سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل امور بین‌الملل گمرک ایران:

حجم تجارت خارجی با اتحادیه اورآسیا از مرز یک میلیارد دلار گذشت

کاخکی در همایش صادرات-ترانزیت و اورآسیا گفت: از زمان اجرای توافقنامه اورآسیا تاکنون حجم تجارت خارجی با این اتحادیه از مرز یک میلیارد دلار گذشته است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین کاخکی مدیرکل امور بین‌الملل گمرک ایران امروز (یکشنبه) در همایش صادرات-ترانزیت و اورآسیا که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا‌وسیما برگزار شد، گفت: مجموع کشور‌های اورآسیا جمعیت ۹۴ میلیون نفر داشته و در حوزه انرژی رتبه نخست، گاز رتبه دوم و تولید برق رتبه چهارم دارند.

او تصریح کرد: چشم انداز بسیار خوبی برای اورآسیا دیده می‌شود، به خصوص اینکه برخی کشور‌ها مانند هند مذاکراتی برای پیوستن به این اتحادیه آغاز کرده و پیش‌بینی شده این کشور در آینده اقتصاد دنیا (سال ۲۰۲۵) تبدیل به کشور دوم اقتصاد دنیا پس از چین تبدیل شود.


بیشتر بخوانید: تراز تجاری مناطق آزاد ۸۵ میلیارد دلار برآورد شد 


کاخکی معتقد است: اکنون فرصت مناسبی برای ایفا کردن نقش محوری در اورآسیاست و باید بتوانیم از ظرفیت مناسب ترانزیت کشور استفاده لازم داشته باشیم.

کاخکی درباره نقش گمرک در این موافقتنامه گفت: موضوع تعرفه و ارزش‌گذاری کالا در گمرک اهمیت ویژه دارد؛ در این زمینه تطبیق تعرفه‌های اورآسیا انجام و ابلاغ شده و همچنین درباره ارزش‌گذاری قرار است اقداماتی انجام شود تا صادرات کالا برای صادرکنندگان مقرون به صرفه باشد.

مدیرکل امور بین الملل گمرک ایران با اشاره به قانون موافقتنامه بیان کرد: این قانون اجازه می‌دهد گمرک ایران به صورت مستقیم ارزش، تعرفه و اظهارنامه را استعلام کند.

کاخکی درباره تسهیلات گمرکی افزود: گمرک به لحاظ اهمیتی که برای اورآسیا قائل است سعی کرده بیشترین تسهیلات را برای صادرکنندگان اورآسیا قائل شود؛ اختصاص مسیر سبز، موافقت با حمل یکسره کالا، پذیرش حداقل اسناد و موافقت با ترخیص نسیه از جمله این تسهیلات بوده است.

او گفت: صادرات ایران به اورآسیا از زمان اجرایی شدن توافقنامه ۳۴۷ میلیون دلار بوده که حدود ۸۷ میلیون دلار مشمول تعرفه‌های ترجیحی شده؛ همچنین میزان واردات ایران از اورآسیا ۶۵۵ میلیون دلار بوده که حدود ۵۳۳ میلیون دلار آن مشمول تعرفه ترجیحی شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.