سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکات مهم تغذیه‌ای در بارداری

یک متخصص تغذیه ورژیم درمانی گفت: بانوان باید قبل از بارداری به وزن نرمال خود برسند و برخی نکات تغذیه ای را رعایت کنند.

محمدتقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بانوانی که چربی بدنشان زیر ۲۲٪ باشد فردی لاغر محسوب می‌شوند و احتمال بارداری در این افراد بسیار کم است. همچنین اگر فرد دارای توده بدنی بالا باشد (اضافه وزن داشته باشد) باز هم احتمال نازایی بالا می‌رود؛ بانوان حتما قبل از اقدام برای بچه دار شدن باید در محدوده وزن نرمال باشند.

او تصریح کرد: کمبود ویتامین D باعث نازایی در زنان و مردان خواهد شد. لازم است افراد ویتامین D مورد نیاز بدنشان را که بهترین منبع آن نور مستقیم خورشید است تامین کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: کمبود کلسیم به دلیل کاهش حرکت اسپرماتوژنز (حرکت اسپرم به سمت تخمک) و کند شدن تاثیر انزیم اسپرم بر روی تخمک (آکروزوم) باعث نازایی در مردان می‌شود.


بیشتر بخوانید: خوراکی هایی که دشمن استرس هستند


انوشه بیان کرد: وجود بعضی سموم به علت شباهت به استروژن و پروژسترون باعث نازایی و سقط جنین می‌شود؛ مانند جیوه موجود در بعضی ماهی‌ها یا کافئین بالا که توصیه می‌شود بانوان مصرف نکنند.

او گفت: کم کاری تیروئید که امروزه در بین بانوان بسیار شایع شده، ممکن است احتمال نازایی را افزایش دهد؛ چرا که در بارداری نیاز به هورمون تیروئید ۴۰٪ بالا می‌رود. همچنین کمبود ویتامین E باعث کاهش آنتی اکسیدان‌ها می‌شود و استرس اکسیداتیو رو بالا می‌برد در نتیجه احتمال بارداری کم می‌شود.

اهمیت تغذیه در بارداری

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: در دوران بارداری بیشترین افزایش نیاز به آهن و اسید فولیک است که (تا ۵۰٪) است؛ و در هفته ۲۰ بارداری بیشترین نیازبدن به آهن است که باید تامین شود.

انوشه گفت: بانوان معمولا در این دوران دچار حالت تهوع می‌شوند و برای رفع آن می‌توانند ویتامین B۶ را مصرف کنند که به کاهش حالت تهوع، بسیار کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید:نخوردن غذا باعث کاهش وزن می‌شود؟


او یا آوری کرد:کمبود ویتامین B۱۲ در بارداری باعث افسردگی مادر و حالت عصبی و نقص لوله عصبی جنین می‌شود که توصیه می‌شود مادران از این ویتامین نیز قافل نشوند.


او بیان کرد:کمبود ویتامین A باعث کوچک شدن اندازه کلیه جنین و ضعیف شدن عملکرد تنفس او می‌شود؛ همچنین کمبود ویتامین D باعث فشار خون بارداری (اکلامسی) می‌شود؛ که کمبود این ویتامین کم کم باعث بالا رفتن فشار خون، دفع پروتئین و ایجاد مشکل برای کلیه‌ها می‌شوند، که درنهایت باعث مرگ مادر می‌شود.

انوشه در پایان توصیه کرد: بانوان در دوران بارداری روغن کبد ماهی میل نکنند؛ زیرا ویتامین A بالایی دارد و بسیار خطرناک است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.