سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر اموراقتصادی و دارایی:

افزایش ۵۰ درصدی جذب سرمایه گذاری خارجی در امسال / بانک ها مشتاق واگذاری اموال مازاد هستند

دژپسند گفت: هم اکنون در ۹ ماهه سال ما ۵۰ درصد در جذب سرمایه رشد داشتیم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی  و دارایی درر نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد:  به رغم اینکه چهار دهه از انقلاب گذشته است بارها از ما سوال می پرسند که در اوایل شکل گیری نظام انقطاع بودجه از منابع حاصل از صدور نفت خام بود.

وی افزود: جداشدن نفت از بودجه هدفی بسیار بزرگ و دست نیافتنی بود. در شرایط جنگی و میزان وابستگی آن به نفت تقریبا نشدنی بود. در جریان هستید که در همان ابتدا دولت تصمیماتی را اتخاذ کرد تا سهم نفت در بودجه را کاهش دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: در سال ۶۷ بالغ بر ۵۰ درصد بودجه از طریق استقراض بانکی صورت می گرفت چرا که عدم صدور نفت تکانه  و شوکی عظیم به اقتصاد وارد کرده بود. با جنگ بسیار تسهیلاتی دشمن همراه بودیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد: سالم ترین جایگزین درآمدهای نفتی, مالیات و درآمدهای مستقیم مالیاتی است که خوشبختانه طی سالیان طولانی این هدف محقق شده است.

حتی یک ریال از سیستم بانکی قرض نگرفتیم

این مقام مسئول تاکید کرد: امسال حتی یک ریال از سیستم بانکی برای تامین مالی بودجه عمومی استقراض صورت نگرفته است. برای بازپرداخت وجوه اوراق هیچ تاخیری شکل نگرفت و تامین  مالی وصول اوراق بسیار خوب عمل کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به کاهش ۳ درصدی حجم صادرات غیرنفتی و افزایش ۲۰ درصدی ارزش وزنی آن اشاره کرد و گفت: بسیاری از دشمنان تلاش کردند تا سرمایه گذاری ما که از اهداف اصلی رشداقتصادی ماست را ضربه بزند. هم اکنون در ۹ ماهه سال ما ۵۰ درصد افزایش جذب سرمایه داریم. حجم این جذب سرمایه گذاری ۴ و نیم میلیارد دلار بوده است.


بیشتر بخوانید: پیگیر وام به مستاجرانیم / طرح مالیات بر عایدی سرمایه تنها مسکن و ملک نیست


دژپسند به واگذاری اموال مازاد بانک ها اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه امسال ۵۲ درصد تسهیلات اعطایی بانک ها برای افزایش سرمایه درگردش تولیدات بوده است. ولی معتقدیم بازهم بانک ها می توانند نقش پررنگ تری داشته باشد.

او گفت:بانک ها توانستند سال گذشته ۷۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات دهند و امسال نیز پیش بینی می‌شود میزان تسهیلات دهی به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

واگذاری سهم ۲ شرکت دولتی در بورس

وی گفت: لطفا نرخ ارز و شاخص بورس در حالا را با سال گذشته مقایسه کنید و مدیریت دوستان بورسی را ببینید. شما به روز شهادت شهید سپهبد قاسم سلیمانی که بازارهای جهانی بشدت سقوط کردند چطور ایران بورس را با مدیریت طاقت فرسا کنترل کرد.

این مقام مسئول اشاره کرد: در سال های گذشته هیچ شرکت در پذیرش در بورس معطل نشده است.

دژپسند به خصوصی سازی ها نیز اشاره کرد و گفت: یکی از روش های صحیح مدیریت بازارهای مالی، واگذاری  واقعی بدون حرف و حدیث است.

این مقام مسئول از واگذاری سهام ۲ شرکت دولتی در بورس خبر داد و گفت: بهترین روش واگذاری و سالم ترین آن ها از طریق بورس و شفاف است. هدف اصلی دولت تامین مالی دولت است اما خصوصی سازی تنها برای تامین مالی دولت صورت نمی گیرد.

 دژپسند گفت: ادراک فساد با احساس فساد بسیار متفاوت است. در وزارت اقتصاد بشدت روی فسادها متمرکز شده ایم. بحث فساد را بدون تعارف برخورد می کنیم.

این مقام مسئول گفت: راهکار مبارزه با فساد تنها دستگیری فرد خاطی نیست بلکه پیشگیری و ایجاد شفافیت و اتاق شیشه ای از عواملی است که از بروز فساد جلوگیری می کند.

دل به اینستکس نبستیم

او گفت: دستگاه های زیادی از جمله مالیات، گمرک و خزانه داری اصلاحات زیادی شکل گرفت تا پایان سال ۹۹ هوشمندسازی عملیاتی شود.

 دژپسند با اشاره به راهکار اینستکس گفت: توافق های خوبی برای اینستکس انجام شد اما به آن دلنبستیم و کار خود را پیش خواهیم برد.

نظراتم راجع نرخ بنزین را گفتم/ جزيیات نامه وزرا به رهبری در خصوص FATF

وی گفت: در خصوص تعیین نرخ بنزین ۲ مورد نظر ارایه کردم اما تصمیم نهایی با سران قوا بود.

دژپسند با اشاره به زمان برگزاری اجلاس fatf در ۲۷ بهمن تا ۲ اسفند گفت: در اجلاس قبل نمایندگان ایران گزارش عملکرد را به اجلاس بردند, که از ۴۱ بند آن ۳۶ بند را ایران اجراکرده که البته مورد قبول محجم نبوده اما دلیل محکمی برای ادامه حضور ایران در بلک لیست نیست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به نامه وزرا به رهبری اشاره کرد و گفت: رهبری انقلاب شخص اول ملت بوده و درد و دل و اظهار نظر وزرا برای ایشان طبیعی است.

دژپسند تاکید کرد: اصلاح ارزش پایه صادراتی موجب کاهش ارزش صادرات شد آن هم برای اینکه صادرکنندگان کمتر در معرض فشار قرار گیرند. به طور متوسط گمرک ۳۰ درصد ارزش پایه را کاهش داد و در واقع به رقم این عدد، فقط کاهش ۳ درصدی در صادرات داشتیم. در واقع اگر عملیات را همگن کنیم باید رشد مثبت ۷ درصدی را برای صادرات لحاظ کنیم.

این مقام مسئول در پایان به کاهش نرخ بیکاری در برخی از شهر‌ها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در برخی از استان‌های کشور نرخ بیکاری به زیر ۶ درصد رسیده و در روستا‌ها نیز به نرخ طبیعی رسیده ایم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.