در حالی که بارش باران میتواند خطر ناشی از شروع دوباره آتش سوزی در این منطقه را از میان ببرد، نگرانیهایی نیز درباره جاری شدن سیل و شروع مشکلاتی از جنس جدید برای ساکنان این منطقه ایجاد شده است.
برخی مقامات محلی در این میگویند هنوز آتش سوزی فاجعه باری که به کشته شدن دست کم سی و سه نفر و از میان رفتن میلیونها حیوان و بخش عمدهای از جنگلهای منطقه منجر شد، به صورت کامل از میان نرفته و در برخی مناطق، همچنان نگرانیهایی از شروع دوباره آتش سوزی وجود داشت که با شروع بارندگی ها، این خطر از میان رفته است؛ از این رو میتوان شروع بارندگیهای شدید در این منطقه را با وجود اینکه خطر سیل نیز دارد، خبری خوشحال کننده دانست.
آتش سوزی در جنگلهای استرالیا باعث از میان رفتن دست کم ده میلیون هکتار از جنگلهای شرق و جنوب، جان باختن سی و سه نفر و تلف شدن حدود یک میلیارد حیوان و تخریب بیش از دو هزار و پانصد باب منزل مسکونی شد.
چیزی که باعث شد آتش سوزی در این مناطق به شکلی غیرعادی تشدید شود و مهار کردن آن دشوار باشد، خشکسالی بود که این منطقه و کشور استرالیا در مجموع با آن روبرو بودند و از دیگر سو، تغییرات اقلیمی باعث شده بود که این کشور خشکترین و گرمترین تابستان تاریخ خود را تجربه کند.
بارندگیهای شدید در این مناطق با سیل نیز همراه است و بعد از مبارزه بی امان با آتش، این بار مسئولان استرالیایی و نیروهای امدادرسان در این کشور باید عزم خود را برای مقابله با آب جزم کنند. در روزهای اخیر دست کم صدها نفر از مناطق سیل زده نجات داده شدهاند و بر اساس پیش بینی هواشناسی، بارندگیهای شدید در استرالیا روز جمعه نیز ادامه مییابد و ممکن است توفان به مناطق دوردست که جاذبههای گردشگری نیز به شمار میآیند، آسیب وارد کند.
کوئینزلند و نیوساوث ولز از جمله مناطقی هستند که احتمالا بیشترین آسیب را از سیل دیده باشند و با توجه به از بین رفتن پوشش سبز این مناطق، این آسیب پذیری تهدید بیشتری را متوجه ساکنان و اموال آنان میکند.
انتهای پیام/