سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

داستان کیسه‌های تلنبار شده سیمان در کارخانه بهبهان چه بود؟

رئیس انجمن صنفی رانندگان و کامیون داران شهرستان بهبهان جلوگیری کارخانه سیمان از بارگیری محصولاتش به وسیله کامیون ها را علت اصلی توقف حمل سیمان در هفته اخیر دانست.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، جعفر مطیعی رئیس انجمن صنفی رانندگان و کامیون‌داران بهبهان گفت: حمل نشدن سیمان در هفته اخیر به دلیل ممانعت کارخانه سیمان از بارگیری سیمان توسط ناوگان حمل است که به علت مخالفت کارخانه مزبور با افزایش کرایه نرخ حمل سیمان، بارگیری از محل این کارخانه را بصورت موقت متوقف کرده است.

او افزود: برابر با مصوبات جلسه ۲۰۹ شورای‌عالی هماهنگی ترابری کشور در مورخ ۹۷.۰۷.۱۵ در ارتباط با نرخ‌گذاری حمل کالا، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای موظف است نرخ شاخص حمل بار بر اساس تن ـ کیلومتر را محاسبه و به ادارات تابعه اعلام کند که تشکل‌های صنفی رانندگان یا کامیون‌داران با شرکت‌ها می‌توانند نرخ نهایی را بر اساس تن-کیلومتر به تفکیک هر مسیر از مبدا شهرستان‌های استان، مورد توافق قرار داده و با ادارات استانی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جهت اعمال در سامانه مربوطه اعلام کنند.

مطیعی بیان داشت: شاخص نرخ تن-کیلومتر در مردادماه سال جاری از نرخ ۱۰۳۳ ریال به ۱۴۰۰ ریال افزایش یافته است و این افزایش در جهت حمایت از قشر رانندگان و کامیون‌داران به عنوان زحمت کشان عرصه حمل و نقل جاده‌ای بوده و به جهت انجام هماهنگی‌های لازم با کارخانه سیمان بهبهان به عنوان یکی از مبادی حمل کالا در استان، از ابتدای شهریورماه سال جاری جلساتی در محل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان تشکیل و موارد به اطلاع مدیرعامل محترم کارخانه سیمان بهبهان رسیده است.

این مقام مسئول با اشاره به تهیه لیست نرخ حمل مقاصد و همچنین انجام روال اداری گفت: ابلاغیه این افزایش قیمت در مورخ ۹۸.۱۱.۳ از سوی مدیر کل اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان خوزستان صادر و قابل اجرا است.

او گفت: ما همیشه حاضر به همکاری با مجموعه‌های دولتی بوده‌ایم، اما بعد از این همه همکاری کارخانه سیمان بهبهان حاضر به پرداخت حق و حقوق رانندگان نیست و در کمال ناباوری درب ورودی را بست.

مطیعی تصریح کرد: جلسات متعددی برگزاری شده، اما کسی حاضر به اجرای مصوبه کشوری نیست و کارخانه اقدام به بستن درب‌روی راننده‌ها کرده و حاضر نیست مصوبه دولتی را اجرایی کند، این در حالی است که ما نه اعتصاب و اعتراضی کرده و بدنبال اجرایی شدن این مصوبه هستیم.

وی با اشاره به تصمیم دولت ادامه داد: در عینی که حمل علوفه و دیگر موارد بخشنامه دولت اجرا و کرایه افزایش یافته، اما متاسفانه کارخانه سیمان خود را تافته جدا بافته می‌داند. در حالی که ۹۸/۹/۱۹ نامه‌ای ابلاغ شد و باید این افزایش قیمت صورت بگیرد.

دبیر انجمن صنفی اظهار داشت: با وجود ابلاغ نامه، ما به صاحبان بار اعلام کرده که رضایت داشته و ما نیز بر اساس وظیفه اعلام بار کردیم، اما رانندگان با درب بسته‌ی کارخانه روبرو شدند.

او افزود: با فرماندار شهرستان مطرح و وی نیز حق را به مجموعه انجمن صنفی داده و قول پیگیری داده شد، اما درب کارخانه همچنان بسته بود حتی رانندگان به محض تجمع و با ورود انجمن صنفی و ریش سفیدی از اعتصاب دست کشیده، اما با وجود این ما هیچ چیز غیر از حق رانندگان را نمی‌خواهیم.

دبیر انجمن صنفی با بیان این که ما حتی ستاد تنظیم بازار استان را قانع کردیم گفت: ما گازوئیل لیتری ۳۰۰ تومانی را ۱۲۰۰ خریداری می‌کنیم و چگونه ممکن است تاکسی تلفنی در شهر افزایش قیمت برای جابجایی نفر داشته باشد، اما ما نتوانیم این مصوبه را اجرایی کنیم.

دبیر انجمن صنفی با اشاره به این که قشر راننده صبور و بردبار است، اما باید به مطالبات آن‌ها رسیدگی شود عنوان کرد: صبح باید از ۷ صبح پشت درب کارخانه باشیم که نهایت ۲ بار شامل هر فرد در هفته شود که بخواهیم حساب کنیم باید هر صبح ۱۰ کیلومتر مسیر رفت و برگشت طی کرده تا ۲ بار شامل شود. یک بار که باید کمیسیون و متعلقات آن پرداخت شود که هر پاکت سیمان ۱۲۰۰ ریال در شهرستان تاثیر دارد که متاسفانه امروز سیمان در بازار به سختی با قیمت ۳۰۰ هزار ریال تزریق می‌شود.

وی ادامه داد: الان درب کارخانه باز و اذعان شده هر کس با نرخ قدیم می‌تواند بارگیری کند و هر صاحب باری می‌تواند با کرایه ماشین این کار را انجام دهد و با این وجود باز راهی پیدا کرده‌اند که به‌واسطه باربری کار انجام شود، اما سیستم حمل و نقل اجازه چنین کاری را نمی‌دهد که این کار تشنج زاست و موجب درگیری و اعتصاب رانندگان می‌شود.

وی تصریح کرد: ما با مسالمت خواهان اجرای این مصوبه هستیم، اما متاسفانه با شانتاژ و پخش گرانی کرایه می‌خواهند ما را مغلوب خود کنند.

جعفر مطیعی ادامه داد: از ۲ بهمن اطلاعیه افزایش تن_کیلومتر ابلاغ شد که ما آمادگی اجرا کردن را به این سرعت نداشتیم، زیرا به پایان سال نزدیک شده و امکان رقابت را از ما در صورت افزایش قیمت می‌گیرد و جلسه در استانداری با حضور ۳ کارخانه و مدیرکل راهداری استان گرفته و بنابراین نهاده شده که سامانه بارنامه باز شود و بتوانیم تا پایان سال به این شیوه کار کرده و از راکد شدن بازار جلوگیری کنیم.

کاظم شکرخواه رئیس اداره راهداری و حمل و نقل بهبهان گفت: این افزایش کرایه بر اساس تن_کیلومتر قابل پیش بینی بوده، چون از مرداد ماه قرار بر اجرایی شدن بود که بعلت مشکلات اقتصادی به تعویق افتاد  و اختیار اجرا به ادارات کل راهداری سپرده شده، اما ما در استان مصوبه تنظیم بازار را اخذ کردیم با این وجود بستن درب روی رانندگان به بهانه مخالفت با طرح غیر حرفه‌ای بود.

او افزود: این تعطیلی به نفع هیچ کس نیست و راننده باید حق قانونی خود را اخذ کند در کنار آن این نکته ضروری است که اصلا این افزایش ارتباطی با سیمان ندارد و به حوزه راهداری مربوط است و رقابت یک صحبت بین بخشی در سیمان است و ارتباطی به راننده ندارد البته نگه داشتن سیمان کار صحیحی نیست و در صورت ادامه روند باید دادستان و صمت به موضوع ورود کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/م

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.