سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افتخار به گذشته، امید به آینده؛

بهره مندی ۱۰۰ درصدی شبکه آب و پوشش ۶۵ درصدی شبکه فاضلاب در آذربایجان غربی

میزان بهره مندی جمعیت شهری آذربایجان غربی از ۲۰ درصد در سال ۱۳۵۷ به ۱۰۰ درصد در سال ۱۳۹۸ رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در پی چهار دهه حیات پربرکت خود در بخش‌های مختلف کشور را به سوی آبادانی و برخورداری به پیش برده است به نحوی که توسعه صنعت آب و فاضلاب و افزایش سطح دسترسی مردم حتی در دورترین نقاط به آب سالم و بهداشتی یکی از این زمینه‌های پرخیر و برکت است.

تاریخچه آب و فاضلاب در آذربایجان غربی

یکم دی ماه سال ۱۳۷۰ بود که شرکت آب و فاضلاب شهری استان آذربایجان غربی تاسیس شد و در تاریخ ۷۱/۱۰/۱ با تحویل گرفتن اموال و دارایها و تاسیسات آب شهری(دفع فاضلاب ) ۲۳ شهر استان از شرکت ها و دستگاه های قبلی، آغاز بکار کرد.

میزان بهره مندی شهر‌های آذربایجان غربی از آب شرب سالم و بهداشتی ۸۶ درصد با جمعیت ۹۷۶ هزار نفر شد و به جرات می‌توان گفت در آن زمان، در بحث جمع آوری بهداشتی فاضلاب نیز حرفی برای گفتن نداشتیم؛اما در این دهه خدمات رسانی با تاسیس شرکت آب و فاضلاب شهری در آذربایجان غربی، شتاب بیشتری به خود گرفته است.

علیرضا رضوی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، با بیان این خبر گفت: به منظور افزایش رضایت مندی مشترکین،توسعه دولت الکترونیک و میز خدمت، شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان غربی برای اولین بار در صنعت آب و فاضلاب کشور در مقایسه با افزایش درگاه‌های ورودی مراکز ارتباطات مردمی (۱۲۲) از طریق راه اندازی زیر پرتال با قابلیت ارائه خدمات برخط در حوزه‌های فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، ثبت حوادث و اتفاقات کرده است.

حوزه و فعالیت آب و فاضلاب آذربایجان غربی

در پایان آبان ماه ۱۳۹۸ قلمرو فعالیت شرکت شامل ۳۸ شهر (یک زیر شرکت، ۱۶ امور و ۲۱ اداره تابعه) بوده است.

خوش سیرت معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: شرکت آب و فاضلاب از طریق تعداد بیش از ۶۳ هزار رشته انشعاب ، ۴۹۰۱ کیلومتر شبکه توزیع، ۷۲۸ کیلومتر خط انتقال، ۳۹۲ هزار و ۲۳۰ متر مکعب مخازن ذخیره آب در مدار بهره برداری و با تولید و توزیع ۸۸۷ هزار و ۱۵۵ متر مکعب در شبانه روز آب که از منابع سطحی ، با ۱۲ واحد تصفیه خانه مجهز و فعال ، منابع زیر زمینی وهمچنین تعداد ۲۰۳ حلقه چاه فعال تامین شده است.

در بخش فاضلاب هم حدود ۱ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۵۱۶ نفر که ۶۴.۲ درصد از جمعیت شهری استان را شامل می‌شود در قالب ۱۰ شهر و ۸۱.۶۸ کیلومتر خط انتقال و ۱۰ واحد تصفیه خانه فاضلاب فعال زیر پوشش خدمات دفع فاضلاب هستند.

افزایش خدمات رسانی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی قبل و بعد انقلاب

شمچی معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی در خصوص تعداد آزمایشگاه‌ها قبل و بعد انقلاب در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: تعداد آزمایشگاه‌های آب استان قبل از انقلاب ۲ تا بوده در حالیکه هم اکنون این تعداد به ۱۷ واحد رسیده است.

او افزود: میزان مخازن ذخیره آب استان قبل انقلاب یعنی سال ۵۷ حدود ۹۴ هزارمتر مکعب بوده که این میزان در پایان آبان ماه سال ۹۸ به بیش از ۳۹۲ هزار متر مکعب رسیده یعنی افزایش حدود ۴ برابری را نشان می‌دهد.


۱۰۰ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی از نعمت آب شرب بهره‌مند هستند

شاید بار‌ها این خبر را شنیدیم و بی تفاوت از کنار آن رد شدیم، اما اگر وضعیت آب شرب و جمعیت بهره‌مند از این مایه حیاتی را در استان آذربایجان غربی و در اوایل انقلاب بررسی کنیم، به رقم بسیار قابل تاملی می‌رسیم.

علیرضا رضوی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، با بیان اینکه اهمیت آب سالم و بهداشتی در ارتقای شاخصه‌های بهداشتی و سطح کیفی زندگی را نمی‌توان نادیده گرفت، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حرکت قابل توجهی در زمینه آبرسانی به شهر‌های آذربایجان غربی صورت پذیرفت.

او افزود: میزان بهره مندی مردم این استان از آب شرب سالم و بهداشتی در سال ۵۷ حدود ۲۰ درصد بود، یعنی سال ۵۷ در بدو پیروزی انقلاب اسلامی، فقط یک پنجم جمعیت شهری استان از آب آشامیدنی بهره‌مند بودند.

او اضافه کرد: همچنین در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، مخازن ذخیره آب ۹۴ هزار مترمکعب بوده که این رقم در حال حاضر به ۳۹۲ هزار مترمکعب افزایش یافته، این آمار نشان دهنده افزایش ۴ برابری حجم مخازن ذخیره آب در استان است؛ همچنین در این مدت شبکه توزیع آب نیز از نظر طولی ۹ برابر شد و طول شبکه توزیع آب استان از حدود ۵۴۶ کیلومتر در سال ۵۷ به حدود یک هزار کیلومتر در دی ماه امسال رسید.

رضوی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان در این خصوص گفت: سال ۱۳۷۰، آذربایجان غربی دارای ۲۲ شهر بود و هم اکنون با افزایش تعداد شهرها، ۳۸ شهر زیر پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی قرار دارد.

او با بیان اینکه ارائه خدمات به ۳۸ شهر استان به صورت متوازن انجام می‌گیرد و هم اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان از خدمات این شرکت در بخش آبرسانی در شهر‌های مختلف از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند هستند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جمعیت زیر پوشش شبکه توزیع آب استان ۹۴ هزار و ۸۰۰ نفر بود، اعلام کرد: این تعداد در سال ۷۱ به ۹۷۶ هزار نفر افزایش یافته بود که این رقم در حال حاضر ۲ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۸۸۶ نفر و معادل کل جمعیت شهری استان است.

رئیس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با بیان اینکه شاهد افزایش ۲۳ برابری از نظر جمعیت زیر پوشش آب استان در ۴۰ سال گذشته هستیم، ادامه داد: از نظر تعداد انشعابات نیز در این مدت رشد ۲۲ برابری داریم.

رضوی تعداد انشعابات آب استان را در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، ۲۸ هزار و ۶۱۰ فقره عنوان کرد و گفت: این تعداد در پایان آبان ماه سال ۹۷ به ۶۳۴ هزار و ۶۵۸ فقره افزایش یافته است.

او در ادامه با بیان اینکه کیفیت آب از اولویت‌های مهم دیگری است که طی چند دهه اخیر به آن توجه جدی شده است، گفت: احداث تصفیه خانه‌های بزرگ آب و فاضلاب و احداث چندین آزمایشگاه کنترل کیفی بر اساس آخرین تکنولوژی و استاندارد‌های روز از اقدامات مهم در این حوزه بوده است.

این مسئول یادآور شد: استفاده از سیستم‌های سخت افزاری و نرم افزاری روز دنیا با تکیه بر دانش بومی در زمینه سیستم‌های تله متری و اسکادا و همچنین هوشمندسازی شبکه‌های انتقال و توزیع آب، شرایط پایداری را در حوزه تأمین آب به وجود آورده است.

رضوی  افزود: در این راستا ۱۷ واحد آزمایشگاه آب در استان فعالیت دارند که این تعداد در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۲ واحد بود و این افزایش ۸.۵ برابری در تعداد آزمایشگاه‌های آب، نشان از توجه هر چه بیشتر به بحث کیفی و سالم سازی آب شرب است.

او با اعلام اینکه هم اکنون ۱۲ تصفیه خانه مجهز و فعال در استان کار تصفیه آب را عهده دار هستند، یادآور شد: در این زمینه نیز نسبت به اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، رشد ۶ برابری را شاهد هستیم.

این مسئول با بیان اینکه در بحث تامین آب شرب نیز در استان اقدامات شاخصی انجام گرفته است، اظهار داشت: تامین آب شرب استان از طریق ۲۰۳ حلقه چاه و ۱۱ دهنه چشمه انجام می‌گیرد و آذربایجان غربی ظرفیت تامین ۱۰ هزار و ۲۶۸ لیتر در ثانیه را دارد که در این راستا شاهد رشد ۱۴ برابری هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی با بیان اینکه ارتقای سطح کیفی آب شرب یکی از موضوعات مهم و مورد توجه این شرکت است، یادآور شد: آب شرب قابل مصرف از نظر بار میکروبی، بیولوژی، شیمی، المان‌های سنگین و مواد آلی و سموم مورد آزمایش قرار می‌گیرد که آب شرب استان از نظر کیفیت کلر باقی مانده ۹۹.۸۲ درصد، میکروبی ۱۰۰ درصد، از نظر HPC۱۰۰ درصد و از نظر کدورت ۹۹.۸۴ درصد مطلوب است.

برخورداری مشترکان آب از  خدمات دفع فاضلاب

خوش سیرت معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت به وضعیت جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب اشاره کرد ودر گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، جمعیت از خدمات فاضلاب بهره‌مند وجود نداشته، ولی در حال حاضر با تلاش‌های انجام گرفته، این رقم به ۶۴.۲ درصد رسیده است.

او با بیان اینکه در حال حاضر ۵۴۰ هزار واحد مسکونی از خدمات فاضلاب در سطح استان استفاده می‌کند، ادامه داد: طول شبکه مدرن جمع آوری فاضلاب استان ۲ هزار و ۷۳۴.۵ کیلومتر و طول خطوط انتقال نیز ۸۲ کیلومتر است.

خوش سیرت با بیان اینکه یک میلیون و ۳۹۵ هزار و ۵۱۶ نفر از جمعیت شهری استان زیر پوشش خدمات فاضلاب شرکت آب و فاضلاب شهری آذربایجان غربی قرار دارند، اعلام کرد: ۱۳ شهر استان از تاسیسات فاضلاب برخوردار بوده و از این تعداد در ۱۱ شهر استان انشعاب فاضلاب واگذار شده است که با اتمام عملیات اجرایی، شاهد واگذاری انشعاب در دو شهر دیگر استان نیز خواهیم بود.

او تعداد تصفیه خانه‌های فاضلاب استان را ۱۲ واحد عنوان کرد و افزود: ۱۰ واحد آزمایشگاه فاضلاب نیز در استان در مدار بهره برداری قرار دارد.

این مسئول گفت: در آستانه چهل و یک سالگی انقلاب اسلامی با وجود تحریم‌هایی که بر کشور ما تحمیل شده نگرانی برای تامین آب مردم وجود ندارد.

معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی با بیان اینکه ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب استان ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است، ادامه داد: سامانه فاضلاب نیز در شهر‌های مهاباد، سردشت، سلماس، قره ضیاءالدین، میاندوآب، نقده، ارومیه، بوکان، خوی، پیرانشهر به بهره برداری رسیده است.

او اظهار داشت: از این تعداد مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب ارومیه با ۵۰۰ میلیارد ریال، مدول سوم تصفیه خانه فاضلاب خوی با ۴۸۰ میلیارد ریال و سامانه فاضلاب گلمان ارومیه با ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار در دست احداث بود و امسال شاهد بهره برداری از سامانه آب مهاباد، سامانه فاضلاب گلمان و تصفیه خانه آب پلدشت بودیم که برای به بهره برداری رسیدن این سه پروژه یک میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

خوش سیرت ادامه داد: در زمینه تامین آب شرب بهداشتی و شبکه‌های فاضلاب طی این چهار دهه اقدامات بسیاری در استان انجام شده به طوری که هم اکنون تمام شهر‌های این استان از آب آشامیدنی سالم برخوردارند و شبکه‌های فاضلاب نیز با سرعت خوبی در دست اجرا هستند.

مشخصات تصفیه خانه‌های آب شرکت آب و فاضلاب

شهر‌های ارومیه، مهاباد، ماکو، پلدشت، تکاب، ایواغلی که محل استقرار هر یک از آن‌ها در مرکز استان داخل شهر و شمال غربی ارومیه، شمال استان و جنوب می‌باشد و هر یک از آن‌ها نوع فرایند تصفیه اکسیلاتور، پولساتور، لاملا، است و نوع منبع آب گیری رودخانه شهر چای ارومیه و سد شهر چای رودخانه زنگمار و رودخانه ارس چشمه‌های چارطاق سد الغدیر و ۳ سد مهاباد و چاه است.

تاریخچه تاسیسات و تصفیه خانه‌های فاضلاب  آذربایجان غربی

تصفیه خانه فاضلاب به ترتیب در شهرستان‌های خوی در سال ۱۳۷۹، میاندوآب ۱۳۸۴، بوکان ۱۳۸۵، مهاباد ۱۳۸۵، سلماس ۱۳۸۶، ارومیه ۱۳۸۷ راه اندازی شده و به بهره برداری رسیده است.

معروفی مدیر آب و فاضلاب شهرستان مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: یکی از ماموریت ها و وظایف آب و فاضلاب تامین آب شرب و بهداشتی و دفع و جمع آوری فاضلاب است، اگر بخواهیم مقایسه ۴۱ سال تاکنون را داشته باشیم صنعت آب و فاضلاب از دوران انقلاب شکل گرفته و تامین آب شهر برای شهرستان مهاباد که ۱۷۳ هزار جمعیت است و ۴۱ سال قبل ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر با ۱۰ درصد شهر زیر پوشش بود، اما هم اکنون بعد از انقلاب سال ۵۷ این در زمینه آب ۱۰۰ درصدی جمعیت تحت پوشش آب هستند.

او افزود: همچنین در زمینه فاضلاب ۹۷.۷ درصد شهر زیر پوشش شبکه فاضلاب است که در دهه فجر پارسال پروژه تامین آب به بهره برداری رسید.این طرح  شامل برج آبگیر ، تامین آب در سد مهاباد و نهایتا تصفیه خانه آب جدید است که برج آبگیر حدود ۷۵۰ لیتر در ثانیه می‌تواند برداشت داشته باشد و در ادامه به تصفیه خانه جدید برای انجام مراحل ضدعفونی و کلرزنی هدایت می شود.

معروفی اضافه کرد: تصفیه خانه آب مهاباد یکی از بهترین تصفیه خانه با تکنولوژی‌ترین دانش علم و صنعت نوین جهان ساخته شده از نوع ( تصفیه خانه سیستم داف ) است که با توجه به وضعیت و کیفیت آب سد مهاباد آب شهر را تصفیه می‌کند.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان مهاباد با بیان اینکه این تصفیه خانه حدود ۷۵۰ لیتر بر ثانیه آب شهر را تامین می کند،تصریح کرد:بعد از مراحل تصفیه کامل و کلر زنی وارد مسیر اصلی لوله های آب شهری می شود.

 ۸۴ درصد جمعیت روستایی مهاباد از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند

نالوسی رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: هم اکنون ۸۴ درصد جمعیت روستایی این شهرستان شامل ۱۵ هزار و ۴۰۰ خانوار از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند.

نالوسی افزود: این تعداد خانوار شامل ۵۹ هزار و ۳۲۴ هزار نفر جمعیت است که در روستاهای بخش مرکزی و خلیفان این شهرستان ساکن هستند.

او ادامه داد: وضعیت آب آشامیدنی روستاهای مهاباد به لحاظ کیفی طبق استاندارد شبکه بهداشت و درمان است و روزانه به طور مرتب بر روی آب روستاها نمونه‌گیری و آزمایش کنترل کیفیت انجام می‌شود.

نالوسی با اشاره به اینکه ۳۳ روستا در سال گذشته با کمبود آب و جیره بندی مواجه بودند،اضافه کرد: امسال با توجه به بارش‌های مناسب و تلاش همکاران اداره آب و فاضلاب روستایی، مشکل ۲۵ روستا برطرف و در حال حاضر فقط هشت روستا با استفاده از تانکر و به‌صورت سهمیه‌ای، آب آشامیدنی سالم مصرف می‌کنند.

رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی مهاباد همچنین از اجرای پروژه آبرسانی به روستاهای این شهرستان خبر داد و بیان کرد: مطالعات آبرسانی به ۱۴۱ روستا از توابع بخش مرکزی و خلیفان از طریق تصفیه خانه قدیمی مهاباد به اتمام رسیده و با تخصیص اعتبار اولیه این طرح بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال است.

نالوسی تاکید کرد: با توجه به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، اتمام این پروژه می‌تواند پایداری آبرسانی به روستاهای مهاباد را از طریق آب سد به طور کامل رفع کند.

از مجموع ۱۹۲ روستای دارای سکنه مهاباد، ۱۶ هزار مشترک زیرپوشش آب و فاضلاب روستایی این شهرستان هستند که مصرف سالانه آب آنان سه میلیون و ۹۵۷ هزار مترمکعب است.

آقای مکری یکی از شهروندان اهل باغ صفا مهاباد در مورد نعمت آب که شامل حال و اهالی منطقه شده در این باره به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،می‌گوید: قبل انقلاب به سختی می‌توانیستیم از آب سالم و بهداشتی بهره ببریم باید آب مورد نظرمان را از داخل چاه تامین می‌کردیم و دسترسی به آن با مشکل روبه رو می‌شدیم، اما در حال حاضر ما می‌توانیم از آب سالم بهره ببریم.

یکی دیگر از شهروندان مهابادی که اهل منطقه پشت تپ مهاباد است در این باره به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،می‌گوید: امروزه بعد از گذشته چهل و یک سال از انقلاب ما از نعمت بهره مندی آب آشامیدنی بهره مند شویم و از لحاظ زیرساخت ها و خدمات دهی به مشترکین پیشرفت خوبی در شهرها و روستاها داشتیم و در مواقع بروز مشکل و اتفاقات شکستگی لوله های آب،درخواست ها برای رفع مشکلات سریع پیگیری و برطرف می شود.
انقلاب شكوهمند اسلامی ایران در پی چهار دهه حیات پربركت خود و مسیر بالندگی ملت ایران در بخشهای مختلف رشد چشمگیری داشته كه توسعه صنعت آب و فاضلاب یكی از شاخه های پربار آن است.

 شهروند دیگری نیز در این باره نظر خود را این گونه به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، بیان می‌کند: هیچ مشکلی از خدمات آب و فاضلاب نداریم،خوشبختانه با همت مسئولان شهرستانی از بهره مندی آب سالم برخوردار هستیم.

پوشش ۹۷.۷ درصدی جمعیت شهرستان مهاباد به شبکه فاضلاب

جمعیت شهرستان مهاباد با بیش از ۲۲۴ هزار نفر است که  زیر پوشش که از سال ۱۳۸۵ به بهره برداری رسیده است.

معروفی مدیر امور آب و فاضلاب شهری مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: فاضلاب ۹۷.۷ درصد جمعیت شهری به صورت تمام بهداشتی دفع و از این رو بر بهسازی سیستم‌ها و کانال‌های دفع فاضلاب شهری کار می شود.

او با اعلام اینکه در مجموع ۴۵ هزار و ۷۶۵ فقره انشعاب فاضلاب در شهر مهاباد وجود دارد، ادامه داد: فاضلاب جمعیت شهری مهاباد به صورت کاملا بهداشتی جمع آوری می‌شود.

مدیر امور آب و فاضلاب شهری مهاباد طول شبکه مدرن فاضلاب را بیش از ۲۲۵ کیلومتر،شبکه فاضلاب سنتی را ۸۶ کیلومتر و طول خطوط انتقال فاضلاب را ۱۲ کیلومتر برشمرد.

ارائه خدمات به مشترکان آب و فاضلاب شهری و روستایی زیر سایه ۴ دهه انقلاب اسلامی

معروفی مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان مهاباد طی مصاحبه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، به وضعیت خدمات دهی کل جمعیت شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: از ابتدای بهمن ماه سالجاری  ۱۳۹۸ تمامی روستای استان آذربایجان غربی از طریق امکانات و تجهیزات موجود و با تکیه بر توان داخلی شرکت تحت پوشش ارائه خدمات مرکز ۱۲۲ قرار گرفته اند.

او اضافه کرد: درخواست‌های مشترکین از خدمات غیر حضوری، گزارشات مردمی، انتقادات و پیشنهادات و شکایت از طریق ورودی‌های مرکز ثبت، پاسخگوئی و پیگیری می‌شود.

کلام پایانی

 ۷۲ درصد حجم بدن انسان از آب تشکیل شده که این خود نشان دهنده اهمیت آب در زندگی انسان است. آب آشامیدنی یک سرمایه ملی است ،چون جایگزینی برای آب وجود ندارد و امروزه تأکید بر صرفه جویی از منابع آبی به عنوان یک امر ضروری  تلقی می شود.در بیست سال گذشته مهمترین سرمایه ملی کشور‌ها انرژی بود،اما به گفته کارشناسان و پژوهشگران در آینده‌ای نه چندان دور آب را با نفت معاوضه خواهند کرد. برای آنکه این تصور از آینده زیاد دور از ذهن نباشد کافی است به این نکته توجه کنیم که برای انرژی بجز نفت جایگزین‌های نه چندان ارزان‌تر در دسترس است.

انتهای پیام / س خ 

گزارشی از سپیده خشمن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.