سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جهاد دانشگاهی فارس؛

مدیران هنوز ظرفیت‌های جهاد را نمی‌شناسند/ اضافه شدن بیش از ۱۰رشته به مراکز آموزشی این نهاد

رئیس جهاد دانشگاهی فارس گفت: متاسفانه بسیاری از مدیران هنوز ظرفیت های جهاد را نمی شناسند تا از آن استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، بابایی رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس ضمن گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی در سال جاری مصادف با چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی، فرزند انقلابی که برای اهداف این انقلاب و دفاع از کشور از جان گذشت و شهید شد.

او، سپهبد شهید قاسم سلیمانی را اسطوره ایرانیان در قرن حاضر دانست و ابراز امیدواری کرد که در ۲۲ بهمن امسال نیز مانند سال‌های قبل شاهد حضور گسترده مردم در راهپیمایی و جشن انقلاب باشیم.

بابایی با یادآوری اینکه یکی از مهم‌ترین درس‌های سردار دل‌ها خدمت به مردم است، گفت: ملت ایران همواره ثابت کردند که قدردان خادمان خود هستند و در تنگنا‌ها و برهه‌های حساس همواره پای نظام و انقلاب خود ایستاده‌اند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس، حضور گسترده ملت ایران در تشییع پیکر سردار دل‌ها را مصداقی از این ادعا دانست و گفت: امیدواریم که حضور گسترده مردم در ۲۲ بهمن امسال باز هم بتوانند این مسئله را تحقق بخشد.

او در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت‌های جهاد دانشگاهی فارس پرداخت و گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی یک نهاد برگرفته از انقلاب اسلامی است که به فرمان امام راحل تأسیس شده است و فعالیت‌های خوبی در این چهار دهه داشته است.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس همچنین با بیان اینکه ظرفیت‌ها و فعالیت‌های این مجموعه حاصل تلاش ۴۰ ساله جهادگرانی است که توانستند در سخت‌ترین شرایط بهترین فعالیت‌ها را انجام دهند، گفت: تقویت ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی می‌تواند کشور را از بحران‌ها نجات دهد.

او با تصریح اینکه متأسفانه بسیاری از مدیران هنوز ظرفیت‌های جهاد را نمی‌شناسند تا از آن استفاده کنند، گفت: جهادگران شبانه‌روزی در بخش‌های مختلف این مجموعه در حال فعالیت هستند تا بتوانند خدمات مفیدی را به مردم ارائه دهند و امیدواریم که مدیران استانی هم با هم‌افزایی بتوانند از ظرفیت‌های این مجموعه استفاده کنند.

بابایی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در زمان تحریم‌ها فعالیت‌های خود را بیشتر کرده است و نگاه به توان علمی و بومی در این مجموعه باعث شده است تا دستاورد‌های خوبی را به کشور و جامعه ارائه دهد به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل و مترو و مته‌های حفاری توانستیم اقدامات مفیدی را انجام دهیم.

او با بیان اینکه جهاد دانشگاهی علی‌رغم تمام مشکلاتی در سر راه داشته، توانسته است مأموریت‌ها و رسالت‌های خود را به خوبی انجام دهد، گفت: در سال جاری آزمون‌های مختلفی توسط این نهاد در استان فارس برگزار شد از جمله آزمون استخدامی آتش‌نشانی و همچنین توانستیم یک مرکز آموزشی را به این مجموعه اضافه کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس همچنین از افزوده بیش از ۱۰ رشته جدید به مراکز آموزشی این نهاد در سال جاری خبر داد و گفت: چهاردهمین مرکز آموزش‌های تخصصی جهاد دانشگاهی را در سال جاری در استان راه‌اندازی کردیم.

او با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی این نهاد نیز گفت: در این حوزه، تلاش کردیم تا بخش درمان را تقویت کنیم و بخش‌های تخصصی را به آن اضافه کردیم و علاوه بر این‌ها برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی دو مرکز ناباروری و مرکز درمان سرطان را انجام داده‌ایم که بیش از ۶۰ درصد کار‌ها انجام شده است و امیدواریم در اوایل سال آینده راه‌اندازی شوند.

بابایی، همچنین میزان پیشرفت راه‌اندازی خط تولید عصاره‌گیری گل محمدی توسط این نهاد را ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: این خط تولید را به یاری خدا در شهرستان داراب و با همکاری بخش خصوصی راه‌اندازی خواهیم کرد که امیدواریم برای سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد.

او بیان کرد: امسال همایش‌های خوبی در حوزه فرهنگی برگزار کردیم نظیر همایش سراسری شعر غدیر، شهود قدسی، کتاب سال و ... که برنامه‌ریزی برخی از این همایش‌ها نیز برای سال آینده در حال انجام است.

بابایی در ادامه به فعالیت‌های اشتغالزایی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: یک مرکز نوآوری و شکوفایی استعداد‌ها را در سال جاری ذیل این نهاد راه‌اندازی کردیم که هدف آن تبدیل ایده به ثروت است و تمام افرادی که دارای ایده هستند می‌توانند جذب این مرکز شده و از خدماتی، چون مشاوره و کارگاه‌های آموزشی استفاده کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس ادامه داد: در این راستا تفاهم‌نامه‌های خوبی در سطح استان با اداره‌کل جوانان و پردیس پارک علم و فناوری منعقد کرده و یا در حال انعقاد هستیم و امیدواریم که با همکاری پارک علم و فناوری، شعبه پارک ملی صنایع نرم و فرهنگی را در استان راه‌اندازی کنیم که دفتر اصلی آن در تهران است.

او با بیان اینکه پارک علم و فناوری از این مسئله استقبال خوبی داشته است، گفت: علاوه بر این‌ها با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که با استانداری منعقد کردیم، در حوزه صنایع دستی و نرم فرهنگی نیز تلاش می‌کنیم تا فعالیت‌ها و همکاری‌های خوبی با مجموعه‌های مربوطه داشته باشیم.

بابایی به اغتشاشات آبان‌ماه و همچنین به آتش کشیدن ساختمان این مجموعه توسط اغتشاشگران اشاره کرد و گفت: در تاریخ ۲۵ آبان‌ماه سال جاری ساختمان مجموعه آموزشی و فرهنگی جهاد دانشگاهی در بلوار عدالت مورد حمله اغتشاشگران قرار گرفت و به آتش کشیده شد و در همین رابطه هم یکی از جهادگران دچار آسیب جدی جسمانی شد که بحمد الهی امروز وضعیت بهتری دارند.

او اضافه کرد: در این مرکز در هر ترم به بیش از ۲ هزار نفر خدمات آموزشی در سه حوزه آموزش‌های کوتاه‌مدت، مرکز علمی ـ کاربردی و مرکز نوآوری و شکوفایی استعداد‌ها ارائه می‌شد که سعی کردیم با توجه به ظرفیت‌های موجود این مجموعه، ساختمان مذکور را بازساز یکنیم و تقریباً فضای علمی ـ کاربردی، مرکز منش و کوتاه‌مدت فعال است و از روز ۲۶ بهمن‌ماه سال جاری دانشجویان به ساختمان مذکور بازخواهند گشت البته بخشی اعظمی از تعمیرات هنوز باقی مانده است که هزینه زیادی دارد.

بابائی یادآور شد: در ارزیابی کارشناسی شده از وضعیت این ساختمان، بیش از ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است که بخشی از آن را تأمین کردیم و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت‌های استانی و دولتی نیز برای بهره‌برداری ۱۰۰ درصدی از این ساختمان استفاده کنیم.

بابایی بیان کرد: این اتفاق برای مجموعه جهاد دانشگاهی که این ساختمان‌ها را از درآمد‌های اختصاصی خود می‌سازد، اتفاق سختی بود، ولی این مسئله مجموعه جهاد را از کار جهادی دور نکرد و همه همکاران سعی کردند برنامه‌های خود را به نحو احسن با همدلی و همراهی پیش ببرند.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس در ادامه و در پاسخ به خبرنگاران گفت: در سال جاری سه شعبه مرکز بانک خون بند ناف را در شهرستان‌های استان راه‌اندازی کردیم تا همه افراد بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند البته برای اینکه بانک خون بند ناف در استان فارس فعال شود، نیاز به زیرساخت‌های لازم و تخصص و بودجه دارد که فعلا این امر محقق نشده است، اما نمایندگی‌های این مرکز در سطح استان فعال هستند.

او با بیان اینکه جهاد دانشگاهی ردیف بودجه‌ای مشخص برای فعالیت‌های پژوهشی ندارد و این فعالیت‌ها را از درآمد‌های اختصاصی خودش انجام می‌دهد، گفت: اولویت کنونی ما در این عرصه، فعالیت در حوزه سلامت هم سلامت روانی هم جسمی است که بنا داریم در سال ۱۴۰۰ بتوانیم پژوهشکده سلامت را در استان راه‌اندازی کنیم.

بابایی به فعالیت‌های انتشاراتی این نهاد هم اشاره کرد و گفت: مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی فارس در گذشته فعال بود و از سال گذشته هم یکسری فعالیت‌هایی در این راستا انجام داده‌ایم به عنوان مثال در سال جاری چاپ ۳ کتاب را در این مرکز در دستور کار داریم و امیدواریم بتوانیم دوباره فعالیت این مرکز را مانند گذشته پررونق کنیم.

انتهای پیام/ت

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.