به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان ، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی که در پایگاه تحلیلی «پراجکت سیندیکت» منتشر شده از کشورهای اروپایی خواسته است واقعیتهای جهان کنونی را ببینند و ضمن تطابق سیاستهای خود، به وعده هایشان در قبال توافق هستهای با ایران (برجام) عمل کنند.
او در این یادداشت آورده است: «تحولات ژئوپلیتیکی که امروزه شاهد آن هستیم، بر این فوریت تأکید میکند که اتحادیه اروپا باید راه خود را در جهانی پیدا کند که به واسطه سیاستهای مبتنی بر قدرت خام مشخص میشود. ما اروپاییها باید نقشههای ذهنی خود را تنظیم کنیم تا با جهان همانطور که هست برخورد کند، نه آنطور که امیدواریم شود.»
«جهان کنونی، دنیای رقابت ژئواستراتژیکی است که در آن برخی از سران هیچ مشکلی در مورد استفاده از زور ندارند و به ابزارهای اقتصادی و دیگر روشها مسلح میشوند. برای جلوگیری از بازنده شدن در رقابت امروز آمریکا و چین، ما (اتحادیه اروپا) باید زبان قدرت و تصور اروپا را به عنوان یک بازیگر برتر ژئواستراتژیک بشناسیم.»
وی در بخش دیگری از این یادداشت آورده است: «در ابتدا ممکن است برای مقابله با این چالش دشوار به نظر برسد. از این گذشته، اتحادیه اروپا برای لغو سیاست مبتنی بر قدرت تاسیس شد. این کشور با جدا کردن قدرت سخت از تصمیمگیری و قدرت نرم، صلح و حاکمیت قانون را ایجاد کرد. ما فرض کردیم که چند جانبه گرایی، صراحت و عمل متقابل بهترین مدل نه فقط برای قاره ما بلکه برای جهان گستردهتر امروز است.»
«همه چیز تغییر کرده است. متأسفانه، ما با واقعیت سختتری روبرو هستیم که بسیاری از بازیگران آماده استفاده از زور برای رسیدن به هدف خود هستند. هر روز، ما ابزارهای اقتصادی، جریان دادهها، فناوریها و سیاستهای تجاری را میبینیم که برای رسیدن به اهداف استراتژیک استفاده میشود.»
«اروپا با این دنیای جدید چگونه برخورد میکند؟ بسیاری میگویند که سیاست خارجی اتحادیه اروپا هرگز موفق نخواهد شد، زیرا اروپا بسیار ضعیف و تقسیم شده است. البته این درست است که اگر کشورهای عضو در مورد خطوط اصلی بازیگری اروپا به توافق نرسند، اعتبار جمعی ما با بحران مواجه میشود. بعضی اوقات، ما فقط در زمینه ابراز نگرانیهای خود توافق داریم، اما در مورد آنچه که باید انجام دهیم اتفاق نظر نداریم. با قوانین اجماع، دستیابی به توافق در مورد مسائل تفرقه آمیز دشوار است، و خطر فلج شدگی همیشه وجود دارد. کشورهای عضو باید درک کنند که استفاده از حق وتو، نه تنها اتحادیه بلکه خود آنها را تضعیف میکند. هیچ کس نمیتواند ادعا کند بدون سرمایه گذاری در اتحادیه اروپا، خواهان نقش قویتر اروپا را در جهان باشد.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از این یادداشت به موضوع برجام پرداخت و نوشت: «دیپلماسی بدون داشتن پشتیبانی اقدام و عمل، به موفقیت نمیرسد. اگر ما خواهان حفظ آتشبس ضعیف در لیبی هستیم، باید از تحریم تسلیحاتی حفاظت کنیم. اگر ما خواهان نجات توافق هستهای ایران (برجام) هستیم، باید از این موضوع مطمئن شویم که ایران در صورت بازگشت به پایبندی کامل به برجام از آن نفع میبرد.»
بورل در بخش دیگری از این یادداشت به دو اولویت کلیدی اتحادیه روپا پرداخت. به گفته او اولویت اول اروپا ترسیم استراتژی جدید و منسجم برای قاره آفریقاست و اولویت دوم رویکرد معتبر در قبال بازیگران استراتژیک جهان کنونی همچون آمریکا، چین و روسیه است که هر سه در حال پیشبرد سیاستهای مبتنی بر قدرت هستند.
وی در انتهای یادداشت خود تاکید کرد که انجام هیچ یک از این کارها آسان نخواهد بود و در یک سال به سرانجام نخواهد رسید. برای اروپا امسال بایدسالی باشد که به رویکرد ژئوپولیتیکی دست یابد و سرنوشت بازیگری که در جستجوی هویتش است را رها کند.
انتهای پیام/
اروپایی ها را در برجام کاملا شناختیم .