سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مد اینستاگرامی آرایش کودک و سلامتی که قربانی می‌شود

با گسترش استفاده خانواده‌ از دنیای مجازی و به رخ کشیدن ظاهرها امروزه با کودکان زیادی مواجه می‌شویم که به دست والدین خود آرایش می‌شوند.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها متاسفانه شاهد کودکان زیادی هستیم که به دست مادرانشان آرایش  می شوند، از طرفی تبلیغ این  فقر فرهنگی از سوی  سلبریتی‌های به ظاهر روشن فکر هم  روز به روز رو به افزایش است.

با گسترش استفاده خانواده‌ها از دنیای مجازی (به خصوص اینستاگرام) و به رخ کشیدن ظاهرها و الویت دادن به زیبایی، متاسفانه والدینی هستند که برای یک عکس آتلیه‌ای ساده کودک را به آرایشگاه می بردند و آرایش سنگین روی چهره معصوم او انجام می دهند؛ همین امر به صورت ناخودآگاه به کودک القا می‌کند که بدون آرایش  زیبا نیستی  و اگر می‌خواهی دیده شوی و مورد توجه عموم و تحسین همگان قرار گیری باید صورتت را  آرایش کنی.


بیشتر بخوانید: چگونه فرزندی زیبا داشته باشیم؟


علاقه به آرایش کردن از چه سنی آغاز می شود؟

زیبا عراکی پژوهشگر حوزه کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره معضل آرایش کودکان، گفت: علاقه به آرایش کردن در کودکان دختر از سنین ۴ الی ۶ سال آغاز می شود، در این سن کودکان  با توجه به ظاهر زیبا و فریبنده لوازم آرایشی کنجکاو هستند تا به این لوازم دست بزنند و حتی سوالاتی از والدین در این زمینه بپرسند، البته این امر کاملا طبیعی است و جزو مراحل رشد دختران  محسوب می شود و اولیا نباید کوچکترین انگ اخلاقی و روحی به کودکان بزنند.

این پژوهشگر حوزه کودکان اظهار کرد: متاسفانه  آرایش و استفاده از لوازم آرایشی در سنین پایین در کشور رو به افزایش است، البته باید توجه داشت که بر اساس تحقیقات پژوهشگران در کشورهای جهان سوم میزان تمایل افراد به آرایش  کردن بالاست، در حالی که برعکس آن  در کشورهای پیشرفته و صنعتی  کودکان به هیچ عنوان آرایش  نمی کنند و در میان خانم های مسن آرایش  بسیار ملایم دیده می شود.

 عراکی با اشاره به عوارض آرایش در کودکان گفت: عوارض زیادی در استفاده  از لوازم  آرایشی کودکان عنوان شده است، پوست حساس و لطیف کودکان به سرعت آسیب  می بیند وعوارض آرایش  کردن روی چهره کودک از عوارض آرایش کردن روی چهره بزرگسالان بیشتر است.

او ادامه داد: تولیدکنندگان مواد آرایشی همگی به دنبال سود دهی بیشتر خود هستند. آنها از مواد نامرغوب با مضرات بالا و قیمت پایین به سود خود می اندیشند.

عراکی  اظهار کرد: مواد آرایشی مورد استفاده کودکان در بیشتر موارد مایع هستند، اما باید توجه داشت که رژ، برق لب و ریمل منبع بالایی از باکتری های مضر هستند که ضرر آن مستقیم  بر روی چهره  زیبای  کودکتان مشهود خواهد شد. از طرفی لوازم آرایشی مادر با کودک معمولا مشترک است و همین امر باعث انتقال میکروب می گردد.

این پژوهشگر حوزه کودکان تصریح کرد: والدین بعداز دیدن آرایش بر روی صورت کودکشان از لفظ چه خوشگل شدی استفاده می کنند اما نمی‌دانند با همین کلمه چه برسر شخصیت کودک خود می آوردند.

مضرات استفاده از لوازم آرایش در کودکان

عراکی اظهار کرد: تمام لوازم آرایشی حاوی مواد شیمیایی خطرناک هستند که با استفاده مکرر باعث عوارض جبران ناپذیری در بلند مدت برای پوست کودک خواهد داشت.

او با اشاره به عوارض پوستی آرایش کودکان، گفت: آکنه،  کک و مک صورت، خشک شدن و شکنندگی  مژه های چشم ،سفیدی و بی رنگ شدن  لب ها، آبریزش بینی  و چشم، خارش و سوزش پلک و ریزش ابرو، سرطان پوست، عفونت چشم، تبخال پیری زود رس چهره از عوارض استفاده از لوازم آرایشی در کودکان است افزون بر این‌ها شادابی  طبیعی پوست به مرور کاهش می یابد.

عراکی گفت: محققان حتی پیشنهاد می کنند از زدن لاک های طولانی مدت و پی در پی در ناخن کودک خودداری شود؛ چرا که عوارضی مانند خشک شدن ناخن و شکنندگی آن را در بر دارد.

آسیب های روحی که آرایش کردن به کودکان وارد می کند

او اظهار کرد: با آرایش عزت نفس کودک ازبین می رود چون ناخودآگاه به او القا می شود بدون استفاده از این لوازم آرایش زیبا نخواهد شد، همچنین دیده شده آرایش کردن مداوم کودک باعث بلوغ زود رس در او می شود .

عراکی ادامه داد: کودک در نوجوانی دچار بحران هویت می شود و برای جلب توجه و زیبایی کارهایی مانند: سوراخ کردن لب و نگین زدن به بینی  انجام می دهد  در حالی که در این سنین باید تمرکز نوجوانان در موفقیت های درسی باشد.

این پژوهشگر حوزه کودکان اظهار کرد: در هنگام مواجهه با آرایش کودکان از برخورد چکشی با کودک جدا خودداری شود. به کودکتان آموزش  دهید، اگر شاهد آرایش  کودکتان بودید، با لطافت و مهربانی کلام به او  بگویی بدون آرایش زیباتری و این آرایش، مانع  دیدن چهره نازنین تو است، با او در این مورد صحبت  کنید،  دائم به او اعتماد به نفس دهید و تلقین کنید که او زیبا، دوست داشتنی و نور امید خانه شماست.


بیشتر بخوانید: شبکه‌های اجتماعی سلامتی مردم را هدف قرار می‌دهند


والدین این توصیه ها را آویزه گوش کنند

او ادامه داد: به کودکتان بگویید اگر در اطراف خود کسانی را می‌بیند که آرایش  می کنند، این افراد نشاط پوست شان با افزایش سن  از بین می‌رود و مجبورهستند مقداری آرایش  کنند که چهره شان بی روح نباشد، به او بگویید بهترین آرایش در صورت لبخند همیشگی است، والدین به محض دیدن آرایش روی چهره کودک نباید شگفت زده شوند و بگویند چه زیبا شده ای.

عراکی بیان کرد: مادرهای گرامی می توانند از جایگزین آرایش استفاده  کنند، از جمله موهای کودک را به مدلهای مختلف و با کش های رنگین  ببندید، از گل‌سرهای زیبا،  شال و هد بندهای عروسکی، کیف های  فانتزی، جوراب های رنگی، لباس‌های شاد و دستبدهای دست ساز با سلیقه خودتان استفاده کنید.

این پژوهشگر حوزه کودکان گفت: مادرها توجه داشته باشند  الگوی رفتاری کودکان  از ۴ سالگی شما مادران عزیز هستید پس دقت کنید لوازم آرایشی  به مقدار زیاد استفاده نکنید و برای کودک خود به نشانه روشنفکری این لوازم را خریدداری نکنید.

نقش والدین و خانواده درکم رنگ کردن آرایش در بین کودکان

او با بیان اینکه کشور ما درصدر آمار  استفاده از لوازم  آرایشی در بین کشورهای منطقه قرار دارد، گفت: والدین باید به جای تمرکز بر روی آرایش  صورت به مراقبت های پوستی  دقت کنند به عنوان مثال از  کرم های ضد آفتاب و ماسک های گیاهی استفاده کنند.

این پژوهشگر حوزه کودکان گفت: خانواده پایه گذارترین قدم برای فرهنگ سازی کم رنگ کردن آرایش در بین کودکان، نوجوانان و زنان است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۱۴ ۲۷ بهمن ۱۳۹۸
من نميدونم بچه با اون انرژي وحشتناكش كه حتي رو صندلي سلموني نيگرداشتنش يا لباس پرو كردنش هيهاته رو چطور ميتونن اينقدر شكنجه اش بدن كه چند ساعت بي حركت بمونه تا انواع و اقسام آرايشا را روش پياده كنن
حمید
۲۰:۳۸ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
والا برای فخر فروشی و دیده شدن بچه ها را از الان بدتربیت میکنند. بجای این کار که آینده نشان میدهد نتیجه این کار ها. کاش تبلیغات حجاب نماز خواندن وحفظ قرآن را بگذاریم تو سایت های اینترنتی و آرایش بچه ها ازالان خدا بدلدمادروپذربرسد که مقصر والدین بوده و هستن. خوددانید همش ازهم چشمی با یک وفخرفروختن به دیگران است که نتیجه ای هم نمیگیرن جزب بختی درآینده نه چندان دور
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
زنان کشورهای خارجی بعد از میان سالی ارایش می کردند ولی تحت تاثیر مهاجران دیکر کشورها ارایش بین انها نیز مد شده است
ناشناس
۱۹:۵۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
حالا بگویید ک ازدواج دختر 9 ساله جایز نیست خخخخ
ناشناس
۱۴:۵۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
من مدت کوتاهی کاربر اینستاگرام بودم دریافتم که اکثر کاربران اینستاگرام بیمار روحی روانی هستند و فضایی برای انسانهای بی کار و بی قید و بند هستش
ناشناس
۱۷:۴۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
آره دقیقاااا فکر میکردم فقط من اینجوری فکر میکنم که فضای خیلی بیمار و وحشتناکیه
ناشناس
۱۷:۴۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
تو سالمی فقط خدا روشکر.
باران
۲۲:۲۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
واقعا این اینستاگرام پر از این موارد هس
متاسفانه فضای اشناهای فساد انگیز هم شده
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
آدم که نباید هر سلبریتی حرفی زد ازش تقلید کنه
ناشناس
۱۴:۰۵ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
امان از فقر فرهنگی
حمید
۲۰:۴۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
امان از عقده گشایی وفخرفروختن و عاقبت اینکار ها نزدیک است. خیلی دانند تربیت غربی نه اسلامی. بعد میگن چرابارش. نعمت. گرانی فقر. بی بر کتی پول. اینان عذاب الهی است
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
حیف به این طفل معصوم که دست والدین جاهل افتاده مثل عروسک باش رفتارمیشه !!!!!!!!! عقل هم خوب چیزیه.علاوه بر اینها خوب هم تربیت نمیشه فردا میشه چه ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
واقعا وحشناکه
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
واقعا موافقم
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
هیچ کس به این حرق ها گوش نمیده حالا همه به دنبال دیده شدن هستند کسی به فکر سلامتی نیست
ناشناس
۰۸:۱۶ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
تهاجم فرهنگی
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
بهتره بگیم تهاجم شیطانی والدین این جور بچه اکثرا بیمارند و همش به فکر خودنمااییند وقتی مادری همش جلو آینه باشه و از لوازم آرایشی استفاده کنه خوب بچه هم یاد میگیره!!!!!!!!!!!!