سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران جز ۱۱ کشور دنیا در ساخت ماهواره

رئیس سازمان فضایی در دومین کنفرانس ملی هوانوردی عمومی در شهرستان فردوس استان خراسان گفت: در حال حاضر جز ۱۱ کشوری هستیم که در دنیا به فضا دست پیدا کرده و توانسته ماهواره بسازد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی کشور با اشاره به پیشرفت بالای ایران در حوزه هوافضا گفت: به همت جوانان متعهد کشورمان توانسته‌ایم جایگاه ممتازی را در حوزه دانش فضایی کسب کنیم و در حال حاضر جز ۱۱ کشوری هستیم که در دنیا به فضا دست پیدا کرده و توانسته اند ماهواره تولید و به فضا پرتاب کنند.

رییس سازمان فضایی کشور تصریح کرد: این صنعت در دنیا مورد توجه ویژه قرار گرفته است و در آینده‌ای نزدیک همه چیز را تحت تاثیر قرار خواهد داد. تاثیر صنعت فضایی بر ارتباطات که از پایه‌های اقتصاد است دنیا را متحول می‌کند. با استفاده از این تکنولوژی همه چیز قابل دریافت است، پایش پدیده‌های زمینی با استفاده از ماهواره می‌تواند در کشاورزی اثرگذار باشد و کاهش هزینه و افزایش تولید را در برداشته باشد. همچنین داده‌های ماهواره‌ای در مدیریت بلایای طبیعی کاربرد بالایی دارد که می‌تواند اثرات سو آن را بسیار کاهش دهد.


بیشتر بخوانید: تاثیر انقلاب صنعتی بر ارزان سازی ماهواره‌ها و زیرساخت‌های فضایی


براری تعامل با جامعه برای کاربردی کردن صنعت فضایی و تلاش برای همکاری و ورود بخش خصوصی در این حوزه را از سیاست‌های اصلی در عرصه فضایی کشور اعلام کرد و گفت: یکی از اقتصاد‌های پیشروی دنیا، اقتصاد دیجیتال است و اگر به این حوزه ورود پیدا نکنیم در آینده نزدیک شبکه ارتباطات کشور وابسته می‌ماند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به سند جامع علمی کشور در حوزه هوافضا گفت: در این سند چند گام در حوزه هوافضا تعریف شده است که در گام اول ما توانستیم طبق آنچه معین شده بود چند ماهواره را در مدار ۲۵۰ کیلومتر قرار دهیم و در گام دوم دستیابی به مدار‌های بالای ۵۰۰ کیلومتر در دستور کار قرار دارد که از سال گذشته عملیات آن آغاز شده است و ماهواره پیام و ظفر به همین منظور تولید شده اند.

او افزود: در پرتاب ماهواره ظفر که اخیرا انجام شد ما با موفقیت به مدار ۵۴۱ کیلومتر دست پیدا کردیم، ولی به علت تغییرات شدید درجه حرارت، تزریق ماهواره در مدار انجام نشد.

براری تصریح کرد: در استاندارد بین المللی ۱۰ پرتاب اولیه در یک مدار، آزمایشی محسوب می‌شوند که با این وجود متخصصان ما در همین پرتاب اخیر نیز توانستند آزمایش‌های مربوط به ماهواره را به صورت کامل و با موفقیت انجام دهند.

براری دستیابی به مدار‌های بالای ۱۰۰۰ و ۳۶ هزار کیلومتر را به عنوان گام‌های بعدی حوزه هوا فضای کشور اعلام کرد و گفت: عملیات ساخت ماهواره برای پرتاب به مدار بالای ۵۰۰ کیلومتر در حال انجام است و همزمان طراحی و ساخت ماهواره برای پرتاب در مدار بالای ۱۰۰۰ کیلومتر نیز توسط دانشمندان کشورمان پیگیری می‌شود.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به آسمان پاک کویر، از آمادگی برای ایجاد پارک گردشگری فضایی در شهرستان فردوس خبر داد.

بر اساس این گزارش، دومین کنفرانس هوانوردی عمومی توسط پژوهشگاه هوافضا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری فرمانداری فردوس از ۲۳ الی ۲۵ بهمن ماه برگزار شد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.