سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به همت متخصصان داخلی:

دو سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی در بوشهر بارگیری شدند

دو سکوی فاز ۱۳ پارس جنوبی پس از ساخت در شرکت صدرای بوشهر برای نصب در موقعیت خود در خلیج فارس، بارگیری شدند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، عملیات بارگیری دو سکوی گازی فاز ۱۳ پارس‌جنوبی شامل سکوی اصلی ۱۳A و سکوی اقماری ۱۳C با بهره‌مندی از توان مهندسی و ساخت داخلی، بعدازظهر امروز (دوشنبه ۲۱ بهمن) از شرکت صنایع دریایی (صدرا) بوشهر به پایان رسید.

با نصب و راه‌اندازی این دو عرشه دریایی در آینده نزدیک، ظرفیت برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی به میزان ۲۸.۴ میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی، پیشرفت ساخت سکوی اصلی ۱۳A و سکوی اقماری ۱۳C را بیش از ۹۸ درصد اعلام کرد و گفت: این دو سکو که هر یک حدود ۲۵۰۰ تن وزن دارند، به صورت همزمان با روش Push Pull بر روی شناور FLB۱۲۴ از شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) در بوشهر بارگیری شدند.

پیام معتمد بارگیری این دو سکو را یکی از اقدامات مهم در راستای تکمیل زنجیره دوم بخش دریایی فاز ۱۳ پارس جنوبی عنوان کرد و  افزود: در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، این دو سکو پس از عملیات مهاربندی، به وسیله شناور FLB۱۲۴ به خلیج فارس حمل و با جرثقیل HL-۵۰۰۰ در بلوک مخزنی فاز ۱۳ پارس جنوبی نصب می‌شوند.

او ادامه داد: در ساخت هر یک از این سکو‌ها حدود ۳۶ هزار قطر – اینچ لوله‌کشی و ۶۷ هزار متر کابل‌کشی به کار رفته است.

مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبی با بیان اینکه تولیدات گازی این دو سکو در مجموع معادل نیمی از ظرفیت تولید اسمی هدف‌گذاری شده برای این فاز است گفت: هر یک از سکو‌های اصلی ۱۳A و اقماری ۱۳C توان تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش (معادل ۱۴.۲ میلیون مترمکعب) را دارد و همه مراحل طراحی، ساخت، بارگیری، نصب و بهره‌برداری از آن‌ها  به دست مهندسان و کارگران ایرانی انجام شده است.

عرشه‌های دریایی ۱۳A و ۱۳C آخرین سکو‌های فراساحلی است که در قرارداد همکاری مشترک شرکت نفت و گاز پارس و شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) ساخته و بارگیری شدند.

هدف از اجرای فاز ۱۳ پارس جنوبی پالایش و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه یک میلیون و ۵۰ هزار تن تن گاز مایع LPG (پروپان و بوتان)، یک میلیون تن اتان است.

فاز ۱۳ پارس جنوبی شامل چهار سکوی دریایی با ۳۸ حلقه چاه در فاصله ۹۰ کیلومتری ساحل کنگان قرار دارد  و تأسیسات پالایشگاهی آن به مساحت ۱۹۵ هکتار در منطقه پارس دو (شهرستان کنگان) ست.

بلوک گازی فاز ۱۳ در غربی‌ترین موقعیت مخزن مشترک پارس جنوبی و دورترین بخش نسبت به نقطه مرزی ایران و قطر قرار گرفته است.

انتهای پیام/ک

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.