سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روحانی در نشست خبری:

هیچگاه با ضعف پای میز مذاکره نمی‌رویم/ دولت در انتخابات هیچ دخالتی ندارد

رئیس جمهور گفت: ما با قدرت و توانمندی دربرابر دنیا سخن حقمان را بیان می‌کنیم، اما هیچ گاه با ضعف پشت میز مذاکره نمی‌رویم.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در نشست خبری امروز  (۲۷ بهمن) در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی ضمن تشکر از ملت ایران برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲  بهمن، گفت: در سالی که گذشت سال پرماجرایی برای مردم بود.

رئیس جمهور ادامه داد: مردم ما در برابر همه حوادث سخت در سال ۹۷ و ۹۸ ایستادگی کردند و مقاومت بی‌نظیری را در مقابل فشارهای خارجی از خود نشان دادند.

او بیان کرد: حادثه هواپیمای اوکراینی و حادثه کرمان نیز موجب تأثر شد؛ همچنین از ابتدای  سال ۲۵ استان‌ کشور با حادثه سیل مواجه بودند و شهادت ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی از جمله اتفاقات تلخ بود و در عین حال حضور باشکوه مردم نشان از این داشت که مردم راهی را که انتخاب کرده‌اند به درستی ادامه خواهند داد. 

هیچگاه با ضعف پای میز مذاکره نمی‌رویم

روحانی ادامه داد: علی رغم اینکه بدخواهان ما می‌خواستند امسال با شرایط غیر قابل تحملی مواجه شویم، خوشبختانه مشکلات ما امسال کمتر از سال گذشته است علی رغم اینکه شرایط ما از سال گذشته سخت‌تر است.

او افزود: بی تردید آمریکا به این نتیجه رسیده‌ است که مسیری که انتخابات کرده، غلط بوده است، البته این تحریم‌ها مشکلاتی رابرای مردم به وجود بیاورد، اما این تحریم‌ها بی‌ثمر خواهد بود و آنچه آن‌ها فکر می‌کنند که با فشار حداکثری ما را در ضعف پای میز مذاکره ببرند و دولت با ضعف در برابر میز مذاکره ببرند، این کار امکان ناپذیر است ما با قدرت و توانمندی دربرابر دنیا سخن حقمان را بیان کرده و می‌کنیم، اما هیچ گاه با ضعف پشت میز مذاکره نمی‌رویم. اولین باری است اقتصاد بدون نفت را تجربه می‌کنیم؛ هیچ دولتی تاکنون اقتصاد بدون نفت را تجربه نکرده است؛ همچنین آمار و‌ارقام در حوزه‌های مختلف با سال‌های قبل قابل مقایسه نیست.

روحانی گفت: آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد که ملت ایران در دو سال اخیر چقدر فداکارانه در خدمت نظام و کشور بودند هر چند کارگزاران و خدمتگزاران مردم در دولت هم تمام تلاش خود را به کار گرفتند.

او با اشاره به اینکه مسیر ما ایستادگی و‌ پیشرفت در سال آینده خواهد بود، افزود: پیام من تشکر از مردم ایران است؛ سال آینده با همین توانمندی مسیر را ادامه می‌دهیم و در آینده ما دشمن را مجبور می‌کنیم تا پای میز مذاکره بیایند. در مذاکرات سال ۹۲ و ۹۳ آنها بودند که پای میز مذاکره آمدند و درخواست مذاکره کردند، البته امروز هم آنها درخواست مذاکره دارند، ولی باید به شرایط عادلانه بازگردند تا مذاکره امکانپذیر باشد.

دولت توانست تورم را مهار کند

روحانی تصریح کرد: آن‌هایی که تبلیغات نادرستی را علیه کشورمان به راه انداخته‌اند و اعلام کردند که تورم در سال جاری سه رقمی خواهد شد شکست خوردند و دیدند که دولت توانست تورم را مهار کند.

او در ادامه افزود: سال آینده هم مسیر پیشرفت و رشد اقتصادی را ادامه خواهیم داد و بنا داریم تورم را کنترل کنیم و رشد اقتصادی هم داشته باشیم.

طرح صلح هرمز یکی از بهترین راه حل‌ها برای ثبات منطقه است

حجت‌الاسلام روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر طرح صلح هرمز و نتیجه آن، اظهار کرد: برای همه جهانیان روشن است که در این منطقه صلح و ثبات بدون مشارکت و حضور ایران امکان ناپذیر است، ثبات و صلح در منطقه با حضور کشور مهم و قدرتمندی مانند ایران امکان پذیر خواهد بود.

او افزود: ما همواره به دنبال امنیت در منطقه بوده‌ایم و شهید سلیمانی نیز جزء سردارانی بود که به دنبال این مولفه‌ها در حوزه خلیج‌فارس و خاورمیانه بود و همواره در این مسیر تلاش کرد و آخرین تلاش او نیز در مسیر گفت‌وگو با نخست وزیر عراق بود که ناجوان مردانه او را به شهادت رساندند.

رئیس جمهور کشورمان بیان کرد: طرح صلح هرمز در مجمع عمومی سازمان ملل امسال مطرح و به همه کشورها اعلام شد و برای دبیرکل و دولت‌های منطقه، سایر کشورها ارسال و من به طور رسمی طرح مذکور را برای سران کشورهای منطقه ارسال کردم و از همه آنها خواستیم که در آن مشارکت کنند که برخی کشورها به خوبی استقبال کردند و برخی کشورها نیز پاسخ صریحی به ما نداده‌اند.

روحانی ادامه داد: در عین حال همچنان معتقدیم که راه‌حل صلح منطقه و امنیت آن طرح صلح هرمز است و این امر با تلاش همگانی کشورهای منطقه محقق می‌شود و البته تأکید می‌کنم که از ثبات منطقه همه باید استفاده کنند، چرا که اگر صلح و ثباتی در منطقه وجود دارد، باید همه کشورهای منطقه از امنیت آن برخوردار باشند و اگر بخواهیم برخی کشورها را از ثمره امنیت برخوردار کرده و برخی را بی‌نصیب بگذاریم مطمئنا این صلح پایدار نخواهد بود و ما همچنان بر این طرح صلح هرمز یا طرح امید تأکید داریم و باور داریم که یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای ایجاد صلح پایدار در منطقه است.

شرایط داخلی ما نشان از اتحاد و وحدت ماست

او در پاسخ به سوال دیگری درباره پیغام‌های برخی کشورها برای ایجاد گشایش در بن‌بست‌های برجام و اینکه آیا در صورت رئیس جمهور شدن مجدد ترامپ، فشارها بیشتر می‌شود و یا ممکن است قبل از آن گشایشی ایجاد شود، گفت: البته این سوال را باید از آن طرفی‌ها بپرسید، برای ما فرقی نمی‌کند که چه حزبی در آمریکا حاکم باشد و آنچه که برای ما مهم است، منافع ملی کشور خودمان است، شما می‌دانید که در آمریکا از ابتدا دو گروه وجود داشته‌اند و دارند، گروهی باور دارند که با فشار به ایران می‌توانند ما را به مسیر دلخواه خود هدایت کنند، گروه دیگری نیز معتقدند که ایران قدرتمندتر از این حرف‌ها بوده و باید با آن به تفاهم برسیم که این گروه همان دولت قبلی آمریکا بود که باور داشت باید با ایران به تفاهم رسید و پای میز مذاکره نشست البته مذاکره سختی بود؛ اما ما به یک تفاهمی رسیدیم و آن تفاهم نیز در حال اجرا بود؛  البته اگر به صورت کامل طرف‌های ما به آن توافق عمل می‌کردند، ما شرایط بهتری را در منطقه و جهان تجربه می‌کردیم.

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: متأسفانه در حین اجرا گروه اول روی کار آمدند و این گروه معتقد هستند که راه‌حل توافق با ایران نیست و تنها راه تحمیل به ایران است، لذا پکیجی آماده کرده و این را باید به ایران تحمیل کنیم نه اینکه بنشینیم با ایران بحث کنیم و به نقطه نظر مشترک برسیم. این گروه با فشار‌هایی که اسرائیلی‌ها بر آن اعمال داشته‌اند، فکر می‌کردند اگر تحریم حداکثری را علیه ایران طراحی و اجرا کنند، ایران ۳ الی ۴ ماه بیشتر دوام نیاورد و تسلیم می‌شود و وقتی این اتفاق افتاد، قصد داشتند تا پکیج خود را روی میز مذاکره بگذارند و به تعبیر آن‌ها ایران نیز مجبور خواهد بود تا شرایط آن‌ها را بپذیرد. از آن روز تاکنون بیش از ۲۰ ماه می‌گذرد و شرایط ما در ۵ الی ۶ ماه اخیر بهتر شده است؛ بنابراین این تحریم شکست خورده است و در منطقه شرایط بهتری داریم و اتحاد و وحدت بیشتر شده است در حالی که آن‌ها می‌خواستند مردم در درون کشور در شرایطی قرار بگیرند که به باوری برسند که بدون تفاهم و توافق با آمریکا نمی‌توانیم زندگی خود را ادامه دهیم.

حجت‌الاسلام روحانی بیان کرد: هیچکس در کشور ما این موضوع را قبول ندارد و همه دیدند که با اینکه تحت فشار حداکثری بودیم، با کمی مشکل و سختی از این جریان عبور کردیم بنابراین اینکه دولت بعدی دست چه کسی خواهد بود حرف و طرح ما همیشه یکی خواهد بود و ما گفتیم که اگر آمریکا به برجام بازگشته، از تحریم‌ها دست بردارد، می‌تواند در قالب ۵ + ۱ باز هم با ما مذاکره کند و تا زمانی که این چنین نشود، امکان مذاکره با آمریکا وجود نخواهد داشت.

دولت در انتخابات هیچ دخالتی ندارد

او در پاسخ به سوال دیگری پیرامون فضای انتخاباتی کشور، گفت: خوشبختانه فضا نسبت به گذشته فرق کرده و امروز یک شور و نشاط نسبی در کشور برای انتخابات وجود دارد و ما می‌خواهیم که این نشاط به حداکثر برسد تا به بهترین شکل انشاءالله انتخابات برگزار شود، حتما یک انتخابات پرشور و حداکثری به نفع ما است و آمریکایی‌ها از حضور حداکثری مردم در انتخابات خوشحال نخواهند شد؛ آنها انتخاباتی را می‌پسندند که حضور مردم در آن حداقلی باشد که این به نفع کشور ما نخواهد بود، بنده از ابتدا نگران بودم که نکند شرایط به گونه‌ای باشد که رقابت خوبی صورت نگیرد و حضور مردم کم باشد، گزارشی که وزارت کشور قبلا به من داده بود، این بود که هفتاد حوزه فضای غیررقابتی دارند که این امر من را نگران کرد و همه تلاش من این بود که کاری کنم که رقابت بیشتر شود و حدالامکان افرادی که امکان آن‌ها وجود دارد تأیید شوند تا صحنه انتخابات پرشورتر شود.

رئیس جمهور کشورمان بیان کرد: امروز ظهر از وزارت کشور سوال کردم که وضعیت آن هفتاد حوزه بهتر شده است یا خیر؟ که طبق آخرین گزارش ۴۴ حوزه رقابتی وجودندارد و رقابت در سایر حوزه‌ها دیده می‌شود و این خبر برای بنده بسیار خوشحال کننده بود که در اکثر حوزه‌ها رقابت وجود دارد و مردم حضور بیشتری پیدا می‌کنند. به نظرم مردم باید باز هم حضور پیدا کنند البته ممکن است از حزب آن‌ها کاندیدایی وجود نداشته باشد. همه ما ایرانی هستیم و به انقلاب و کشورمان علاقه داریم، اما می‌شود در حزب رقیب افرادی را انتخاب کرد که اصلح و بهترند و می‌توانند بهتر برای کشور در پارلمان مفید باشند. دولت در انتخابات هیچ دخالتی ندارد و هیچ لیستی به نام دولت و روحانی وجود ندارد و مردم آزادند، امیدواریم به بهترین شکل در انتخابات شرکت کنند و ان‌شاءالله آثار آن برای کشور بسیار خوب باشد.

تا ساعت آخر به پای وعده‌مان ایستاده‌ایم

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه از عمر دولت شما یک سال و نیم باقی مانده شایعاتی درباره استعفای شما مطرح شده و آیا به راستی شما قصد استعفا دارید؟، گفت: چه کسانی می‌گویند ما می‌خواهیم استعفا دهیم؟ به نظر من استعفا خیلی معنا ندارد، زیرا ما از آغاز انتخابات آمده‌ایم و به مردم وعده‌ای داده‌ایم و حال نیز تا ساعت آخر به پای وعده‌مان ایستاده‌ایم و تلاش داریم که وعده‌هایی که به مردم داده‌ایم را اجرا کنیم.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: البته در حد امکان البته ممکن است شرایط اقتصادی و دشمن مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده باشد، اما هیچوقت در ذهن من مسئله استعفا مطرح نبوده است.

روحانی افزود: حال که شما این مسئله را مطرح کرده‌اید، می‌خواهم بگویم که در ماه‌های اولی که انتخابات برگزار شد، مسئله‌ای در ذهن من بود به دلایلی خدمت رهبری مطرح کردم و زمانی که هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده بود و مراسم تحلیف انجام نشده بود، به رهبری گفتم حال دولت آمده و می‌خواهد کار کند، اما شما اگر به هر دلیلی فکر می‌کنید دولت و فرد دیگری بهتر می‌تواند خدمت کند من آماده‌ام به راحتی کنار بروم، اما ایشان به شدت این موضوع را رد کردند.

او خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند شما تا روز و ساعت آخر به خدمتتان ادامه دهید و من هم از شما حمایت خواهم کرد و یک بار دیگر هم در سال ۹۷ به دلایلی دیگر من مجددا به خدمت ایشان رفته و این مسئله را مطرح کردم.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: مقام معظم رهبری در جواب فرمودند من حتی اجازه نمی‌دهم دولت یک ساعت مسئولیت را تحویل دهد. یعنی حتی بحث سال و هفته نیست و دولت باید تا ساعت آخر کار خود را ادامه دهد.

روحانی افزود: من هم نظرم همین است و دولت تا ساعت آخر کار خود را ادامه خواهد داد و وظیفه خود را عمل خواهد کرد و تمام مردم هم تا امروز از نظام، از دولت حمایت کردند و دلشان می‌خواهد شرایط کشور بهتر شود.  اگر ما می‌خواهیم شرایط کشور بهتر شود همه باید از نظام حمایت کنیم و در عین حال اگر نقدی هم داریم، دلسوزانه مطرح کنیم و این اشکالی ندارد، زیرا ممکن است جایی نیاز به اصلاح داشته باشد؛ بنابراین این حرف و شایعه را من قویا تکذیب می‌کنم و دولت پای مسئولیت و عهد خود تا ساعت‌های آخر خواهد ماند انشاءالله.

مسائل ایران و عربستان قابل گفت‌وگو است

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر وزیر خارجه ایران در مونیخ گفتند که پیام‌هایی از سوی عربستان مطرح شده که ایران به آن‌ها پاسخ مثبت داده است، اما پس از آن وزیر خارجه عربستان این را تکذیب کرد، مضمون این پیام‌ها چه بوده است، گفت: همواره دولت‌هایی بوده‌اند که پیام‌هایی را برای ما می‌فرستادند.

روحانی ادامه داد: در همین اواخر هم دولت پاکستان در این زمینه فعال بود، دولت عراق در این زمینه فعال بود و دولت‌های دیگر هم در این زمینه فعال بودند، حتی دولت‌های اروپایی پیام‌هایی را برای ما فرستادند و همواره پاسخ ما این بود که ما یک مشکل پیچیده و غیرقابل حل با عربستان نداریم.

او افزود: هر زمانی که عربستان آماده باشد، مسائلی که بین ماست، قابل گفت‌وگو خواهند بود، البته مهم‌ترین مسئله الان در خاورمیانه مسئله من است و برای عربستان سعودی هم بسیار مهم است که پایان کار چگونه باشد.

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: البته عربستان سعودی اشتباه بزرگی در منطقه مرتکب شد؛ نسبت به یمن و فکر می‌کرد که یمن را می‌تواند با چند هفته و یا چند ماه تسلیم کند و این خطا و اشتباهی بود که انجام داد و تا امروز هم خود و هم مردم عزیز یمن را گرفتار کرده است و کشتار بی‌سابقه‌ای را در آنجا ایجاد کرده است.

روحانی خاطرنشان کرد: البته اگر عربستان دست از تجاوز در یمن بردارد همانطور که شما اشاره کردید، شرایط برای گفت‌وگو و مصالحه بسیار آماده‌تر خواهد بود و یکی از مسائل بسیار مهم، مسئله یمن است که معتقدیم باید به خود مردم یمن واگذار شود و آن‌ها خود این مسئله را حل و فصل کند و کشور‌هایی که به یمن تجاوز کردند، باید دست از تجاوز بردارند و باید غرامت را هم به مردم یمن پرداخت کنند.

من هرگز انتخابات را زیر سوال نبرده‌ام

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در سخنرانی پیشین خود از انتصاب به جای انتخاب صحبت کردید و درباره شورای نگهبان هم همین را مطرح کردید، با توجه به اینکه شما در همین پروسه به ریاست جمهوری رسیدید، اگر بالاترین مقام اجرایی کشور در نزدیکی انتخابات چنین صحبتی را مطرح کند، در حضور حداکثری مردم تأثیر نمی‌گذارد؟، گفت: اگر رئیس جمهوری اینطور که شما گفتید صحبت کند، خیلی بد است و حتما اثر بد خواهد گذاشت.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: من هرگز انتخابات را زیر سوال نبرده و نخواهم برد، زیرا انتخابات مسئله بسیار مهمی در کشور ماست و یک رکن رکین است و همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند همه ارکان کشور مستقیم یا غیرمستقیم با انتخابات روی کار آمدند و مشروعیتشان از لحاظ حقوقی و اجتماعی با رأی مردم است.

روحانی خاطرنشان کرد: همه حرف من از روز اول که ممکن است برخی‌ها برداشتشان دقیق نباشد این بود که نگذاریم زمانی انتخابات تبدیل به انتصابات شود. نه اینکه الان انتصابات است و انتخابات وجود ندارد.

او افزود: اگر انتخابات نبود پس چرا من خودم این همه اصرار می‌کنم که مردم شرکت کرده و حضور پیدا کنند؟ اگر انتخابات واقعی نیست، چرا این همه من خواهش می‌کنم از نظارت و شورای محترم نگهبان که سخت‌گیری را کمتر کنند تا رقابت بهتر شود؟ اگر انتصابات است که جایی برای این همه اصرار وجود ندارد.

رئیس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: تمامی بحث‌ها بخاطر این است که ما انتخاباتی داریم و قطعا انتصاباتی در کار نیست و آن انتخاباتی که در اصل انتصابات بود، برای زمان پیش از انقلاب بود و برای رژیم گذشته بود و من هم در آن سخنرانی به صراحت گفتم که در زمان رژیم گذشته همه در تهران انتخاب می‌شدند و بی‌خود در حوزه‌های مختلف مردم را به پای صندوق‌های رأی می‌کشاندند و ما نباید بگذاریم که چنین اتفاقی در تاریخ ما رخ دهد.

روحانی بیان کرد: حتما امروز ما انتخابات داریم و حتما تمام مردم باید تلاش کنند، البته در انتخابات هم مانند تمام امور دیگر ممکن است به طور کامل راضی نباشیم و این اشکالی ندارد که ما انتقاد داشته باشیم، اما نباید بخاطر انتقاد به فرآیند‌ها انتخابات را ترک کرده و قهر کنیم و کنار رویم بلکه همه باید به پای صندوق رأی برویم و انتخابات بسیار مهم است و من هم افتخار می‌کنم که در سال ۹۲ و ۹۶ با انتخاب مردم بر سر کار آمدم.

او افزود: اگر انتخابات مردم نبود، قطعا من مشروعیت نداشتم البته نه تنها من بلکه مجلس و تمامی ارکان کشور هم با رأی مردم بر سر کار می‌آیند و انتخابات برای ما بسیار مهم است و من از تمامی مردم خواهش می‌کنم که به پای صندوق آراء بیایند و رأی دهند که ان‌شاءالله مجلس خوبی در آینده داشته باشیم.

حامل‌های انرژی تنها تصمیم دولت مطرح نبود

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه کسانی در داخل همسو با مقامات غربی نگذاشتند برجام به سرانجام برسد و چرا ما هنوز ممنوعیت‌ها و حصر‌ها را داریم و چرا درباره کشته‌های آبان و هواپیمای اوکراینی اطلاع‌رسانی نمی‌شود؟، گفت: واقعیت این است که همه ما، همه احزاب و جناح‌ها باید از این ذهنیت خارج شویم که یک جناح باید کشور را در اختیار داشته باشد و همه باید احساس کنیم که همه احزاب و جناح‌ و گروه‌ها در حد خودشان حق دارند و باید حضور داشته باشند و باید فعال باشند.

روحانی ادامه داد: اصلا معنی ندارد که در کشور یک جناح یا یک حزب حاکم مطلق بر کشور باشد و همه جا او فقط حضور داشته باشد، این اصلا به نفع کشور نبوده و به ضرر کشور است و همه باید تلاش کنند.

او افزود: اینکه شما می‌گویید برخی چیز‌ها به اعتماد مردم ضربه زده‌اند، بله همینطور است یعنی ما باید تلاش کنیم تا این اعتماد را برگردانیم. در آبان به اعتقاد من علامتی در غروب جمعه داده شد که غلط بود یعنی صبح جمعه که بنزین با نرخ جدید به مردم اعلام شد و مردم هم خرید و فروش را انجام می‌دادند، ما مشکلی نداشتیم تا ظهر جمعه هم مشکلی نبود، اما غروب حرکت‌هایی در فضای مجازی ابتدا شکل گرفت.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: علامت این موضوع هم این بود که در این حرکت توافق همگانی نیست یعنی موضوعی وجود دارد که اختلافی است و شکاف حاکمیتی را به نادرستی القاء کردند و برخی از مردم هم فکر کردند که برخی‌ها مخالف و برخی‌ها موافق هستند و برخی‌ها گفتند که ما یکشنبه صبح این را برمی‌گردانیم و طرح چند فوریتی خواهیم داد.

روحانی بیان کرد: این صحبت‌ها ذهن مردم را مخدوش کرد در حالی که در موضوع آبان و حامل‌های انرژی تنها تصمیم دولت مطرح نبود بلکه تصمیم کل نظام بود یعنی این تصمیم در شورای عالی هماهنگی اقتصادی اتخاذ شده بود و هر سه قوه در آنجا حضور داشتند و هر سه قوه رأی داده بودند و به اتفاق آراء این موضوع تصویب شده بود و رهبری این را تأیید کرد بنابراین این تصمیم تنها دولت نبود و کل نظام در این زمینه با هم تصمیمی اتخاذ کردند.

او ادامه داد: تا صبح یکشنبه مرتب این تردید را نشر می‌دادند که اختلاف نظر وجود دارد تا زمانی که مقام معظم رهبری در بیاناتشان تصریح فرمودند و درواقع این شبهه برطرف شد و کنار رفت و غروب همان روز هم شرایط عادی شد یعنی شب دوشنبه ما هیچ مسئله‌ای در کشور نداشتیم و روز دوشنبه هم ما مشکلی نداشته و مشکل ما روز شنبه و یکشنبه بود.

رئیس جمهور کشورمان بیان کرد: بنابراین این موضوع از شبهه افکنی شروع شد، حال چه به صورت آگاهانه و چه به صورت ناآگاهانه البته رسانه‌های خارجی هم دیدید که بسیار در این زمینه نقش داشتند.

باور سقوط هواپیمای اوکراینی برای من سخت است

روحانی با اشاره به سقوط هواپیمای اوکراینی هم گفت: در این زمینه یک اشتباه موردی رخ داد و آنقدر این اشتباه عجیب بود که آدم باورش نمی‌شد یعنی اگر کسی به من می‌گفت این حادثه به صورت اشتباه رخ داده، اصلا باور نمی‌کردم و الان هم باورش برای من سخت است که چطور این اتفاق رخ داد.

او گفت: ما تجربه جنگ داشتیم و پدافند هوایی را به خوبی می‌شناسیم و من ۷ سال خودم مسئول پدافند هوایی بودم و چنین حادثه‌ای را نه در زمان جنگ بلکه در تاریخ ایران نداشتیم.

رئیس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: از همان روز‌هایی که هواپیما به ایران آمد و سیستم پدافندی به ایران وارد شد تا به امروز ما هیچ وقت چنین حادثه‌ای را شاهد نبودیم که در پایتخت کشور و کنار فرودگاه بین‌المللی چنین خطایی رخ دهد بنابراین یک خطای موردی عجیبی اتفاق افتاد که همه برایشان عجیب بود لذا تا زمانی که بازرسی کنند و به نتیجه برسند، می‌بایست یک مقام مسئول به ما اطلاع می‌داد که اشتباه رخ داده است.

روحانی تأکید کرد: بعله ما تخمین‌هایی در ذهنمان مخصوصا از روز پنج‌شنبه داشتیم، اما در عین حال این مقام مسئول باید رسما به ما می‌گفت که چنین اتفاقی رخ داده یا خیر، خب مقداری زمان برد و ممکن بود به اعتقاد من این روند تسریع داده می‌شد و مثلا به جای شنبه صبح، پنج‌شنبه غروب این اطلاع داده می‌شد. البته لطمه زد، اما به نظرم تعمدی در کار نبود که بخواهند به اعتماد مردم لطمه بزنند.

او بیان کرد: همان نیروی مسلحی که برای ما در طول تاریخ افتخارات فراوانی را آفریده، این مسئولیت را به عهده گرفت و از مردم هم عذرخواهی کرد و من هم نحوه کار سپاه پاسداران را ستایش می‌کنم هم در داستان شهادت سلیمانی پاسخ صریح و قاطعی به آمریکا داد و هم در این اشتباه در اولین فرصت از مردم عذرخواهی کرد و به مردم اعتماد دادند کاری خواهند کرد که چنین اشتباهی دیگر در تاریخ رخ ندهد.

رئیس جمهور کشورمان اظهار کرد: ما نباید بگذاریم این حوادث به انسجام ما لطمه بزند و انسجام ما را از بین ببرد و ما را از هم جدا کند. حزب، جناح و رقابت خوب است، اما به جایش و موقع انتخابات باید رقابت کنیم و هرکس که برنده شد به او تبریک بگوییم و همه به کسی که برنده شده کمک کنیم تا انتخابات بعدی.

روحانی گفت: اشکال ما این است که در این داستان رقابت را ادامه می‌دهیم یعنی انتخابات هم که تمام می‌شود رقابت را ادامه می‌دهیم و باز می‌خواهیم به مردم بگوییم که شما اشتباه کردید به این فرد رأی دادید در حالی که مردم اشتباه نمی‌کنند؛ ممکن است هر جناحی برای خود نظری داشته باشد و ما این نظر را به مردم عرضه می‌کنیم، اما وقتی که اکثریت مردم رأی دادند همه باید تسلیم شوند.

او بیان کرد: مشکل ما اینجاست که در برابر ملت بعضی از احزاب و گروه‌ها هستند که تسلیم نمی‌شوند و باز هم رقابت را ادامه می‌دهند و ما باید این مشکل را رفع کنیم و در قواعد بازی مشکلاتی داریم که باید آن را حل کنیم. شرایط ما به گونه‌ای است که همه باید در کنار هم باشند تا در این مسیری که دشمنان برای ما سخت کردند بگذریم.

مهم تغییر فکر مسئولان آمریکا و کاخ سفید است

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که با توحه به سیاست آمریکا مبنی بر تغییر رژیم ایران نظر شما در باره تغییر رژیم در آمریکا چیست، گفت: آنچه برای ما مهم است تغییر فکر مسئولان آمریکا و کاخ سفید است، به نفع مردم آمریکا و منطقه است که فردی اصلح انتخاب شود.

روحانی ادامه داد: من نسبت به فرد یا حزب خاصی تمرکز ندارم فقط باید کسی در کاخ سفید باشد که راه درست را انتخاب کند؛ آمریکا باید یک جانبه گرایی و تفکر رهبری بر دنیا را کنار گذاشته و برای همه ملت‌ها ارزش قائل شود تا بتواند از مشکلات عبور کرد.

رئیس قوه مجریه درباره ابهامات حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: سانحه برای هواپیمای اوکراینی صبح چهارشنبه اتفاق افتاد و ما آن زمان در جلسه دولت بودیم و آنچه در این جلسه توسط وزیر راه و شهرسازی مطرح شد موضوع سانحه بود.

او تصریح کرد: در همان زمان من مدل هواپیما را جویا شدم و پرسیدم آیا هواپیما ۷۳۳ مکس بود که معلوم شد آن مدل نبوده؛ بعداز ظهر همان روز ما جلسه‌ای را در شورای عالی امنیت ملی برای موضوع عین الاسد و پاسخ به آمریکایی‌ها داشتیم و با اینکه در آن جلسه موضوع هواپیمای اوکراینی مطرح نبود، اما باز هم گفته شد که سانحه‌ای برای این هواپیما رخ داده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه همان شب حادثه وقتی من با رئیس جمهور اوکراین تلفنی صحبت کردم متوجه شدم که اطلاعاتی درباره این موضوع دارد، بیان کرد: همان موقع من دوباره با وزیر راه و شهرسازی حرف زدن و او دوباره به من گفت که موضوع سانحه بوده چرا که تا آن لحظه نیز پدافند اعلام کرده بود هیچ موشکی شلیک نشده است.

روحانی ادامه داد: این موضوع گذشت تا وقتی که من پنجشنبه شب با رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح حرف زدم و احتمال شلیک موشک به هواپیما بر اساس شواهد قوی‌تر شد و من همان لحظه گفتم که اعلام کنید، اما دوستان در ستاد کل گفتند باید جلسه شورای عالی امنیت ملی برگزار شود.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه در این چارچوب مقامات مسئول باید گزارش مکتوب ارائه می‌دادند، تصریح کرد: در جلسه جمعه شورای عالی امنیت ملی مشخص شد خطای انسانی رخ داده است.

او بیان کرد: ساعت ۴ بعد از ظهر همان روز رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح دوباره با من صحبت کرد و بنا را بر این گذاشتیم تا موضوع اعلام شود، اما باز هم دوستان درخواست برگزاری جلسه شورای عالی امنیت ملی را کردند که در جمعه شب موضوع مشخص، بیانیه تنظیم و در نهایت شنبه صبح اعلام شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه می‌توانستیم چند ساعت زودتر این موضوع را اعلام کنیم، اما خبر چنان عجیب بود که باورمان نمی‌شد، اظهار کرد: در حال حاضر ما طبق قوانینی بین المللی در حال طی مسیر هستیم و با اوکراینی‌ها هم صحبت کردیم.

روحانی درباره اینکه چه کسی باید آسمان کشور را کلییر می‌کرد، گفت: آسمان کشور ما همیشه باز است و هواپیما‌ها رفت و آمد دارند مگر آنکه در شرایط خاص بسته شود که آن را هم هواپیمایی کشوری باید اعلام کند.

رئیس جمهور درباره اینکه چه کسی باید موضوع بستن آسمان را به سازمان هواپیمایی کشوری اعلام می‌کرد، گفت: دو گروه می‌توانند ایبن اقدام را انجام دهند گروه اول هواشناسی که بر اساس شرایط جوی می‌تواند منطقه‌ای از آسمان کشور را ببندد و دسته دوم ستاد کل نیرو‌های مسلح است که در شرایط خاص و جنگی می‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد و دولت در این زمینه مسئولیتی ندارد.

در حادثه آبان ماه، رسانه‌های خارجی اغراق کردند

روحانی درباره ابهامات آبان ماه ۹۸ پیرامون مسئله بنزین و تعداد کشته شدگان این حوادث بیان کرد: در این حادثه رسانه‌های خارجی اغراق و اعدادی را اعلام کردند و وقتی ما آماری را اعلام نکردیم به صورت روزانه اعداد را افزایش دادند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: در این زمینه من گفته بودم که باید کشته شدگان ما که شامل مردم عادی، بسیج و نیرو‌های مسلح می‌شدند از اغتشاشگرانی که به یک مرکز نظامی حمله کردند جدا شوند.

او عنوان کرد: آمار در اختیار پزشکی قانونی قرار دارد و مشکلی برای اعلام تعداد واقعی آمار وجود ندارد، اما آنچه که ما می‌دانیم با آنچه که رسانه‌ها اعلام می‌کنند اختلافی فاحش دارد.

رئیس جمهور درباره پیوستن ایران به FATF و زمانی که گروه ویژه اقدام مالی داده است اظهار کرد: دعای ما این است که مجلس آینده که با انتخاب مردم تشکیل می‌شود با دولت همکاری داشته باشد؛ برای ما جای تاسف دارد که لوایحی را به مجلس ارائه کرده‌ایم که برخی از آن‌ها بررسی شده، اما برخی دیگر هنوز بررسی نشده است.

روحانی ادامه داد: به طور مثال لایحه جامع انتخابات که دولت مدت‌ها روی آن کار کرده بود و وزارت کشور نیز یک سال برای آن وقت گذاشته بود چند ماه پیش تقدیم مجلس شد، اما متاسفانه کنار گذاشته شد و بخاطر همین امروز شاهد برخی مشکلات هستیم.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: دولت دو لایحه مهم یعنی پالرمو و الحاق به کنوانسیون مبارزه به تروریسم را پس از بررسی و تصویب به مجلس داد که در این نهاد نیز به تایید رسید و به شورای نگهبان رفت که جز یک مورد این شورا هیچ ایرادی بر آن نگرفت که اگر رفع شده بود دیگر موضوع به مجمع نمی‌رفت، اما به مجمع بدون روال معمول ارجاع داده شد.

او افزود: روال معمول این است که دولت لایحه‌ای را تصویب و به مجلس ارائه می‌کند و در صورت تصویب مجلس به شورای نگهبان می‌رود، اگر شورای نگهبان روی لایحه ایراد بگیرد لایحه به مجلس بازمی‌گردد و در صورت اختلاف بین این دو نهاد لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده می‌شود، اما در مورد این دو لایحه روندی دیگر رخ داد.

رئیس جمهور گفت: در حال حاضر یک امر جدید در مجمع مرسوم شده و گروهی به عنوان هیئت عالی نظارت در آن تشکیل شده که لوایح در آن مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما این روند پیش‌تر در قانون کمتر وجود داشت یعنی مجمع اخلاف شورای نگهبان و مجلس را پس از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی حل می‌کرد، اما در حال حاضر مجمع خود یک طرف دعوا شده و لوایح پالرمو و الحاق به کنوانسیون مبارزه به تروریسم درگیر این روند شده است.

روحانی با بیان اینکه دولت این لوایح را بررسی کرده که به مصلحت کشور است و مجلس هم آن‌ها را تصویب کرده، افزود: امام راحل در زمان تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام فرمودند که اگر دولت موضوعی را بررسی و به مصلحت کشور دانست و مجلس هم آن را بررسی و تصویب کرد، پس به مصلحت کشور است و می‌تواند اجرایی شود، اما اگر جای اختلاف بود باید شورای نگهبان وارد عرصه شود و در صورت حل نشدن اختلاف مجمع وارد موضوع می‌شود.

رئیس قوه مجریه با تاکید بر این موضوع که من از اتفاق پیش آمده متاسفم و باید اعلام کنم که در این زمینه نامه نگاری‌های بسیاری شده بیان کرد: رهبری همیشه فرموده‌اند نسبت به لوایح دولت نظر مخالفی ندارند، اما این موضوع در مجمع گرفتار شده است.

او تصریح کرد: دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا به لیست سیاه بازنگردد، ما زمانی در لیست سیاه بودیم و با تلاش‌های دولت یازدهم از آن خارج شدیم و می‌رفتیم تا موضوع را حل نهایی کنیم، اما در حال حاضر دوباره در حال بازگشت به لیست سیاه هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما در حال حاضر ارتباط بانکی مهمی با دنیا نداریم، گفت: شرایط کشور این گونه نخواهد ماند و بانک‌ها با هم ارتباط خواهند گرفت پس لازم است تمام تلاش خود را بکنیم تا دوباره به لیست سیاه باز نگردیم.

روند مکانیز ماشه، نادرست است

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سفر هیئت‌های سطح بالای اروپایی به تهران و اینکه طرف‌های اروپایی برجام مکانیسم ماشه را فعال کردند؛ با توجه به اینکه اگر این مشکلات حل و فصل نشود این پرونده صرف مدت ۶٠ روز به شورای امنیت ارجاع می‌شود، به نظر شما به عنوان میراث دار برجام ظرف چند هفته آینده چه اتفاقی برای این توافق رخ خواهد داد، اظهار کرد: ظرف چند هفته آینده هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد، یعنی آنچه که مورد بحث است اینکه در برجام تعهداتی ما داریم طرف مقابل هم تعهداتی دارد با توجه به اینکه طرف مقابل نتوانست به خاطر خروج آمریکا و عمدتا به خاطر بی عملی خودشان به این تعهدات عمل کنند.

او ادامه داد: ما مجبور شدیم در چند مرحله تعهدات خود را کاهش دهیم و در واقع امروز ما در فعالیت هسته‌ای، چه در زمینه تحقیق و چه در زمینه غنی سازی با تعهد برجامی مقید نیستیم و فعالیت‌های خود را در چارچوب آژانس ادامه می‌دهیم. در ابتدا سه کشور اروپایی‌ها بر مبنای بند ٣۶ به دنبال روند مکانیزم ماشه رفتند بعد ما برای آن‌ها استدلال کردیم که این روند نادرست است.

روحانی گفت: روندی که شما انتخاب کردید با بند ۳۶ همخوانی ندارد و آقای بورل که به تهران آمد من به طور مفصل برای او استدلال کردم که چرا از لحاظ حقوقی شما نمی‌توانید از این ماده استفاده کنید. درباره این استدلال چیزی، نگفت یعنی علی القاعده این استدلال را پذیرفته، من به او گفتم که خود ماده ۳۶ به روشنی می‌گوید که ۵+۱ باید این اقدامات را انجام دهد. پس شما باید اول آمریکا را به برجام برگردانید تا ۱+۵ اصلاح شود و پس از آن تصمیم گیری کنیم.

او افزود: او در این زمینه پاسخی نداشت و من به او گفت که شما امروز نمی‌توانید از ماده ۳۶ استفاده کنید، ضمن اینکه استفاده از این ماده به نفع هیچکس نیست. آن‌ها می‌دانند که پایان قصه چه خواهد شد. من در یک نامه صریحی به سران اروپا نوشتم که پایان این قصه چه خواهد شد. بنابراین، آن‌ها به دنبال این قصه نخواهند رفت و آقای بورل هم در ملاقات با من برای مدت نامعین ما این روند را تعلیق کردیم، یعنی برای طولانی مدت تعلیق کردیم تا بعد‌ها با هم بنشینیم  و ببینیم که باید چکار کنیم. بنابراین، نه ماشه‌ای در کار است و نه در ماه‌های آینده خبری خواهد بود. ما به فعالیت‌های هسته‌ای خودمان ادامه می‌دهیم. البته به این فعالیت‌ها با نظارت آژانس همچنان ادامه خواهیم داد.

رئیس جمهور اظهار کرد: ما نظارت‌های آژانس را همچنان ادامه می‌دهیم و امیدواریم که اروپایی‌ها بتوانند راه‌حلی را پیدا کنند که ما بتوانیم با هم به تفاهم برسیم. آنان باید به تعهداتشان در برجام بازگردند تا ما هم به تعهدات خود در برجام به طور کامل بازگردیم. در این زمینه اروپایی‌ها قول‌هایی کمابیش به ما داده‌اند که برای حل این موضوع تلاش خواهند کرد و امیدواریم که این روند بتواند به نتیجه برسد.

دولت باید به اعتراضات مردم گوش دهد

روحانی در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه بر اساس افکارسنجی نهاد‌های مختلف، مردم گرانی و تورم، مشکلات معیشتی، بیکاری و مدیریت ناکارآمد را مسائل اصلی خودشان عنوان کرده اند، اما این موضوعات در میان سخنرانی‌های شما کمتر جایگاهی به این مسائل اختصاص داده اید و در مقابل در مورد پرداختن به توافق نیمه جان برجام، شورای نگهبان، برخورد‌های قضائی، بیشتر صحبت کرده‌اید، بطور مثال در موضوع بنزین که صدای اعتراض مردم بلند شد شما با خنده از آن عبور کردید؛ آقای روحانی چه زمانی می‌خواهید صدای اعتراض مردم به گرانی و معیشت را در سال‌های پایانی دولت بشنوید؟ و آیا اینکه دولت اراده‌ای برای تغییر ریل سیاست‌های خود برای پاسخ دادن به مطالبات مردم دارد؟ اظهار کرد: اشکال شما به روند کار دولت بود یا به لبخند بنده، مردم مشکل دارند؛ حتماً همینطور است. اینکه زندگی مردم طبق مراد و مطلوب شأن نیست کاملاً درست است. دلیلش این است که کشور ما با تحریم بی‌سابقه در تاریخ مواجه شده است. در دنیا سابقه نداشته است که کشوری نتواند فعالیت بانکی در دنیا داشته باشد و برای صادراتش این همه مشکلات داشته باشد.

او افزود: وقتی فشار تحریم به کشور وارد می‌شود حتماً تأثیرگذار است و ما نمی‌توانیم از اثرات فشار فرار کنیم. در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی دنیا را داشتیم؛ دوازده و نیم درصد رشد اقتصادی ما در سال ۹۵ بود و در دنیا اول بودیم. به دلیل اینکه برجام اجرا می‌شد و ما توانستیم روابط بانکی با دنیا داشته باشیم. صادرات نفت از یک میلیون بشکه به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسید، تورم هم تک رقمی شد.
روحانی گفت: می‌گویند دولت به اعتراض مردم گوش نمی‌کند؛ باید بگویم که ما حتماً باید به اعتراضات مردم گوش کنیم، اگر گوش نکنیم که گوش ما ایراد دارد. مردم، ولی نعمت ما هستند، مشروعیت ما از آنهاست. در مورد عملکرد دولت در ماجرای بنزین باید در یک موقعیت مناسبی موضوع را توضیح دهم که اگر گرانی بنزین موجب آشوب‌ها شد، چرا صبح جمعه، ظهر جمعه و عصر جمعه خبری نبود. از زمانی که شکاف حاکمیتی را آغاز کردند از شب شنبه این اعتراضات آغاز شد. همیشه در ماجرای اعتراضات همان لحظه اول که گرانی می‌شود اعتراضات آغاز می‌شود.

او ادامه داد: در پاسخ به این سوال که دولت در برابر این فشار‌ها چه کار کرده است باید گفت در موضوع بنزین، دولت یک ریال از پول بنزین برای مخارج خود استفاده نمی‌کند. کل اضافه درآمد بنزین به مردم داده می‌شود. به شصت میلیون نفر به صورت کمک معیشتی پرداخت می‌شود. آمار تورم نقطه به نقطه در چند ماه پیش ۵۲ بوده است. براساس اعلام مرکز آمار امروز تورم نقطه به نقطه ۲۶ کاهش یافته است و تورم ۱۲ ماهه در آخرین آمار ۳۸ است؛ بنابراین دولت این کار‌ها را انجام داده است؛ مردم این کار را انجام داده اند.

رئیس جمهور تصریح کرد: برای رشد بخش کشاورزی نیز دولت و کشاورزان ما فعالیت کردند؛ برای فعال شدن بخش صنعت، دولت و صنعتگران فعالیت کردند. ناکارآمدی دولت یعنی چه؟، شما اگر فعالیت‌های این دولت را با فعالیت دولت‌های قبل مقایسه کنید. در شرایط تحریم باید فعالیت‌های دولت فعلی را با دولت‌های قبلی مقایسه کرد. در صنعت پتروشیمی و گاز مقایسه کنید.

او افزود: همین امروز اعلام شد مصرف گاز در این روز‌ها در ایران به ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است. قبل از این دولت کل تولید گاز کشور ۶۲۰ میلیون متر مکعب بود و الان به نقطه‌ای رسیده‌ایم که می‌توانیم کشور را اداره کنیم. تولید گاز از ۶۲۰ میلیون مترمکعب به یک میلیارد مترمکعب رسیده است. آیا این موفقیت نشان‌دهنده ناکارآمدی دولت است؟

افزایش دو برابری تولیدات پتروشیمی تا پایان دولت دوازدهم

رئیس جمهور گفت: تولیدات پتروشیمی تا پایان این دولت به دو برابر افزایش می‌یابد. یعنی تولید محصولات پتروشیمی حدود ۵۶ میلیون تن بوده است که تا آخر دولت دوازدهم به ۱۰۰ میلیون تن افزایش می‌یابد. تولید بنزین و گاز به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت. خودکفایی‌هایی که در بحث سلامت و توسعه روستا‌ها حاصل شده است نشان دهنده کارآمدی دولت است. این کلمه ناکارآمدی که دوستانه رقیبان ما به کار می‌برند، جمله دقیقی نیست؛ آن‌ها باید به ما کمک کنند. در شرایطی که ما تحت فشار آمریکا و فشار بین‌المللی قرار داریم، رقبای ما باید بیشتر به ما کمک کنند و ما را یاری کنند. حتماً دولتِ تنها، موفقیت کمی خواهد داشت. حتماً مجلس تنها موفقیت کمی خواهد داشت. قوه قضائیه تنها هم همینطور.

رئیس جمهور تصریح کرد: شما گفتید که بنده از شورای نگهبان انتقاد می‌کنم؛ اسم شورای نگهبان را شما بردید. ما گروه نظارت را گفتیم. گفتیم آن‌هایی که نظارت می‌کنند. آن‌ها جزو بساط شورای نگهبان هستند؛ مثل اینکه از کارمندان وزارت راه انتقاد کنید و بگویید از دولت است.

روحانی با تأکید بر اینکه تا امروز از شورای نگهبان اسم نبرده ام، خاطرنشان کرد: منظور من ناظرینی بود که زیر نظر شورای نگهبان کار می‌کنند. انتقاد اشکالی ندارد. اگر فکر می‌کنید انتقاد اشکال دارد، آن را تعطیل کنیم.

او ادامه داد: بنده به عنوان رئیس جمهور موظف به اجرای قانون اساسی هستم. در جایی که قانون اساسی نقض می‌شود باید به مردم اطلاع دهم. تنها مسئول اجرای قانون اساسی رئیس جمهور است. متولی قانونگذاری مجلس است. در برخی از موارد مجری قانون قوه قضائیه است. متولی قانون اساسی نیز رئیس جمهور است. رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است که بالاتر از نظارت است.‌ ای کاش ما هم مثل شورای نگهبان ناظر بودیم.

روحانی اظهار کرد: وظیفه‌ای بالاتر از نظارت به رئیس جمهور داده شده است و رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است. ما در حضور مردم نقد کردیم که قابل تحمل نیست. می‌خواهید این کار را هم تعطیل کنیم که دیگر نقدی انجام نشود.

روابط ایران و چین دوستانه است

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار چینی مبنی بر اینکه اقدامات پیشگیرانه ایران در قبال ویروس کرونا و چشم انداز روابط اقتصادی ایران و چین گفت: ما بسیار متاسف هستیم که مردم چین گرفتار این ویروس ناخوانده شدند؛ این اتفاق حادثه مهمی است. به نظر من، دولت چین برای دولت و مردم دنیا احساس مسئولیت کرده است و اطلاع رسانی به موقع انجام می‌دهد و تلاش پیگیری دارد.

او افزود: معتقدیم همه باید همدیگر را در این واقعه تلخی که برای مردم چین و بقیه کشور‌ها اتفاق افتاده است، یاری کنند تا از این مسئله عبور کنیم.

روحانی ادامه داد: رابطه ما با دولت چین همیشه رابطه خوبی بوده است و در این شرایط سخت تحریم که برای ما به وجود آمده است، دوستی خود را حفظ کرده است، ما امروز دوستی خود را با دولت چین در زمینه‌های مختلف حفظ کرده‌ایم.

رئیس جمهور افزود: در زمینه برجام، مذاکرات بین المللی، شورای امنیت و در مصاف‌هایی که باید در کنار هم باشیم، چین و روسیه روابط خوبی با ایران داشته‌اند و ما هم می‌خواهیم این رابطه را حفظ کنیم.

نمایشی شمردن انتخابات ایران، نادرست است

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر درباره اظهار نظر مقامات آمریکایی درباره نمایشی شمردن انتخابات ایران گفت: این حرف، حرف نادرست و غلطی است، جمهوری اسلامی ایران بیش از سایر کشورها، حتی کشور‌های غربی و آمریکا، ما الان چهل و یک سال است که ۳۶ انتخابات را انجام دادیم و روز جمعه ۳۷ امین انتخابات برگزار می‌شود.

او عنوان کرد: به طور متوسط هر یک سال و چند ماه، یک انتخابات در کشور برگزار می‌شود و مردم پای صندوق‌های رای می‌روند. شاید ما تنها کشوری باشیم که در فاصله بسیار کوتاهی یعنی ۴۷ روز پس از پیروزی انقلاب، مردم را پای صندوق‌های رای آوردیم و تا اوایل ۵۹ همه نهاد‌های خود را تشکیل دادیم.

روحانی گفت: انتخابات ما یک انتخابات واقعی است و مردم با آزادی کامل پای صندوق‌های رأی می‌روند و در سال‌های اخیر انتخابات‌های ما با امنیت کامل بوده است؛ امیدوارم مردم در این دوره هم پای صندوق‌های رأی بیایند و به نظر من حضور مردم یک پاسخ خوب به آمریکایی‌ها است؛ حتما حضور مردم، در تضعیف دشمن و تقویت ما تاثیرگذار خواهد بود به همین دلیل ان شاءالله مردم پای صندوق‌های رأی خواهند آمد.

مذاکرات سوچی نباید کنار گذاشته شود

او افزود: روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص روند مذاکرات سوچی گفت: من فکر میکنم روند سوچی یک روند بسیار مهم است و در منطقه ما یک روند موفق بوده است و در سطوح مختلف پیگیری و بررسی شده است. به نظر من توافق سوچی را نباید کنار بگذاریم؛ خیلی دوست دارم دولت ترکیه هم به توافقاتی که با هم داشتیم احترام بگذارد.

حسن روحانی تصریح کرد: آقای اردوغان در صحبت‌های خود به دو نکته تاکید کردند، یکی اینکه کل سوریه انسجام و وحدتش باید تحت حاکمیت دولت سوریه باشد و دیگری اینکه مبارزه با تروریسم چیزی بوده که مورد توافق همه ما بوده است و امیدوارم به این موارد ادامه دهیم.

او در مورد ادلب عنوان کرد: ادلب استانی از استان‌های سوریه است که باید با تروریسم در آن بجنگیم؛ اینکه دولت ترکیه بیاید و بگوید این جنگ باعث پناهنده شدن گروهی به ترکیه می‌شود، دلیل قانع کننده‌ای نیست؛ امیدوارم بتوانیم باز هم همکاری سه کشور را روند آستانه برای سوریه ادامه دهیم.

نظام جمهوری اسلامی ایران محصول یک انتخاب است

روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سخنرانی روز ۲۲ بهمن خود گفت: اگر رژیم گذشته در یک همه پرسی به مردم گفت که شما نظام سلطنت می‌خواهید یا نظام غیر سلطنت، به نظر من نیازی به انقلاب نبود و مردم خواسته خود را بیان می‌کردند و اینکه مردم انقلاب کردند، انقلاب مردم در سایه یک انتخاب بود، یعنی مردم در یک دوراهی بین یک حکومت فاسد و یک حکومت مردم سالار، در این انتخاب حکومت مردم سالار را انتخاب کردند؛ پس اساس انقلاب بر مبنای یک انتخاب بود و وقتی انقلاب پیروز شد، یکی از آثار مهمی که مورد توجه مردم بود، این بود که مردم در هر موضوع لازم در انتخابات شرکت کنند.

رئیس جمهور افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران محصول یک انتخاب است، قانون اساسی که امروز پایه نظام ما است محصول انتخابات است، دولت، رهبری، مجلس شورای اسلامی و هرچه داریم محصول انتخابات است.

او ادامه داد: اگر نظام گذشته می‌آمد در یک نظرسنجی از مردم می‌خواست که در یک انتخابات آزاد هر کاری که می‌خواهند انجام دهند و اگر نظام سلطنت مشروطه را نخواستند کنار می‌روم، شاید وضعش فرق می‌کرد، ولی این کار را نکرد و با قلدری جلوی مردم ایستاد.

حسن روحانی در ادامه گفت: انقلاب ما محصول انتخاب دقیق ملت ایران بود، مردم آمدند بین امام و راه شاه انتخاب کردند و با این انتخاب خود به انقلاب رسیدند و انقلاب کردند تا انتخاب زنده بماند، بنابراین بر این مبنا، انتخابات برای ما اهمیت ویژه و فراوانی دارد. اما اینکه در انتخاباتی که پیش روی ما است ما چه اقدامی انجام می‌دهیم، من وقتی در یک سخنرانی عمومی می‌آیم و حرف میزنم، مردم باید بدانند اقدامات قبلی من موثر واقع نشده است، اگر موثر واقع می‌شد، نیازی نبود که من در سخنرانی چیزی بگویم، اگر مردم دیده‌اند من در یک سخنرانی به یک موضوع بیش از حد پرداختم، بدانند من اقدامات خود را در آن زمینه انجام دادم و به نتیجه نرسیده است.

او ادامه داد: نیازی نیست که تمام اقدامات خود را در هر مرتبه تشریح کنم، ولی در برخی بخش‌ها نیاز است که کار‌هایی را که انجام دادم را برای مردم تشریح کنم، چون پیش بینی می‌کنم تشریح آن اقدامات تاثیر داشته باشد.

روحانی افزود: مردم ما در برابر سه گزینه قرار دارند؛ انتخاب مطلوب، انتخاب محدود و بدون انتخاب؛ انتخاب مطلوب ممکن است نباشد، اگر مطلوب نبود نباید انتخاب محدود را هم کنار بگذاریم؛ انتخاب من محدود شده است، ولی از بین نرفته است و با شرکت نکردن در انتخابات، خودم ضرر میکنم؛ امروز بهترین راه این است که پای صندوق‌های رأی برویم و انتخاب خود را انجام دهیم.

جنگ در منطقه به ضرر همه کشورهاست

روحانی در پاسخ به یوالی مبنی بر مذاکرات محرمانه بین ایران و امارات، اظهار کرد: کشور‌های منطقه و نه تنها امارات بلکه کشور‌های دیگر آمریکا را بر حذر داشتند از اینکه در منطقه شاهد جنگ باشند، این می‌تواند به طور طبیعی درست باشد و ما به دنبال سند این خبر هم نباید بگردیم؛ جنگ در منطقه به ضرر همه کشورها از جمله ایران، امارات، بحرین، قطر و کویت است و هیچ کشوری نفع نمی‌برد. آنها، چون در لبه جنوبی خلیج فارس هستند اگر در این آب راه جنگی رخ دهد برایشان بسیار خطرناک است و طبیعی است مخالف جنگ باشند ما هم مخالف جنگ هستیم.

او ادامه داد: من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها هم به دنبال جنگ نیستند علامت‌هایی را که ما تاکنون داشتیم نشانگر این بوده است؛ چون آمریکا می‌داند جنگ چه ضرر‌هایی را برای آنها دارد مخصوصا که ترامپ به دنبال آن است که در انتخابات بعدی موفق باشد و بر این مبنا اقداماتش را طراحی می‌کند و می‌داند جنگ شانس انتخاباتی‌اش را از بین خواهد برد.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد:، اما اینکه ما با امارات در حال مذاکره بودیم، هیچ گاه مذاکرات ما با امارات قطع نبوده البته رده‌های آن مخالف بود، اما همیشه ما با امارات رابطه داشتیم و این روابط هم در سطح سرویس‌ها و هم در سطح مقامات سیاسی با یکدیگر گفت‌وگو می‌کردند و امیدواریم که این گونه مذاکرات به نتیجه صلح و ثبات و حسن همجواری ایران و همسایگانش بیانجامد.

روحانی با اشاره به وضعیت تحریم‌ها اذعان کرد: حتما نا امید نیستم. من دولت را زمانی تحویل گرفتم که در تحریم بودیم البته تحریم آن زمان کمتر از حالا بود. ما آن زمان که دولت را تحویل گرقتیم ۹۰۰ هزار بشکه در روز می‌فروختیم و من در آن شرایط دولت را تحویل گرفتم شرایطی بود که خیلی امید نداشتیم که در مذاکرات موفق شویم.

رئیس جمهور ادامه داد: البته برخی از دوستان ما مذاکرات با پنج به علاوه یک و اینکه ما با آن‌ها به نتیجه برسیم را خوشبینی می‌دانستند، ولی ما با امیدواری کار را دنبال کردیم و به نتیجه رسیدیم البته دیرتر از آنچه که ما پیش بینی می‌کردیم.

روحانی اظهار کرد: پیش بینی من این بود که در سال ۹۳ به نتیجه برسیم که دلایل آن را در اینجا نمی‌گویم به هر حال به نتیجه‌ای که مطلوب ما بود رسیدیم و بعد با یک دولت نااهل در آمریکا مواجه شدیم که دولتی بود که تنها نسبت به ما نااهل نیست بلکه نسبت به تمدن بشریت نااهل است شما شاهد هستید که در تمام کشور‌ها حتی با دوستانش با کشور چین، اتحادیه اروپا و مکزیک روابط خوبی ندارد، زیرا شرایط خاصی حکم فرماست و حکومت خاصی روی کار آمده است.

رئیس قوه مجریه بیان کرد: در این شرایط آن‌ها از این توافق خارج شدند و تحریم حداکثری را برای جمهوری اسلامی ایران اعمال نکردند البته با هدف‌هایی که قطعا به آن‌ها نخواهند رسید، اما اینکه آیا ما تا پایان دولت موفق می‌شویم تحریم را بشکنیم یا ناموفق خواهیم بود باید بگویم که ما تلاشمان را رها نخواهیم کرد من نه امیدم از بین رفته و نه تلاشم را متوقف کرده‌ام هیچ گاه در هیچ زمانی تلاشم را متوقف نکرده‌ام؛ همیشه هرکس راهی را نشان داده و پنجره‌ای را باز کرده من از آن فرصت استفاده کردم.

روحانی ادامه داد: البته متوجهم در این شرایط اوضاع سخت و پیچیده است، اما در عین حال در همین شرایط تحریم ما وارد یک جمع اقتصادی و نوعی ورود به یک اتحادیه اقتصادی داشته‌ایم یعنی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و در حال حاضر ودر ماه‌های اخیر با آن‌ها تجارت می‌کنیم و روند خوبی هم در این تجارت حکم فرماست.

رئیس قوه مجریه اظهار کرد: در همین روندی که ما تحریم هستیم به هر حال با کشور‌هایی در حال مذاکره هستیم به منظور سرمایه گذاری که برخی از آن‌ها موفق و برخی دیگر ناموفق بوده‌اند. در همین شرایط تلاش می‌کنیم که طرح صلح هرمز یعنی امید ؛ ما امید داریم که در آن منطقه بتوانیم مسائلمان را حل کنیم بلکه ناامید نیستیم که بتوانیم با دنیا هم مسائلمان را حل کنیم، البته پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد اینکه گفته شد مجلس بعدی شرایط ما سخت‌تر خواهد شد، زود قضاوت کرده‌اند.

تشکیل وزارت بازرگانی به نفع مردم است

او تصریح کرد: اهمیتی ندارد چه جناحی اصول گرا و یا اصلاح طلب در مجلس اعتدال گراست و چه جناحی روی کار می‌آید آن چیزی که من توقع دارم این است که دولت با مجلس در مسائل ملی، منافع ملی بتوانیم با یکدیگر کار کنیم و لوایح مهم ما در همین مجلس فرستادیم که به نظر شما با دولت بهترند و باز هم ما متوقفیم؛ بیش از دو سال است که تلاش می‌کنم که وزارت بازرگانی را تشکیل دهم و می‌دانم که این وزارتخانه چقدر برای کشور ضروری است؛ همچنین می‌دانم که در شرایط تحریم وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی‌تواند با هم را یک نفر نمی‌تواند اداره کند.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: لایحه‌ای با دو فوریت به مجلس فرستادیم که تصویب کرده و نهایی شده است به شورای نگهبان رفت شورای نگهبان ایراد مختصری از آن گرفت و به مجلس برگشت و همچنان متوقف است. اگر وزارتخانه بازرگانی تشکیل شود به نفع مردم است؛ اگر لایحه جامعه انتخابات که ما به مجلس دادیم تصویب می‌شد، به نفع انتخابات بود. به هر حال مجلس حقوق و اختیاراتی دارد که مجلس آینده نیز از آن برخوردار است ما نسبت به مجلس آینده به هر فرم و شکلی باشد. اگر اکثریت قاطعیت اصول‌گرا باشند یا تعدادی غیر اصول گرا باشند داور بین ما قانون اساسی است یعنی مبنای ما قانون اساسی است.

روحانی در یادآور شد: ما امیدواریم مجلس آینده هم به قانون اساسی متعهد باشد دولت هم به قانون اساسی متعهد باشد و اگر هر دو متعهد باشند به نظرم راه برای ما وجود دارد، اما با اینکه با مجلس بعدی راه برای پایان تحریم سخت‌تر شود به نظرم برای قضاوت زود است.

همه باید تلاش کنیم تا نقدینگی کنترل شود

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امسال شاهد افزایش ۲۸ درصدی نقدینگی بودیم و طبق گفته رئیس بانک مرکزی این آمار از میانگین ۵۰ ساله کشور هم بیشتر است و حال می‌خواستم ببینم جنابعالی و دولت چه اقدامی برای کنترل نقدینگی انجام داده‌اند و برای آینده هم چه برنامه‌ای دارید، اظهار کرد: البته اینکه شما می‌گویید نقدینگی ۲۵ درصد بوده است، این متوسط ۵۰ ساله است، زیرا ما سال‌هایی را شاهد بودیم که نقدینگی ما ۲۷، ۲۸ درصد بوده است.

روحانی افزود: نقدینگی همیشه هم بد نیست، بانک مرکزی اعلام کرده است که نقدینگی ۲۸ درصد که از متوسط کمی بالاتر یعنی ۳ واحد بیشتر است بر مبنای افزایش خالص ذخایر بانک مرکزی است، این علت را که ضمیمه کنیم نقدینگی چندان بد هم نیست.

او ادامه داد: اگر بانک مرکزی قصد دارد ذخایر خود را بالا ببرد، ناچار است دلار بخرد و ریال بدهد. بر مبنای افزایش ذخایر خالص بانک مرکزی نقدینگی بالا است که بد نیست. نقدینگی اگر برای خالص دارایی‌های بانک مرکزی باشد، مشکلی را ایجاد نمی‌کند، مبنای این ۳ درصد این است. به نظر من مشکلی نیست، اما این حرف درست که ما همیشه باید تلاش کنیم نقدینگی را کنترل کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه نقدینگی عمدتا یا بدهی دولت آن را درست می‌کند یا بانک‌ها آن را درست می‌کنند، تصریح کرد: این به معناست که یا دولت بدهکار و بانک مرکزی طلبکار می‌شود و یا بانک‌ها اضافه برداشت می‌کنند که تبدیل به مشکل نقدینگی می‌شود؛ البته مقداری از این نقدینگی طبیعی است و شما ثروتی دارید که به طور طبیعی اگر بخواهید آن را در سال آینده محاسبه کنید ۲۰ درصد بیشتر می‌شود، یعنی اگر به مردم تسهیلات می‌دهید، با سود بالای ۲۵ درصد نقدینگی افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین نقدینگی به صورت طبیعی بالا می‌رود و هیچوقت نیست که ما بگوییم بالا نمی‌رود، تا یک حدی ۲۰ الی ۲۳ درصد طبیعی است و تا ۲۵ درصد نیز طبیعی به نظر می‌آید؛ درست است که نقدینگی ما کمی بالا رفته است، اما دلیلش بد نیست، زیرا خالص نقدینگی بانک مرکزی بالا رفته است بنابراین اشکال آنچنانی وجود ندارد، اما اصل صحبت شما درست است و ما باید برای کنترل نقدینگی همیشه تلاش کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۴۵
ناشناس
۰۹:۵۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
بسته معیشتی چراندادی ؟
ناشناس
۲۰:۳۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
منظورش از آخر قصه بستن تنگه هرمز و تصرف شيخ نشينا و موشكبارون اسرائيل و خلاصه جنگ جهاني سومه
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
"ممکن است برخی‌ها برداشتشان دقیق نباشد این بود که نگذاریم زمانی انتخابات تبدیل به انتصابات شود. نه اینکه الان انتصابات است و انتخابات وجود ندارد."


توی این مقطع این صحبت رو کردید ؟ لازم بوده ؟
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
همین که اومد با مردم صحبت کرد جای قدردانی و سپاس است.
ناشناس
۰۶:۰۲ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
آقای رئیس جمهور !
یعنی میخواهید بفرمایید با قوت ، پای میز مذاکره میروید ؟!!!
با چه کسی میخواهید مذاکره کنید ؟!!!
و.....
ناشناس
۰۲:۴۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
گفته میشه تحریم عامل فشار برمردم
ولی واقعیت کسربودجه دولت نه تحریم !!!
ناشناس
۰۱:۰۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
کاش این جنس دولت پای هیچ میزی نره در واقع کاش کارمندان و مسئولین این دستگاه از پشت میزهاشون بلند شن 4 تا نخبه و دلسوز بشینن پشت میز

شاکی ام از هر چی مسئول مغروره این چه فضایی هست که ایجاد کردید طرف امشب خاکیه فردا صبح در اولین روز استخدام غروری داره انگار اون قسمت از اداره ارث پدرش بوده و از بیت المال و دولت نیست و با یه غرور و عصبانیتی جواب می ده حالا جوابشم بدی 50 تا جرم بهت می بندن

دلم خیلی پره از این ...

هی خدا خودت به دل مسئولین محبت رو بنداز مسئولی که نتونه احترام ارباب رجوع رو نگه داره با نگاهش با لحن صحبت کردنش ضد انقلاب و ضد نظامه چرا که پایه و ارزش های انقلاب ما بر اساس محبت بنا شده ،

کاش مجوزش رو دریافت می کردم یه سایت راه بندازم در راستای فرهنگ سازی این چیزها
حاج اکبر
۰۰:۲۱ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
چرا در خواست فرمانده هوا فضا قبل از حادثه هواپیمای اوکراین مبنی بر بستن اسمان کشور پذیرفته نشد ؟!!!!!!! ایشان یعنی اقای حاجی زاده از کدام مرجع خواست فضای کشور بسته شود ؟ چه کسی و یا چه کسانی و یا چه ارگانی بااین در خواست مخالفت کرند. اقای رییس جمهور به این 3 سوال جواب بدید .
داور
۰۰:۱۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
با پول شویی هزاران هزار میلیاردی ( چاپ اسکناس بدون پشتوانه ) کشور رو اداره کردن هنر نیست .
ناشناس
۰۰:۰۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
دستاورد 8ساله چه کردی؟
1پراید 8میلیون 67میلیون
2تورم100رسوندی ورشکستگی شرکت ها
3بنزین1000به3000رسونی
4آهن 3600رسید10000
5با برجامتون تموم کشورها با ایران دشمن کردین
5باعث بانی شهادت سردار سلیمانی شدید
6مردم مابقی بگین
ناشناس
۲۳:۴۷ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
آیا از هم پیمانان آمریکا که به عهد خود وفا نکردند درس نگرفتید .
آنان به دنبال مذاکره نیستند و شما سخن از مذاکره به میان میاو رید .
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
وقتی میگه دولت دخالت نداره یعنی دخالت مستقیم داره دیگه ادبیاتشون یا گرفتم
ناشناس
۲۳:۴۱ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
والا این دولت در هیچی دخالت نداره !!!!!!! نه در گرفتن رشوه گیرها نه در کنترل قیمت ها نه در بهبود معیشت مردم و نه در هیچ چیز دیگه !!!!!!!
ناشناس
۲۳:۳۵ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
بااین گرونی افسار گسیخته رای ازمردم میخوایین
دلارکردین 14000تومن تورم مهارشد بشتابید همه چی ارزان
همه چی از دیوار شروع شد
ناشناس
۲۳:۱۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
Yjc من تا جایی که دیدم خبرنگارتون اعتراض کرد که سوال بپرسه بعدش وندیدم
آخرش گذاشتن که سوال بپرسین ؟
باشگاه خبرنگاران جوان
۲۳:۱۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸

با سلام


متأسفانه تیم رسانه‌ای رئیس جمهور اجازه ندادند خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان سوال خود را مطرح کند.

ناشناس
۲۳:۱۱ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
حالا چه لزومی داره که پای میز مذاکره برین؟ حتی اگه ضعف نداشته باشین و قوی باشین.
Ali
۲۲:۵۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
کنگره دونالد ترامپ فلج شده است. او حذف دونالد ترامپ شد .لازمه از عراق . دونالد ترامپ را از عراق بیرون بکشید.
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
متاسفانه پرسش كار برى كه نوشته بود چرا موز كيلويى ١٧٠٠٠ تومان است مطرح نشد كه اقاى رييس جمهور پاسخ بدهند.
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
كي
ناشناس
۲۲:۳۵ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
سلام
امین رفیعی نژاد
۲۱:۱۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
پس کو سوالایی ک‌مردم پرسیده بودن از رییس جمهور
باشگاه خبرنگاران جوان
۲۱:۱۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸

با سلام


متأسفانه تیم رسانه‌ای رئیس جمهور به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اجازه طرح سوال را ندادند.

ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
خسته شدیم اینقدر دروغ شنیدیم
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
آسوده خاطر و خندان باش که مردم هیچ انتظاری از دولت ندارند، و پیگیری هر مشکلی باعث خستگی مردم و رنجش روح و روان دولتیها می شود، خداوند به شما سلامتی بدهد، امن و راحت باشید
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
باید مذاکره کرد مردم تحمل ندارند
ناشناس
۰۷:۲۴ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
ما مردم تحمل خیانت ونفاق نداریم فقط
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
ما که شعار وحرف را قبول نداریم چیزی را که میبینیم میپذریم
فقط میدانیم برجام شما از ابتدا به جز تورم گرانی وبالا رفتن قیمت چند برابری ارز طلا خودرو وایجاد نارضایتی تعمدی چیزی برای ما نداشت ....البته برای یه عده از خودتانیها که که به خاطر حمایت از شما از مالیات هم معاف شدند خیییییییلی خوب شد
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
آری کشور را کردین گل وبلبل آیا در مورد کشور ایران حرف میزنی که میگی تحریم برای ملت اثر نداره آقای روحانی واقع بین باش
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
با این همه صحبت آخرش چی؟پراید شد 70؟
ناشناس
۱۹:۴۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
حالا که وضعیت کشور شفاف تر شد و حرفهای عده ای بعنوان منتقدان برجام مشخص شد که این افراد از تحریمها صاحب چه ثروتهای باد آورده ای شدند حرفهای رئیس جمهور که به این افراد لقب دلالان تحریم داده بودند اشکار شد !!!
ناشناس
۱۹:۴۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
همه این پاسخ ها را قبل از اینکه سوالی مطرح شود می دانستیم، خدا لعنت کند آمریکا را اگر این تحریم نبود این ها چه بهانه ای داشتن خدا میداند. خدا تو خودشاهدی که این ملت چگونه در کشوری که سراسر گنج است، خوار شدن
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
لعنت بر مذاکره با دشمن
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
آخه کی گفته که هر چی نفت و گاز بیشتر صادر کنیم یعنی رونق اقتصادی چرا تمام ذخیره های کشور رو میخوایید هدر بدید یه بچه هم میدونه که این ذخایر باید صرف تولید بشه نه خام فروشی . چرا این رو متوجه نمیشید . چرا میخواید اینجوری نشون بدی دولت شما باعث رشد اقتصاد شده . این فقط برای رای آوردن دوباره است . چی رو دارید فدای چی میکنید . چرا اینقدر به دنبال قدرت هستید یه کم به فکر اون دنیاتون هم باشید وقتی قراره جواب این قدرت طلبیتون رو بدید .
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
به خارجی ها چه ربطی داره که ما داخل کشورمان چه اختلافاتی داریم . واقعا به عنوان سیاستمدار لازم بود به اون خبر نگار خارجی بگید جناح مخالف باید به جای اختلاف با ما همکاری کنند .
محمد
۱۹:۲۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
رئیس جمهور اجازه داد درمورد عملکردش سوال کنین؟
سید فروزان
۱۸:۴۳ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
آقای روحانی این لغت مذاکره را از سر بینداز بیرون ، امریکای امروز و فردا و دیروز ،هیچ فرقی ندارد ، کی میخواهی قبول کنی مذاکرهای نداریم با امریکا ،
آقای روحانی باز هم اصرار به fatf و پالرمو و غیره داری ، پمپئو هم همین را میگوید و میخواهد ،
اروپا به خصوص فرانسه دشمن نظام است این را هم متوجه شو
شش سال و نیم هرکاری دلتان خاست کردید ،محض رضای خدا این یک سال و تیم باقیمانده را صرف خدمت به مردم و محرومان کنید
رضا
۱۹:۰۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۸
آمریکا بزرگترین قدرت اقتصادی ونظامی جهان هست در هر کشوری که آمریکا حضور نظامی دارد هیچ کشوری جرات حمله نظامی ندارد اگر رئیس جمهور آمریکا از یک قرارداد خارج شود اقتصاد ایران فرو می پاشد