سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه از گرایش نوجوانان به اعتیاد جلوگیری کنیم؟

یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: والدین باید با برقراری روابط صحیح و دوستانه با فرزندان خود اقدامات موثری در جهت جلوگیری از گرایش آن‌ها به دام اعتیاد انجام دهند.

نازنین دسترنج کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مشاور کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اقدامات لازم برای جلوگیری از گرایش فرزندان خود به کار‌های خلاف، گفت: والدین باید با برقراری رابطه صحیح و دوستانه با فرزندان خود احساس راحتی آن‌ها را در کانون گرم خانواده تقویت کنند.

او افزود: راحتی فرزندان در خانواده باعث می‌شود تا آن‌ها مشکلات ایجادشده را برای والدین خود به منظور راهنمایی درست بازگو کنند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده با اشاره به «مهارت نه گفتن» اظهار کرد: تقویت مهارت نه گفتن در کودکان باعث می‌شود تا آن‌ها با آگاهی از وضعیت جامعه به هیچ وجه سمت مواد مخدر و کار‌های خلاف نروند.

دسترنج تصریح کرد: والدین کودکانی که با هم دوست هستند باید با گذراندن تعطیلات آخر هفته با همدیگر بیشتر آشنا شوند و با گرم کردن روابط و کانون خانواده به فرزندان خود آموزش دهند که تمامی مشکلات با راهنمایی والدین حل می‌شود. 

این مشاور کودک و نوجوان درباره وظایف والدین در برخورد با نوجوانان آلوده به مواد مخدر، گفت: والدین باید از سرزنش کردن نوجوانان آلوده به مواد مخدر پرهیز کنند چراکه این کار نه تنها باعث جلوگیری از آلودگی آن‌ها به سمت مواد مخدر نمی‌شود بلکه ممکن است اشتیاقشان را به سمت استفاده بیشتر از مواد مخدر افزایش دهد.

دسترنج ادامه داد: والدین باید دلایل آلوده شدن نوجوانانشان به مواد مخدر را بررسی کنند و آن‌ها را از این کار بازدارند. برای مثال ممکن است فرزندان خانواده تفریحات خود را با دوستان ناباب بگذرانند و از طریق آنها علاقه و اشتیاق زیادی به استفاده از مواد مخدر داشته باشند.

این مشاور کودک و نوجوان اظهار کرد: والدین باید با جست‌وجوی دلایل آلوه شدن فرزندانشان به مواد مخدر هیچ فردی را مقصر ندانند  و تنها با شناخت منشاء اصلی این موضوع، فرزندان خود را در جهت راه درست هدایت کنند.


بیشتر بخوانید: توهم؛ ارمغان تلخ این ماده مخدر صنعتی/ دستمالی که سیستم عصبی انسان را هدف قرار می‌دهد


دسترنج با اشاره به نقش مشاور در جهت تربیت درست نوجوانان آلوده به دام اعتیاد اظهار کرد: والدینی که فرزندانشان به اعتیاد آلوده شده‌اند با مراجعه به متخصصان روانشناسی و مشاوران باید از توصیه آن‌ها در جهت راهنمایی و تربیت درست نوجوانان خود بهره ببرند.

دلایل اصلی گرایش نوجوانان به اعتیاد

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره دلایل اصلی گرایش فرزندانشان به مواد اعتیادآور و دوستان ناباب گفت: تمام زندگی  افراد در دوره نوجوانی دوستانشان هستند و والدینی که قصد ارتباط عاطفی با فرزندان خود را دارند باید با نزدیکی به دوستان فرزندان خود این رابطه را تقویت بخشند.


بیشتر بخوانید: مهارت نه گفتن شما چطور است؟/ یاد بگیریم بدون احساس گناه نه بگوئیم


دسترنج تصریح کرد: والدین باید با فهمیدن علایق نوجوانان خود تمام درخواست‌ آن‌ها را در حد توانایی خود برآورده و با انجام این کار ارتباط درستی را با نوجوانان خود ایجاد کنند.

دسترنج در پایان گفت: والدین باید از سرزنش کردن نوجوانان آلوده به مواد مخدر پرهیز کنند و با شناسایی نقاط قوت فرزندان خود اعتماد به نفس را در آن‌ها افزایش دهند و فرزندانشان را از دوستان ناباب یا موادمخدر نجات دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
امیر
۱۹:۴۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۹
سلام ببخشید من امیر محمد هستم 14 ساله از زاهدان من اصلا نه توی خانواده و دور اطرافم هیچ کسی مواد مخدر مصرف نمیکنه ولی من یه مدتی هست که خودم خود به خود دلم میخواد سیگار بکشم چون میدونم ضرر داره نمیکشم میدونید چیکار کنم این افکار از ذهنم بیفته
با تشکر فراوان از شما
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۴ دی ۱۴۰۰
دقیقا منم همینطورم. خودمم یه دختر ۱۳ ساله ام. همش یواشکی دنبال یه راه میگردم سیگار بکشم. میخوام این کارو هم کنم. ولی فقط یبار. چون میگم یبار چیزی نیست. ولی واقعا میترسم با یبار کشیدن به سیگار اعتیاد پیدا کنم. لطفا منو راهنمایی کنید این افکار غلط از ذهنم بره؟