سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه تعداد از یارانه‌بگیران واقعی هستند؟

یک کارشناس اقتصادی معتقد است که یارانه ۷۲ هزار تومانی نه تنها دردی از طبقات پایین جامعه را دوا نمی‌کند، بلکه منجر به افزایش قیمت کالا‌های ضروری و شکاف طبقاتی خواهد شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در ابتدای سال آینده مبلغ یارانه نقدی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۷۲ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند که این مبلغ ترکیبی از یارانه نقدی و یارانه معیشتی بنزین است.

گفتنی است با یکی شدن یارانه نقدی و کمک معیشتی، ۶۰ میلیون نفری که اکنون هر دو یارانه را دریافت می‌کنند با کاهش رقم دریافتی مواجه می‌شوند، در حالی که ۱۸ میلیون نفری که کمک معیشتی به آنان تعلق نمی‌گیرد و فقط یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند، منتفع خواهند شد. در این حالت با مشمولیت ۱۸ میلیون نفری که در سه دهک بالا قرار دارند، مبلغ پرداختی به گروه‌های هدف (نیازمندان) کاهش می‌یابد.

در این زمینه مهدی رشیدی - یک کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی اشتباه‌ترین اقدامی بوده که تاکنون انجام شده و باعث افزایش قیمت‌ها و فقیرتر شدن طبقات پایین جامعه شده است، تصریح کرد: وقتی تغییرات قیمت کالا‌های ضروری را قبل از پرداخت یارانه و پس از آن مقایسه کنیم، متوجه افزایش قیمت‌ها می‌شویم؛ بنابراین اکنون هر خانواده‌ای حداقل چهار برابر زمانی که یارانه نقدی برای اولین بار پرداخت شد، برای کالا‌های ضروری هزینه می‌کند و افزایش یارانه ۴۰ هزار تومانی به ۷۰ هزار تومان، هیچ دردی را دوا نمی‌کند.

۳۰ تا ۴۰ درصد مشمولان یارانه، نیازمند واقعی نیستند

وی راهکار کمک به طبقات پایین جامعه را استفاده از تجربیات کشور‌های موفق در شناسایی افراد فقیر به معنای واقعی و نوع کمک به آن‌ها دانست و گفت: با اصل قضیه پرداخت یارانه نقدی مخالف بوده و هستم. ممکن است معادل ۳۰ تا ۴۰ درصد کسانی که باید به آن‌ها یارانه داده می‌شود، دریافت کننده واقعی این پول‌ها نباشند و سوءاستفاده‌های زیادی در این جهت خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: اگر بخواهند به یک خانواده چهار نفره به صورت ماهانه این مبلغ را بدهند، از نظر نیاز‌های فوری کمک می‌کند، اما در اصل قضیه و بهبود وضعیت طبقاتی و فقر آن‌ها تاثیری نخواهد داشت. این مبلغ تاثیری بر کاهش شکاف‌های طبقاتی ندارد، زیرا شکاف بسیار عمیق است. هزینه حداقل خانواده چهار نفری بالای چهار میلیون تومان است؛ بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که افزایش درآمد صرف نیاز‌های واقعی خانواده شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
بنده خدا
۱۱:۳۵ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
قضیه یارانه از اول هم یک کلک انتخاباتی بود .باعرض معذرت درشروع کار افرادی موضوع یارانه را عنوان کردند که حتی یک نمونه خارجی آنرا به عنوان مثال نمی توانستند مثال بزنند.دادن یارانه به نظر بنده با این روش محکوم به شکست است.
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ما یه فامیل داریم که با زن و بچه اش دارن تو خونه باباش زندگی میکنه؛ کار درست و حسابی هم نداره و بیشتر وقتا کار گیرش نمیادهیچ چیزی هم نداره؛ ولی نه یارانه بهش دادن و نه کمک معیشتی؛؛؛
ناشناس
۲۳:۵۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
اصل گران کردن بنزین این بود که یارانه ش به اکثریت برسد نه اینکه حالا که آب ها از آسیاب افتاده کمش کنند کلا دولت تا بتونه از یارانه مردم برای جیب خودش می زنه وکسی هم پیگیر نمی شه مابالتفاوت کجا هزینه میشه !!!
منصور
۱۹:۲۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
یارانه حق هر ایرانیه
ناشناس
۱۷:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
به همت مسئولین و با وضعیت اقتصادی امروزه . تمامی مردم ایران زمین
م.پ
۱۷:۲۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
سلام
من یک پارس را در ابتدای دریافت یارانه به برادرم فروختم به مبلغ 14 میلیون ولی سند را انتقال نزدیم و تعویض پلاک نکردم به خاطر همین موضوع یارانه ام را قطع و به من اعلام شده شما دو ماشین داری ؟؟!!! ولی از همان سال تا به امروز همسایه ما با سه خانه ، ماشین و تبدیل آن به خودرو احسن بازنشسته شده و ضمن اینکه تا به امروز یارانه میگیرد تازه متوجه شدم یارانه سوخت و ... را هم دریافت میکند واقعا" عجب سیستم پیشرفته ای داریم