پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد افسرانی که آموزشهای ویژه دیده اند به این شهرها از قبیل شیکاگو و نیویورک اعزام خواهند شد تا قدرت افسران محلی اداره مهاجرت و گمرک را در این شهرها در زمینه اجرای برنامههای دولت تقویت کنند. دو مقامی که در جریان این عملیات محرمانه قرار دارند همچنین گفتند قرار است مامورانی نیز به شهرهای سانفرانسیسکو، لس آنجلس، آتلانتا، هیوستون، نیواورلئان، دیترویت و نیو آرک در نیوجرسی اعزام شوند.
این اقدام در راستای اصرار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با شهرهایی است که حاضر به تحویل دادن مهاجران به مقامات دولت فدرال برای اخراج از این کشور نیستند. این شهرها را اصطلاحا شهرهای پناهگاه مینامند. اخیرا نیز وزارت دادگستری و وزارت امنیت داخلی آمریکا مجموعه اقداماتی را اعلام کردند که هم شهروندان آمریکایی و هم مهاجران ساکن در این شهرها را تحت تاثیر قرار میدهد.
لارنس پین، سخنگوی اداره حفاظت مرزی و گمرک با تایید این که یکصد افسر برای همکاری با این اداره اعزام خواهند شد گفت هدف از این کار ”تقویت یکپارچگی نظام مهاجرت، حفاظت از امنیت عمومی و امنیت ملی کشور است.“ اعزام این نیروها قرار است از فوریه تا ماه مه ادامه داشته باشد.
در میان مامورانی که قرار است به این شهرها اعزام شوند اعضای یک یگان تاکتیکی نخبه معروف به بورتاک قرار دارند که اساسا در عملیاتهای دارای ریسک بالا و علیه افرادی به کار گرفته میشوند که خشن بودن آنها امری مشخص باشد. این گروه از ماموران دارای تجهیزات اضافی نظیر نارنجکهای صوتی و نیز آموزشهایی از نوع آموزش نیروهای ویژه از قبیل تک تیراندازی هستند.
فعالیتهای این یگان معمولا به مناطق مرزی ناهموار و بسیار گرم مربوط میشود. این نیروها همچنین میتوانند به خانههایی یورش ببرند که محل اختفا و نگهداری مواد مخدر و سلاح است.
مقامات آمریکایی میگویند ماموران بورتاک در شهرهای مورد نظر به افسران وزارت امنیت داخلی در بازداشت مهاجران کمک خواهند کرد. حضور این گروه از ماموران باعث ایجاد رعب و وحشت در میان آندسته از جوامع مهاجرانی میشود که از زمان به قدرت رسیدن ترامپ و با شروع برنامههای وی در زمینه شناسایی و بازداشت مهاجران در آمادگی و هوشیاری کامل به سر برده اند.
این عملیات نشان دهنده رویکردی تندرو نسبت به پدیده مهاجرت است که در پی اخراج یا استعفای آندسته از مقاماتی صورت میگیرد که حاضر به برداشتن گامهای خشنی نشده اند که از نظر ترامپ و مشاوران وی برای کند کردن روند مهاجرت غیرقانونی ضروری است.
تلاشهای اخیر اداره مهاجرت و گمرک در زمینه اجرای قوانین سختگیرانه مهاجرتی با مشکلات زیادی همراه شده است. به عنوان مثال قرار بود در طول تابستان ۲۰۱۹ بیش از دو هزار خانواده مهاجر هدف قرار گیرند، ولی زمانی که ترامپ در توئیتر هشدارهایی را صادر کرد بسیاری از این افراد حاضر به بازکردن در خانههای خود نشدند و از میان این دو هزار خانواده فقط ۳۵ نفر در چند هفته اول اجرای این طرح بازداشت شدند.
با توجه به اینکه برخی از ماموران اداره حفاظت مرزی و گمرک دارای اختیارات اجرایی نظیر راه اندازی ایستگاههای بازرسی مهاجرتی در داخل شعاع یکصد مایلی یک بندر ساحلی یا زمینی هستند نگرانیهایی درباره اعزام آنها به شهرهای پناهگاه ابراز شده است. نورین شاه از مشاوران ارشد اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU) میگوید: ”بحث کنونی بحث نظامی سازی خیابانهای ما است که میتواند تاثیرات مرگباری داشته باشد. ما میتوانیم افسرانی را ببینیم که برای اجرای داخلی قوانین دوره ندیده اند و دست به کاربرد زور و خشونت بزنند.“
ترامپ با وعده مقابله با شهرهایی که به مهاجران پناه میدهند در انتخابات پیروز شد. ظرف چند هفته بعد از به قدرت رسیدن، وزارت دادگستری از اختصاص بخشهای خاصی از بودجههای فدرال به شهرهای پناهگاه خودداری کرد. هفته قبل نیز این وزارتخانه از حکومتهای محلی و ایالتی در کالیفرنیا، نیوجرسی و واشنگتن به سبب سیاستهای مهاجرتی آنها شکایت کرد.
ترامپ در جریان سخنرانی سالانه خود به این مسئله اشاره کرد و گفت شهرهای پناهگاه ”افراد بیگانه و مجرمان خطرناک را آزاد میگذارند تا مزاحم مردم شوند.“
انتهای پیام/