این حزب در بیانیه خود با اشاره به اینکه پس از دو جلسه فوقالعادهی شورای مرکزی و دو نشست فشردهی کمیته سیاسی برای بررسی تصمیم «شورایعالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان» و ساعتها بحث و گفتوگوی شفاف میان موافقان و مخالفان، حزب «کارگزاران سازندگی ایران» تصمیم گرفته در تهران فهرست انتخاباتی دهد، خاطرنشان کرده است که عملکرد اصلاحطلبان و اعتدالگرایان در دهه گذشته در دولت، مجلس، شوراها و شهرداریها و «فراکسیون امیدِ» مجلس دهم سبب شده است اصل بدیهی «مشارکت» در انتخابات و «رای دادن» شهروندان اصلاحطلب (به صورت فهرست ائتلافی که اقدامی مترقی و مدرن است) و حتی رای دادن انفرادی مورد تردید ملت قرار گیرد و برخی احزاب اصلاحطلب ما نتوانند بدنه اجتماعی خود را قانع به تداوم مشارکت سیاسی و انتخاباتی کنند.
حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از این بیانیه با ابراز شگفتی از رد صلاحیت برخی اصلاحطلبان، تصریح کرده است که از راهیابی جوانان به پارلمان نگران نیست.
حزب کارگزاران همچنین با تأکید بر اینکه درباره وقایع اخیر، یک بخش حاکمیت را متهم نمیکند و حتی از اصلاحطلبان و اعتدالگرایان نیز انتقاد میکند، در بخش دیگر از بیانیه خود عنوان کرده است: «کارگزاران سازندگی ایران» به عنوان یک حزب قانونی برآمده از گفتمان انقلاب اسلامی و وفادار به قانون اساسی و به عنوان یک «حزب اصلاحطلب و اعتدالگرا» که اصلاحطلبی را پیش از دوم خرداد ۱۳۷۶ و اعتدالگرایی را قبل از انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ شروع کرده است و به عنوان یک حزب پارلمانتاریست که با مشارکت در انتخابات و رقابت با محافظهکاران در مجلس پنجم به ایجاد بالاترین نرخ مشارکت در رقابتهای پارلمانی جمهوری اسلامی کمک کرد، به این دلایل راهبردی تصمیم گرفت انفعال در انتخابات را کنار بگذارد و از «فهرستهای انتخاباتی حداقلی» متناسب با امکان معرفی نامزد اصلاحطلب (و تا حد ممکن حزبی) در حوزههای انتخابیه حمایت کند.
بیانیه حزب کارگزاران در ادامه خاطرنشان کرده است: ما «به خاطر ایران» رأی میدهیم، تا در دورانی که بدترین تحریمها علیه کشورمان اعمال میشود در تحریم تازهای شریک نباشیم. ما به عنوان حزبی ملتزم به قانون اساسی در آغاز دههی پنجم حیات جمهوری اسلامی همچنان به آرمانهای انقلاب اسلامی ایران (به رهبری امام خمینی): استقلال، آزادی، جمهوریت، اسلامیت، ایرانیت و عدالت باور داریم و به «اصلاحات» در این نظام سیاسی برای دستیابی به «توسعه» ای پایدار امیدواریم. ما با وجود انتقادات جدی از کیفیت مدیریت اجرایی کشور فکر میکنیم به جز سوءتدبیرهای داخلی، که غیرقابل انکار است، دشمنیهای خارجی را نمیتوان نادیده گرفت.
این بیانیه در بخش دیگر میافزاید: مجلس نهاد کماهمیتی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. تحقیر پارلمان در این دوران باید با ارتقای کیفیت مجلس شورای اسلامی پایان یابد و مجلس به وظایف تقنینی و نظارتی خود بازگردد.
حزب کارگزاران سازندگی همچنین تصریح کرده است: به نقد اصلاحطلبان باور داریم. ما و دیگر اصلاحطلبان باید از رأیدهندگان به جبهه اصلاحات به علت تشدید ناامیدی و ناکارآمدی و بیبرنامهگی و عافیتطلبی و حتی انحصارطلبی در درون جبهه اصلاحات پوزش بخواهیم،، اما هرگز از «اصلاحطلبی» توبه نمیکنیم؛ حتی اگر مردم در یک دوره به ما رأی ندهند.
این حزب در بخشی دیگر از بیانیه خود تأکید کرده است: ما باید در اصلاحطلبی، اصلاحطلبی پیشه کنیم و نهادهای اصلاحطلب (اعم از فراکسیونها و جبههها و حزبها) را بازسازی کنیم و مسئولیت اشتباهات و انتخابهای خود را بپذیریم. به نظر ما اصلاحطلبی «نهضت و حرکت داوطلبانه ی مدنی برای بهبود اوضاع سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی ایران در چارچوب قانون» است و هر اصلاحی (حتی اصلاح قانون اساسی) باید به صورت مسالمتآمیز بر اساس قانون صورت گیرد. باید اعتراض و انتقاد را از خیابان به پارلمان برد و نمایندگان را سخنگویان ملت ساخت.
حزب کارگزاران در بخش دیگری از بیانیه خود بر ضرورت نظارت درست بر دولت و وادار کردن دولت به تحرک و ابتکار عمل در برابر تحریمها تأکید کرده است.
این بیانیه میافزاید: ما «کارگزاران سازندگی ایران» به همه هواداران و شهروندان این «برنامهی اصلاحطلبانه» تعهد میدهیم به زودی طرحهای کارشناسی و قانونی خود برای پیگیری این «اهداف میانمدت» و «برنامهی ۱۰ مادهای» را اعلام کنیم و از همه اعضای فراکسیون محتمل «کارگزاران سازندگی ایران» در مجلس یازدهم برای انجام این برنامهها و گزارش دقیق پیشرفت آنها به موکلان خویش، تعهد تشکیلاتی بگیریم و آن را منظماً در نشریه حزب (روزنامه سازندگی) اعلام کنیم.
حزب کارگزاران سازندگی ایران در بخش پایانی بیانیه خود در آستانه یازدهمین انتخابات مجلس عنوان کرده است که چه پیروز شود، چه شکست بخورد، این انتخابات را نه پایان که آغاز راه میداند.
انتهای پیام/