متکی ادامه داد: اظهارات اخیر اروپایی ها مبنی بر اذعان به اشتباه آمریکا برای خروج از برجام قابل توجه است اما آنرا صرفا می توان به عنوان یک اعتراف دوباره نسبت به این توافق دانست.
او ادامه داد: آنها فقط در کلام می گویند ما به لحاظ مصالح امنیتی از برجام حمایت میکنند، از سوی دیگر گام هایی که ایران تا به حال در کاهش تعهدات نسبت به برجام برداشته، تاثیر اساسی در اصلاح رفتار اتحادیه اروپا نداشته و زمان آن رسیده که ما نگاه مفهومی ،عمیق و استراتژیک نسبت به حل این مسئله داشته باشیم.
دیپلمات اسبق کشورمان اضافه کرد: مسئله راهبردی این است که پیوستن به عهدنامه ها و معاهدات بین المللی دارای دو وجه مکمل است، وجه اول تعهداتی که یک کشور در پیوستن به یک معاهده یا قرار داد بین المللی می پذیرد و وجه دیگر آن امتیازات و بهره مندی هایی است که یک کشور در ازای عضویت خود از آن بهره می گیرد.
او تصریح کرد: نیم قرن از امضای ان پی تی و عضویت ما در این معاهده می گذرد و در طول یک قرن کشورهایی به سلاح هسته ای دسترسی پیدا کردند. جالب است که این کشورها یا رژیم ها مانند رژیم صهیونیستی به کمک کشورهای عضو دائم شورای امنیت به سلاح هسته ای رسیده اند. رژیم صهیونیستی، پاکستان، هندوستان همچنین کشورهای دیگر به واسطه فرانسه یا سایر اعضای شورای امنیت توانستند به چنین سلاح هایی دست یابند.
وزیر اسبق امور خارجه کشورمان ادامه داد: بعد از انقلاب خواستیم به طور جدی از حقوق خود در اجرای تعهداتی که نسبت به انپیتی داشتیم استفاده کنیم و این شروع چالش با کشورهای غربی بود. حقیقت این بود که تعهدات آری و امتیازات خیر و این درحالی است که برخی کشورهای عضو این معاهده می توانند از امتیازات خود استفاده کنند.
انتهای پیام/
چطور دولت های قبل با این همه تحریم و بدون برجام کشور را خوب اداره میکردند الآن ۶سال است همه چی از بازار و تولید و ...خوابیده
تا زمانی که مجلس و دولت این باشد همین آش و همین کاسه خواهد بود
اون موقع،که پست داشتن تعطیل بودن
حالا همه "من میدونستم من میدونستم" میکنن
پاسخ: برجام شبیه یک جنگ شبیه یک مسابقه ورزشی و... یک میدان واقعی در عرصه بین المللی بود امکان برد مساوی و باخت وجود دارد اما بسته به نگاه و گرایش سیاسی ما دارد شما تصور کنید مثال عرض میکنم تیم فوتبال به جام جهانی راه پیدا می کند در مرحله گروهی بازی قابل قبولی ارائه می کند اما توان راه یابی به مرحله بعد را ندارد حال بسته به نگاه ما بسته به توقعات ما و .... دارد میتواند قابل تقدیر باشد یا قابل قبول باشد و یا قابل دفاع نباشد !! برجام اینگونه است بسته به گرایش سیاسی و ابزارهای رسانه ای که احزاب دارند حالت های فوق متصور است
چون یکی بود و میگفت نه