سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی موزه؛

موزه‌هایی که وقایع انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده اند

موزه‌های متعددی، وقایع انقلاب اسلامی را به تصویر کشیده اند که در این گزارش آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،انقلاب اسلامی یکی از برهه‌های تاریخی و ارزشمند کشورمان به حساب می‌آید و با توجه به اهمیت حفظ داشته‌های این برهه، موزه‌هایی تأسیس و شکل گرفته‌اند. ما در این گزارش تلاش می‌کنیم نگاهی اجمالی به برخی از موزه‌های راوی وقایع انقلاب اسلامی داشته باشیم.

یکی از این موزه‌ها، موزه «زنده زیارت» است. این موزه با هدف نمایش هویت و تاریخ کشورمان تأسیس شده و فاز اول آن روایتگر انقلاب اسلامی است.
افرادی که از موزه «زنده زیارت» بازدید می‌کنند می‌توانند از نزدیک با حوادث تاریخ انقلاب آشنا شوند.

یکی دیگر از موزه‌هایی که انقلاب اسلامی را روایت کرده است، با نام «موزه عبرت» شناخته می‌شود. این موزه در مکانی تأسیس شده است که در گذشته با نام زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری شناخته می‌شد.


بازدیدکنندگان «موزه عبرت» می‌توانند با دیدن بخش‌های مختلف، تاریخ انقلاب اسلامی را مرور کنند. آن‌ها در این موزه متوجه می‌شوند که انقلاب اسلامی ایران به چه بهایی شکل گرفت و به نتیجه مطلوب رسید.

موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران به حساب می‌آید و این موزه هم راوی انقلاب اسلامی است. این موزه  که در کنار کتابخانه ملی ایران و باغ کتاب تهران قرار گرفته است، از بخش‌های مختلفی مانند تالار‌های هفتگانه، باغ راه، دریاچه مصنوعی و سراسرنما تشکیل شده است.

تالار‌های هفتگانه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با نام‌های تالار پروانه‌ها، تالار آستانه، تالار حیرت و حقانیت، تالار دفاع، تالار آرامش، تالار شهادت، تالار پیروزی و تالار سرانجام شناخته می‌شوند.

بهتر است بدانید که تالار آستانه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آستانه‌ای برای ورود به تالار‌های هفت گانه مجموعه است. این تالار از دو بخش تشکیل شده و  بخش اول مبارزات مردم ایران در بین سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۷ را به تصویر می‌کشد.

در بخش دوم تالار آستانه  تصاویری از امام خمینی (ره) بین سال‌های ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷ و ورود ایشان به ایران در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ دیده می‌شود.

بخش دیگری از تالار آستانه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، دیوار شعار نویسی است. در این بخش شعار‌ها با افکت صوتی و اسپری‌های رنگی دیده می شوند.

در بخش دیگر این تالار یک اثر هنری مفهومی از ۲۱ عدد سلاح و ترکیب آن با گل‌های میخک به عنوان نمادی از پیوستن ارتش به مردم ایران و حمایت آن‌ها از انقلاب سال ۱۳۵۷ به نمایش گذاشته شده‌ است.

آخرین قسمت تالار موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نمایش همه پرسی ۱۲ فروردین سال ۵۸ و رای آری ملت ایران به جمهوری اسلامی اختصاص پیدا کرده است.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.