سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلایل گر گرفتگی در سنین پایین‌تر از یائسگی

اگر قبل از شروع یا در طول دوره قاعدگی، علایم گرگرفتگی را مشاهده می‌کنید و علایم غیرمعمول دیگری ندارید، زیاد جای نگرانی نیست.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر تا به حال دچار گرگرفتگی شده باشید می‌دانید که در هنگام گرگرفتگی در طول چند ثانیه حالت شما بدون هیچ علت خاصی از یک حالت عادی به قرمز شدن و سپس تعریق تغییر می‌کند. گرمایی را که در این حالت احساس می‌کنید نمی‌توانید با هیچ عبارتی توصیف کنید.

شما با تجربه این حالت احتمال می‌دهید وارد سنین یائسگی شده باشید. هرچند در بسیاری از موارد این احتمال درست است، اما غیر از یائسگی علل دیگری نیز می‌تواند موجب گرگرفتگی باشد. با وجود این واقعیت که معمولا گرگرفتگی تقریباً به طور انحصاری با یائسگی مرتبط دانسته می‌شود، اما دکتر «ترانه شیرازیان» استادیار گروه زنان و زایمان دانشگاه نیویورک می‌گوید ایجاد حالت‌های گرگرفتگی در سنین پایین‌تر از یائسگی هم طبیعی است.

گرگرفتگی در دوره‌هایی غیر از یائسگی
دکتر شیرازیان می‌گوید هرچند گرگرفتگی در دوران پیش یا پس از یائسگی می‌تواند بسیار شدید باشد به گونه‌ای که باعث تضعیف فرد شود، از داشتن یک خواب خوب جلوگیری و حتی در فرد اضطراب ایجاد کند، اما حالت‌هایی از گرگرفتگی که در سنین پایین‌تر یعنی در سنین ۲۰ یا ۳۰ سالگی تجربه می‌شود، معمولا بسیار خفیف‌تر است. هرچند علت ایجاد گرگرفتگی به طور کامل مشخص نیست، اما بروز آن معمولا به تاثیرات هورمونی نسبت داده می‌شود. کاهش میزان هورمون استروژن و ایجاد اختلال در شیوه‌های تنظیم دمای بدن در طول سال‌های منتهی به یائسگی از عوامل ایجاد گرگرفتگی است. دوره دیگری که سطح هورمون استروژن در بدن به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد درست قبل از دوره‌های قاعدگی است که در آن تخمدان‌ها استروژن کمتر و پروژسترون بیشتری تولید می‌کنند؛ بنابراین متاسفانه بسیار طبیعی است که یک یا دوبار گرگرفتگی خفیف را قبل از شروع قاعدگی یا در یکی دو روز اول آن تجربه کنید.

عوامل ایجاد کننده گرگرفتگی در سنین پایین‌
دکتر «جنیفر اون» متخصص بیماری‌های زنان در این باره می‌گوید وقتی علایم گرگرفتگی زودتر از زمان معمول آن مشاهده می‌شود معمولا عامل آن را باید در سبک زندگی فرد، از استرس زیاد گرفته تا رژیم‌های غذایی پر ادویه که تعادل هورمونی بدن را به هم می‌زند جست وجو کرد. یافتن راه‌هایی برای کاهش سطح استرس به ویژه در طول دوره قاعدگی و کاهش مصرف برخی مواد غذایی مانند شکلات کافئین یا خوراکی‌های شور و سرخ شده مثل چیپس می‌تواند به برطرف شدن مشکل کمک کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر قبل از شروع یا در طول دوره قاعدگی، علایم گرگرفتگی را مشاهده می‌کنید و علایم غیرمعمول دیگری ندارید، زیاد جای نگرانی نیست. با وجود این در برخی موارد گرگرفتگی در دوره قاعدگی می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل پزشکی جدی‌تر باشد. علل اصلی می‌تواند شامل برخی عفونت‌ها، مشکلات تیروئید، اچ‌آی‌وی، کم بودن میزان تستوسترون، تومور در غده هیپوفیز یا سرطان باشد. اگر همراه با گرگرفتگی شاهد علایم دیگری مانند تغییر اشتها، مشکلات خواب، تب، کاهش وزن غیر قابل توضیح، بثورات غیر قابل توضیح یا تورم غدد لنفاوی هستید بهتر است با پزشک مشورت کنید.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
باسلام
من دختر۳۲ساله ای هستم که بعدازتمام شدن دوران پریودم دچارگرگفتگی صورت میشم به مدت ۵روز،ازمایش تیروئیدوچک تخمدان دادم وهیچ مشکلی نداشتم،ممکنه راهنمایی بفرماییدکه‌چه ازمایشی لازمه برام یامشکل ازچیه؟