سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«آمریکای کوچک»؛ بررسی روابط رژیم پهلوی و اسرائیل از سال ۱۳۲۷ تا سال ۱۳۵۷

انتشارات مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران کتاب «آمریکای کوچک» که به بررسی روابط رژِیم پهلوی و رژیم صهیونیستی می‌پردازد را منتشر کرد.

به گزارش حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «آمریکای کوچک» به‌قلم رضا زارع فاروقی که به بررسی روابط رژیم پهلوی و اسرائیل از سال ۱۳۲۷ تا سال ۱۳۵۷ می‌پردازد، در ۱۰۸ صفحه در انتشارات مؤسسۀ مطالعات تاریخ معاصر ایران منتشر شد.
این کتاب که خلاصۀ کتاب ۴۵۰ صفحه‌ای «ارتباط ناشناخته» است، دو فصل جدید دارد که آن را از کتاب «ارتباط ناشناخته» متمایز می‌کند. یکی فصل اول، تحت عنوان «چگونگی پیدایش صهیونیسم و اشغال سرزمین فلسطین» است که به سه مقطع زمانی و تلاش صهیونیست‌ها برای ایجاد کشوری یهودی با حمایت قدرت‌ها می‌پردازد. دیگری فصل پایانی این اثر است که با عنوان «آمریکای کوچک و شیطان کوچک» به موضوعاتی مانند دلایل نگاه شاه به اسرائیل به‌عنوان آمریکای کوچک و نگاه انقلاب اسلامی به پدیدۀ اسرائیل به‌عنوان شیطان کوچک، دلایل علاقه‌مندی اسرائیل به ارتباط با ایران و... اشاره می‌کند.

در این اثر، در فصل‌های جداگانه‌ای روابط سیاسی، اقتصادی، امنیتی‌اطلاعاتی، نظامی و فرهنگی رژیم پهلوی و رژیم اسرائیل بررسی شده است.

این کتاب با قطعی مناسب و قلمی روان قادر است خواننده را با خود همراه کند تا در زمانی کوتاه، اطلاعات بسیاری را از روابط ایران و اسرائیل دریافت کند. مخاطب پس از مطالعۀ کتاب «آمریکای کوچک» از عمق روابط راهبردی و استراتژیک این دو رژیم آگاه خواهد شد و نفوذ عوامل خارجی در عرصه‌های گوناگون کشورمان را بیش از گذشته درک خواهد کرد.

در بخشی از این کتاب آمده است:
روابط سی‌ساله ایران و اسرائیل به اندازه‌ای ناشناخته است که می‌توان آن را از اسرارآمیزترین و ناشناخته‌شده‌ترین روابطی دانست که با هیچ‌یک از کشور‌های دیگر خاورمیانه قابل مقایسه نیست. یعقوب نیمرودی که به‌عنوان یکی از فعال‌ترین نمایندگان اسرائیل در تهران  به مدت سیزده سال در ایران بوده است و این دوران را شادترین دوران زندگی‌اش می‌داند، در این‌باره اظهار کرد: «اگر روزی به تو اجازه دهند از کار‌هایی که ما در تهران انجام داده‌ایم، آگاه شوی، از آنچه می‌شنوی وحشت خواهی کرد و حتی نمی‌توانی آن را تصور کنی.»

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.