او ادامه داد: وقتی صحبت از حفظ تمامیت ارضی سوریه از سوی ترکیه به این معناست که این حضور باید به کاهش تنش و مبارزه با گروهکهای تکفیری_تروریستی منتهی شود. برای تحقق این امر هم آنکارا صرفا بر اساس درخواست دولت مرکزی دمشق گام برداشته و باید عملیات نظامی خود را حتما با مساعدت ارتش سوریه انجام بدهد.
عابدینی با اشاره به حضور نیروهای نظامی ترکیه در ادلب بیان کرد: به نظر میرسد آنکارا امنیت ملی و منافع سرزمینی خود را مورد تهدید دیده و به همین دلیل بدون هماهنگی با دولت مرکزی سوریه اقدام به انجام عملیات نظامی در بخش هایی از خاک این کشور کرده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عملکرد دولت سوریه طی چهار ماه گذشته با دو راهبرد همراه بوده است؛ تاکید کرد: آنکارا ابتدا به منظور مبارزه با گروههای تجزیه طلب در استانهای کرد نشین سوریه وارد این مناطق شد، این اقدام واکنش تند آمریکاییها را به دنبال داشت و پس از آن شاهد رد وبدل شدن صحبتهای تندی میان واشنگتن و آنکارا بودیم.
عابدینی اضافه کرد: در حال حاضر باید از اقدام آنکارا بر ضد گروههای تروریستی مستقر در ادلب جلوگیری کرد. هرچند این اقدامات با مخالفت آمریکاییها انجام می شود، اما آنها پیش تر در موقعیت مشابه از ترکیه حمایت کرده بودند. اما روسیه و ارتش سوریه که مسئولیت انجام عملیات در ادلب را دارند به شدت از اقدام ترکیه ناراضی هستند. چراکه به نظر میرسد رویکرد آنکارا در قبال حضور در ادلب میتواند تنش ها در سوریه را بالا برده و زمینه ایجاد تنش میان دولت ترکیه و روسیه را فراهم خواهد کرد.
اوبا اشاره به نقش مذاکرات آستانه در برقراری صلح میان ترکیه و سوریه گفت: هرچند ترکیه معتقد است مذاکرات آستانه را به صورت کامل نقض نکرده، اما در حال حاضر شاهد نوعی زیرپا گذاشتن برخی از مفاد مذاکرات آستانه از سوی آنکار هستیم.
کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه خاطر نشان کرد: در مذاکرات آستانه و سوچی حفظ تمامیت ارضی سوریه و مبارزه با گروهکهای تکفیری- تروریستی محور مهمی محسوب می شود، با این حال در صورتی که ترکیه به تعهداتی که در مفاد مذاکرات آستانه داشته پایبند باشد، شاهد احیا مذاکرات در رابطه با سوریه خواهیم بود.
انتهای پیام/