سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشجو‌یان بخوانند؛

صفر تا صد وام دانشجویی؛ از مبلغ تا شرایطی که باید برای اخذ وام داشت

اگر قصد اخذ وام از مراکز علمی، موسسات عالی یا دانشگاه‌ها را دارید خواندن گزارش زیر کمک زیادی به شما خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های هر دانشجویی همواره خرج و مخارج دوران دانشجویی است و دانشجویانی که در مکانی دور‌تر از محله زندگی خود مشغول به تحصیل هستند بیشتر از این معضل رنج می‌برند. هزینه‌هایی مانند: شهریه تحصیل، تغذیه و خوراک، رفت و آمد، خرید پوشاک، هزینه مسکن یا خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی و … جزو مخارجی هستند که همگی لازمه زندگی یک دانشجو است. حال این سوال پیش می‌آید که آیا دانشگاه‌ها کمکی به رفع این معضل برای دانشجویان می‌کنند یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم بله؛ دانشگاه‌ها برای آسان‌تر کردن زندگی دانشجویان تسهیلاتی را در قالب کمک هزینه معیشتی یا وام در طول دوران تحصیل مشروط بر رعایت برخی شرایط و قوانین به آن‌ها می‌پردازند. در این مطلب به بررسی انواع وام‌های دانشجوی پرداخته ایم که در ادامه می‌خوانید.

انواع وام‌های دانشجویی

دانشجویانی که قصد درخواست وام‌های دانشجویی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دارند باید در ابتدا از طریق «سامانه صندوق رفاه دانشجویان» به نشانی swf.ir اقدام کرده و و نوع وام خود را مشخص کنند. زیرا وام دانشجویی انواع مختلفی دارد.

وام تحصیلی

دانشجویان می‌توانند از وام تحصیلی که از دانشگاه‌ها یا موسسات عالی اخذ می‌کنند حداکثر به مدت ۱۰ ماه از شروع سال تحصیلی تا پایان آن بهره ببرند. دانشجویان بسته به تصمیم رئیس صندوق رفاه می‌توانند از این نوع وام حداکثر دو برابر سقف مجاز استفاده کنند. ناگفته نماند که میزان وام تحصیلی در جهت حمایت از دانشجویان کم توان مانند: دانشجویان نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا، معلول جسمی و حرکتی تا ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. حتی برای حمایت و پشتیبانی از دانشجویان رشته‌های مرتبط با انرژی هسته‌ای یا هر یک از رشته‌های اولویت دار کشور یک و نیم برابر بیشتر به نسبت دانشجویان معمولی وام تعلق می‌گیرد.

وام مسکن

وام مسکن حداکثر ۵۰ درصد از دانشجویانی را شامل می شود که در دانشگاه‌های دولتی یا غیردولتی دور از محل زندگی خود به تحصیل مشغول هستند یا از خوابگاه‌های دانشجویی استفاده نمی‌کنند. دانشجویان در صورتی که از وام ودیعه مسکن بهره‌مند نباشند می توانند با ارائه اجاره نامه معتبر به مدت ۱۲ ماه از این وام استفاده کنند.

تفاوت مبلغ وام‌ها با یکدیگر بستگی به شهر محل تحصیل دانشجو مانند: تهران و شهر‌های بزرگ (اصفهان، تبریز، شیراز، مشهد، اهواز و البرز) و سایر شهر‌ها دارد. همچنین اجاره نامه و یا نامه خوابگاه اجاره شده‌ای که مورد تایید دانشگاه باشد و ودیعه مسکن متاهلی از مدارک مورد نیاز برای اخذ وام مسکن هستند.

ودیعه مسکن متاهلی چیست؟

ودیعه مسکن متاهلی به افراد متاهلی تعلق خواهد گرفت که در خوابگاه‌های دانشجویی سکونت نداشته و جهت تهیه مسکن نیاز به کمک‌های مالی دارند. این افراد باید توجه داشته باشند که جهت گرفتن ودیعه مسکن علاوه بر ارائه اجاره نامه رسمی نباید به هیچ عنوان در آن نیمسال تحصیلی از وام مسکن استفاده کرده باشند و میزان تمام وام دریافتی‌شان باید تا پایان همان سال تحصیلی به عنوان بدهی کامل به صندوق رفاه دانشگاه تحویل داده شود. نسخه کپی شده عقد نامه و اجاره نامه رسمی که دارای کد رهگیری و به نام دانشجو باشد از مدارک لازم جهت اخذ این نوع وام است.

وام ودیعه مسکن نخبگان

وام ودیعه مسکن نخبگان جهت حمایت از دانشجویان نخبه‌ای که متاهل هستند با توجه به توافق نامه همکاری میان بنیاد ملی نخبگان و صندوق رفاه دانشجویان پرداخت می‌شود. کپی عقد نامه، اجاره نامه رسمی به نام دانشجو همراه با کد رهگیری و ودیعه مسکن دانشجویان متاهل غیر ایرانی برای تشکیل پرورنده دانشجویان جهت اخذ وام ضروری است. وام ودیعه مسکن نخبگان تنها به دانشجویان دوره روزانه متاهل غیر ایرانی، بورسیه شدگان جمهوری اسلامی ایران، دانشجویان محصل در دانشگاه‌های ایرانی، ساکنان منزل‌های اجاره‌ای و افراد بدون خوابگاه‌های متاهلی تعلق می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: وام دانشجویی ۹۸ شامل چه کسانی می‌شود؟


وام ازدواج

وام ازدواج تنها به دانشجویانی که در دوره سال تحصیلی ازدواج کرده باشند به منظور تامین برخی از هزینه‌های آنان و تنها یک بار تعلق می‌گیرد. فرم درخواست وام، اصل کارت ملی به همراه کپی آن و نسخه کپی شده سند ازدواج از مدارک لازم جهت اخذ وام ازدواج است.

وام ضروری

وام ضروری متعلق به آن دسته از دانشجویانی است که با مشکل مالی و یا اتفاق خاصی مواجه شده اند و حداکثر تا ۶ ماه پس از وقوع آن اتفاق مهلت دارند تا این وام را دریافت کنند.

دانشجویان می‌توانند به منظور خرید لوازم کمک آموزشی، خرید عینک طبی، هزینه پایان نامه، فوت بستگان درجه یک و بهبود بیماری اقدام به گرفتن وام ضروری از محل تحصیل خود کنند.

وام استعداد‌های درخشان

وام دانشجویان استعداد‌های درخشان، نمونه و ممتاز برای گذراندن دوران تحصیل یا امری ضروری به آن دسته از دانشجویانی تعلق می‌گیرد که در زمینه‌های گوناگون فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، رعایت شئون اسلامی، دانشگاهی و ایثارگری نسبت به سایر دانشجویان دیگر برتر باشند. هیئت داوران در معاونت دانشجویی وزارت مربوطه با توجه به معرفی شدگان رتبه‌های علمی کنکور سراسری در ۵ گروه (انسانی، تجربی، ریاضی، فنی_ حرفه‌ای و هنرستان)، نفرات برتر المپیاد‌های علمی دانش آموزی کشور و نفرات برگزیده جشنواره‌های خوارزمی دانشجویان برتر را از سایر دانشجویان تشخیص می‌دهند. میزان وام این گروه از دانشجویان کشور حداکثر دو برابر وامی است که به صورت عادی برای تحصیل و یا به صورت ضروری داده خواهد شد. لازم به ذکر است که دانشجویان جهت اخذ این وام باید مدارک مربوط به نمونه بودن خود را جهت اسکن در پرونده شان ارائه دهند.

وام تغذیه

وام تغذیه به منظور رشد دانشجویان با استعداد و کم بضاعت با سقف میزان ۱۰۰ درصد غذای دانشجویی، براساس نرخ ژتون و تعداد وعده‌های غذایی مصرف شده در طول ترم پرداخت می‌شود.

وام زیارت عتبات عالیات

وام زیارت عتبات عالیات برای آن دسته از دانشجویانی فراهم خواهد شد که به قصد ترویج فرهنگ و حفظ ارزش‌های غنی اسلامی به کشور عراق مسافرت می‌کنند. کامل کردن فرم تقاضانامه عتبات، معرفی نامه سفر به عتبات دانشگاهیان و فیش واریزی بانک به منظور اخذ ویزا از مدارک لازم جهت تشکیل و اسکن پرونده دانشجویان جهت گرفتن این نوع وام است.

تسهیلات تحصیلی ویژه دکتری

وام تسهیلات تحصیلی ویژه دکتری به منظور بهبود زمینه‌های علمی کشور برای پشتیبانی و حمایت مالی به دانشجویان مقطع دکتری تخصصی ناپیوسته در دانشگاه‌های دولتی پرداخت می‌شود. ناگفته نماند که دانشجویان شاغل، بورسیه شدگان و یا افرادی که به مراکز دولتی بدهکار هستند نمی‌توانند از این وام بهره جویند.

دانشجویانی که قصد اخذ این نوع وام را دارند باید سند تعهد محضری به همراه دو ضامن تا سقف ۱۵ میلیون را به عنوان ضمانت بازپرداخت اصل وام گرفته شده تحویل دهند. این وام به صورت فصلی یا هر سه ماه یک بار از سوی صندوق رفاه به دانشجویان تحویل داده می‌شود.

تسهیلات ضروری ویژه دکتری

تسهیلات ضروری ویژه دکتری فقط به دانشجویان روزانه دکتری پیوسته یا ناپیوسته جهت حمایت مالی بیشتر آن‌ها پرداخت می‌گردد. تکمیل فرم ضروری تایید شده توسط معاونت دانشجویی برای اخذ این نوع وام لازم و ضروری است.

میزان وام‌های دانشجویی سال تحصیلی ۹۸ – ۹۹

میزان هر وام با توجه به شرایط دانشجویان متفاوت است و باید جهت اطلاع از آن‌ها به مراکز تحصیلی مراجعه کرد، اما نحوه اخذ وام‌های دانشجویی به شرایطی مانند: اعتقاد به دین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی جمهوری اسلامی ایران، رعایت کردن شئونات دانشجویی و داشتن صلاحیت اخلاقی، در اولویت بودن نیاز مالی دانشجو، بهره‌مند نبودن از وام و یا بورس تحصیلی، عدم دریافت حقوق از سوی نهاد‌های دولتی یا خصوصی در زمان اخذ وام دانشجویی (به جز کار دانشجویی) و ارائه سند تعهد به همراه ضامن معتبر بستگی دارد.

شرایط آموزشی برای دریافت وام دانشجویی

دانشگاه‌ها یا موسسات عالی تنها به دانشجویانی که تا دو سال قبل از اخذ وام مشروط نشده باشند کمک مالی پرداخت خواهند کرد.

دانشجویانی که در یک نیم سال تحصیلی مشروط شده باشند می‌توانند از نصف این وام بهره جویند، اما وام‌های مسکن یا حق اولاد خود را می‌توانند به طور کامل دریافت کنند.

پرداخت وام به دانشجویان جدید الورود بدون در نظر گرفتن معدل‌شان خواهد بود.

دانشجویانی که دو بار پشت سر هم مشروط شده باشند در نیم سال بعدی نمی‌توانند از وام دانشجویی استفاده کنند.

 وام تحصیلی یا مسکن به دانشجویانی که در دوران مقطع تحصیلی خود مشروط شده باشند تنها بر اساس تصمیم و صلاح کمیسیون موارد خاص یا شورای آموزش دانشگاه‌ها داده خواهد شد.


بیشتر بخوانید: میزان وام‌های دانشجویی افزایش یافت/ شرایط دریافت وام و تسهیلات دانشجویی


نحوه دریافت وام دانشجویی

دانشجویانی که قصد اخذ وام دارند؛ اگر در مراکز دولتی مشعول به تحصیل هستند باید از طریق صندوق رفاه به نشانی swf.ir درخواست خود را ثبت کنند، ولی در صورت محصل بودن در دانشگاه‌های آزاد می‌توانند هم از طریق صندوق رفاه و هم از طریق دانشگاه اقدام به اخذ وام کنند. ناگفته نماند که میزان اعتبارات وام دانشجویی از مبلغ ۲۵۱ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ با بیش از دو برابر افزایش به عدد ۵۳۷ میلیارد تومان در هشت ماه اول سال ۹۸ رسیده است. همچنین تعداد دانشجویان غیرایرانی از عدد ۱۹ هزار نفر در سال ۱۳۹۲ به نزدیک به ۴۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا کرده است.

ثبت نام وام‌های ضروری، مسکن، تحصیلی، ودیعه مسکن، زیارت، استعداد‌های درخشان، ازدواج، ضروری مبتکر، شهریه دانشگاه دولتی و پیام نور، ضروری ویژه دکتری، ضروری روشندل، تحصیلی ویژه دکتری، وام شهریه دانشگاه آزد، حوادث غیر مترقبه، تحصیلی دانش هسته ای، غیر انتفاعی، علمی کاربردی از روز سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۹۸ آغاز شده و تا پایان نیم سال تحصیلی فعال است. الویت اخذ وام با دانشجویانی است که فرآیند ثبت نام را زودتر انجام داده و اطلاعات خود را حداکثر تا ۱۰ اسفند به صندوق رفاه ارسال کرده باشند.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
متأسفانه صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اراک در مورد انواع وام اطلاع رسانی نمیکنه و حتی تلاش میکنن که دانشجویان رو از دریافت وام منصرف کنن و کلأ جو خوبی اونجا برقرار نیست و دانشجوها در مقاطع تکمیلی تحت فشار هستن
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
متاسفانه تقریبابیشتردانشگاههااونطورکه بایداطلاع رسانی نمی کنند
ناشناس
۰۱:۳۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
عجب