سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری مطرح شد؛

تشریح جزئیات دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر/مظفری:موزه هنر‌های معاصر در بهار ۹۹ بهره برداری می شود

نشست رسانه ای دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر با حضور هادی مظفری مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره و اهالی رسانه در تالار وحدت برگزار شد.

مظفری در ابتدای این نشست اظهار کرد: دوازدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر روز ۲۹ بهمن ماه افتتاح خواهد شد و تا ۵ اسفند در مرکز موسسه فرهنگی هنری صبا ادامه خواهد داشت، اختتامیه هم روز نهم اسفند در تالار وحدت برگزار می شود.

وی با بیان اینکه هزینه مراسم اختتامیه به سیل زدگان سیستان و بلوچستان اهدا می شود، افزود: تفکیک بخش‌ها در سال‌های گذشته باعث شده بود که مخاطبان بخش مسابقه فقط از صبا، مخاطبان گالری‌ها از بخش چارسو و مخاطبان بخش پژوهشی هم فقط از خانه هنرمندان بازدید کنند، اما امسال برای نخستین بار تمامی بخش‌ها متمرکز و در صبا خواهد بود.

مدیر کل هنر‌های تجسمی گفت: در ابتدای حضورم در اداره کل تجسمی احساس کردم که جشنواره تجسمی جوانان و جشنواره تجسمی فجر در یک مسیر حرکت می‌کنند، دبیران و داوران هم یکی هستند، جشنواره جوانان به مسیر قبلی خود ادامه می دهد، اما دلیلی که باعث شده بود جشنواره تجسمی فجر مانند دیگر جشنواره‌های فجر مورد اقبال عمومی قرار نگیرد، بازار هنر است.

وی ادامه داد: اثری که در جشنواره اکران میشود، در اکران‌های عمومی هم تاثیر دارد، اما در جشنواره تجسمی فجر همه چیز با دریافت جایزه به پایان میرسد و این موضوع انگیزه هنرمندان و استادان را برای حضور در این رویداد را کم می کند، اما در سال گذشته با فعالیت بخش چارسو، آثار پیشکسوتان هم به فجر آمد.

مظفری در ادامه تغییرات جشنواره دوازدهم فجر نسبت به سال‌های گذشته توضیح داد: امسال تمامی هنرمندانی که آثارشان به جشنواره راه یافته است اگر مایل باشند می‌توانند آثارشان را برای فروش هم عرضه کنند. قیمت هم ابتدا از طرف هنرمند اعلام و در صورت تایید شورای هنری نهایی می‌شود.

افتتاح جشنواره تجسمی فجر با ۹۰۰ اثر

وی افزود: امسال جشنواره تجسمی فجر با ۹۰۰ اثر افتتاح خواهد شد که رشد ۹ درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. طوبای زرین، چارسو، چهارخانه (ویژه شهرستانها) و بخش مفاخر و بزرگداشت مناسبت ها، بخش‌های جشنواره تجسمی فجر هستند.

دبیران انصرافی جشنواره بازگشتند

مدیر کل هنر‌های تجسمی در ادامه پیرامون انصراف گروهی دبیران و داوران جشنواره تجسمی و نحوه انتخاب آثار گفت: به دلیل اتفاقات ناگواری که در کشور رخ داد، نظر هنرمندان این بود که فکر کردن به جشن، منطقی و پذیرفتنی نیست، اما بعد از تشکیل چند جلسه دبیران و داوران به جشنواره بازگشته و شورای هنری ۵۵ نفره برای ادامه کار انتخاب شد.

وی افزود: تغییر مکان نمایشگاه بین المللی به مرکز صبا به دلیل تغییر در زمان برگزاری جشنواره بود.

مظفری در پاسخ به اینکه آیا جشنواره تجسمی فجر در آینده به حراج آثار هنری تبدیل می شود یا خیر، گفت: قطعا جشنواره تجسمی باید ارتباط خود را با بازار حفظ کند، اما معنای آن کاملا با حراج، آرت فر و اکسپو فرق دارد. این جشنواره فاصله خود را صرف استعدادیابی بیشتر کرده و قصد دارد به بازار نزدیک شود.

وی ادامه داد: در آینده حراج گذاران می‌توانند آثارشان را از بین هنرمندان برگزیده جشنواره تجسمی فجر انتخاب کند. امسال اداره کل هنر‌های تجسمی هم تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان از هنرمندان خرید می‌کند.

رئیس جشنواره تجسمی فجر درباره اعتبار و بودجه این دوره اظهار کرد: اعتبار جشنواره فجر ردیف بودجه‌های مشخص دارد که پس از جشنواره طبق قانون فرهنگ و ارشاد شفاف سازی می شود، اما پیش بینی ما ۲ میلیارد و پانصد تا ۶۰۰میلیون تومان است و برخلاف شایعه‌هایی که می‌گویند دبیر و دوران انصرافی پول گرفته اند و رفته اند، اصلا حقیقت ندارد.

وی در ادامه درباره روند بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران گفت: ۲ فاز از روند بازسازی موزه و بخش عمرانی به پایان رسیده و تنها بخش جابجایی آثار از گنجینه حساس بود، به دلیل اهمیت آثار و جابجایی آنها بعد از چهل سال، این کار باید با رعایت تمامی استانداردها انجام میشد به همین دلیل کمی زمان برد اما در بهار ۹۹ قطعا به مرحله پایان می رسد.

مظفری در پاسخ به تکلیف دوسالانه مجسمه پس از انصراف محمود بخشی دبیر اظهار کرد: دبیر جشنواره برای استعفا حتی با انجمن مجسمه سازان هم مشورت نکرده بود، الان هم منتظر معرفی یک دبیر از سوی این انجمن هستیم.

در ادامه ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره تجسمی فجر اعلام کرد: امسال در بخش طوبای زرین ۴۴۸ اثر از ۳۳۸ هنرمند، در بخش چارسو ۳۴۰ اثر از ۳۸ گالری، بخش چهارخانه که بیشتر در زمینه عکاسی، چیدمان و فاین آرت است ۱۱۵ اثر از شهرهای مشهد، زاهدان، یاسوج، بیرجند، گرگان ویزد ارسال شده است.

وی افزود: همچنین قرار است در بخش مفاخر از ۹ هنرمند پیشکسوت تقدیر شود.

گفتنی است دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن تا ۵ اسفند در فرهنگستان هنر مرکر صبا برگزار میشود.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.