ادویه جات، طعمهای دیگر غذا را معلوم میکنند و ماده اصلی اغلب غذاها مثل غذاهای هندی و تایلندی هستند. استفاده از ادویه در پخت و پز نتیجهای غیر قابل پیش بینی دارد. ممکن است بسیار تند شود یا اصلاً طعمی ندهد. پس اگر غذایی خیلی تند شد، باید عملیات نجات را بدانید.
۱- مقدار همهی مواد غذا را اضافه کنید. اگر حین پخت متوجه شدید غذا خیلی تند شده است، مقداری از سایر مواد غذا اضافه کنید (نسبت به غذا). این باعث کاهش تندی میشود.
۲- از لبنیات استفاده کنید. کپسایسین به راحتی در لبنیات حل میشود و چربی موجود در لبنیات کپسایسین را به مولکول کپسیوم تبدیل کرده و باعث دور شدن از گیرندههای درد روی زبان میشود. در بسیاری از غذاهای محلی از این تکنیک استفاده میشود.
فکر میکنید خامهی ترش که همراه غذاهای مکزیکی یا ماست رایتا که همراه غذاهای هندی میدهند چه دلیلی دارد؟! هم میتوانید جداگانه سرو کنید و هم با غذا مخلوط کنید. مثلاً اضافه کردن شیر به سس، تندی سس را کم میکند.
یادتان باشد مادهی نجات دهنده شما چربی موجود در لبنیات است، پس اگر از لبنیات کم چرب استفاده کنید تاثیری نخواهند داشت.
۳- از جایگزین لبنیات استفاده کنید. اگر فردی به لاکتوز حساسیت دارد یا محصولات دامی مصرف نمیکند، میتوانید از شیر نارگیل استفاده کنید، که در غذاهای تایلندی معمول است. شیر سویا، شیر بادام، و شیربرنج همه شان حاوی چربی موثر هستند، هرچند به اندازه شیر طبیعی تاثیر ندارند.
۴- اسید اضافه کنید. از آنجا که کپسایسین بازی (قلیایی) است، اضافه کردن اسید باعث خنثی شدن آن میشود. به غذای در حال پخت میتوانید آب لیمو یا سرکه بزنید. لاکتیک اسید موجود در شیر هم تأثیری دوچندان خواهد داشت.
۵- غذا را همراه نشاسته سرو کنید. برنج ساده و نان ادویه را به خود جذب میکنند و ادویه را در همه جای غذا پخش میکنند که باعث میشود کمتر احساس تندی کنیم. بسیاری از غذاهای تند این گونه سرو میشوند. غذاهای هندی همراه نان، غذاهای مکزیکی همراه تورتیلا و غذاهای تایلندی همراه با برنج سرو میشوند.
نکات و هشدارها
هنگام پخت و پز مراقب ادویهها باشید. اگر دست فلفلی را به چشم خود بزنید، صدمه میبینید.
منبع: ایران ناز
انتهای پیام/