سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلایل و درمان‌های خودنمایی همسران در مقابل دیگران

اگر همسر شما خودنمایی می‌کند، شاید او به این کار شدیدا نیاز دارد. خصوصا زمانی که حس کند، کسی به او اهمیت نمی‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر همسر شما در مقابل دیگران خودنمایی می‌کند، می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد که با شناخت آن‌ها می‌توانید این امر را بهبود ببخشید.

از علت تا درمان خودنمایی شوهر در مقابل دیگران: اگر خودنمایی همسرتان در مقابل دیگران شما را آزار میدهد باید بدانید که درمان خودنمایی شوهر شما فقط از طریق تقویت اعتماد به نفس او ممکن است.

علل خودنمایی همسر

به طور کلی علل خودنمایی عبارتند از:

حس ناامنی

مهم‌ترین عاملی است که شخص را به خودنمایی وادار می‌کند. اگر همسر شما خودنمایی می‌کند، شاید او به این کار شدیدا نیاز دارد. خصوصا زمانی که حس کند، کسی به او اهمیت نمی‌دهد.

شرایط تربیتی در دوران کودکی

آنچه در کودکی به یکایک ما گذشته است، سهم بزرگی در شخصیتی فعلی ما دارد. حال اگر کودکی بوده‌ایم که توجه زیادی از والدین خود دریافت کرده است می‌شود گفت که این کودک به آن سطح توجه عادت دارد، بنابراین در بزرگسالی نیز می‌خواهد توجه دیگران را جلب کند، چون فکر می‌کند باید اینکار را انجام دهد.

به عبارت دیگر با وجود اینکه شخص بزرگ شده، اما هدف تغییر نکرده است. حالا باید روش‌ها معمول‌تری را برای کسب توجه به کار ببندد. پس اگر در کودکی با گریه کردن یا انجام شیرین‌کاری به این مقصود می‌رسید، امروز به کارهایی، چون لاف زدن و ادعای کاذب داشتن، روی می‌آوریم.

تک فرزندی

لازم به ذکر است که خودنمایی یا اختلال شخصیت نمایشی در میان تک فرزند‌ها و فرزندان آخر بیشتر به چشم می‌خورد.

جلب توجه فرد مورد علاقه

خودنمایی افراد پیش کسانی که برایش مهم هستند شدت بیشتری پیدا می‌کند. در واقع این بدیهی است که افراد برای جلب نظر کسانی که از نظر خودشان مهم هستند، تلاش بیشتری می‌کنند. پس باید دید که همسر شما بیشتر کجا‌ها خودنمایی می‌کند. اگر نزد شما یا در جمع خانواده شما اینگونه است، این نشان می‌دهد که وی دوست دارد خودش را در چشم شما و خانواده‌تان مورد قبول جلوه دهد.

تمایل به نشان دادن یک صفت خاص

فردی که تمایل به خودنمایی دارد، می‌خواهد طرز فکر افراد را درباره یک سری صفات خود مثلا هوش و ذکاوت تقویت کند. در حقیقت تلاش ذهن برای اینکه تصویر فرد از خودش را اصلاح کند منجر به خودنمایی شخص می‌شود.

خودنمایی در زنان

اینکه زنان تمایل بیشتری به خودنمایی دارند کاملا ثابت شده است و می‌توان گفت که این بخشی از وجود آنهاست. شاید یکی از علل تمایل بیشتر خانم‌ها به خودنمایی، فشار وارده بر زنان از طریق جامعه و رسانه‌هاست که از آن‌ها می‌خواهند دلربا، خواستنی و بدون عیب باشند.

برای زنان فرقی ندارد که در میان هم‌جنسان خودشان باشند یا در میان مردان، خودنمایی آن‌ها همه جانبه دارد. به هر حال این حس خودنمایی در همسرتان اگر حالت افراطی به خودش دارد، یک جور توجه طلبی کاملا ارادی است که مشکلی روانی محسوب می‌شود و باید برای بهبود آن فکری کرد.

مردان ممکن است در سنین خاصی دچار خودنمایی شوند. به علاوه رفتار آن‌ها در مقابل هم‌جنسان خود تفاوت زیادی با رفتارشان در مقابل خانم‌ها دارد. مطالعات ثابت کرده که آن‌ها در مجالس مختلط که بانوان نیز حضور دارند، پرخورتر می‌شوند.

بحث اعتماد به نفس برای مردان خیلی مهم است و اکثر مردان به آن اهمیتی نمی‌دهند. به هر حال جدای از جوگیر شدن‌ها در مقابل جنس مخالف اگر مشخص شود که فرد یک نیاز شدید به جلب توجه دارد پس باید به دنبال راهکاری برای حل این مشکل بود.

تقویت اعتماد به نفس؛ درمان خودنمایی

اگر یک نفر خودش را واقعا شگفت انگیز بداند و معتقد باشد که دیگران نیز او را به این خصوصیت می‌شناسند، دیگر چه نیازی به اثبات آن وجود دارد؟

پس انسان‌ها زمانی خودنمایی می‌کنند که احساس می‌کنند دیگران آن‌ها را به طور منفی ارزیابی می‌کنند یا اینکه محتاج توجه دیگران هستند. یک استاد هنر‌های رزمی هیچ‌وقت به خاطر اثبات مهارت‌های خود با شما مسابقه نمی‌دهد، چون او به خودش ایمان دارد و می‌داند که استاد است، اما یک تازه‌کار برای نشان دادن مهارت‌های خود با هر کسی به رقابت می‌پردازد تا به همه ثابت کند که کارش را بلد است، زیرا به خودش اطمینان ندارد.

حالا با گفتن اینکه همسر عزیزم تو اعتماد به نفس کمی داری یا به خودت اطمینان نداری کار درست می‌شود؟

خیر! این قضیه مشخصا به بحث و جدل ختم خواهد شد. باید به طور غیر مستقیم در جهت تقویت اعتماد به نفس همسرتان تلاش کنید. درست است که شما فکر می‌کنید که او همین الان نیز اعتماد به نفس کاذب زیادی دارد. ولی حقیقتا اینطور نیست و او خودش را کمتر از آنچه که نشان می‌دهد، می‌بیند.

درمان خودنمایی همسر

خودنمایی همسر شما جلوی دیگران نشان می‌دهد که روح او در ارتباط با شما ارضا نشده است و او به دنبال تحسین و توجه دیگران است؛ بنابراین تغییر همسرتان یک روال خیلی طولانی دارد. شما طی مدتی که احتمالا از روان‌درمانگر هم کمک گرفته‌اید باید به انواع روش‌های مستقیم یا غیرمستقیم به تقویت اعتماد به نفس همسرتان بپردازید، حرف‌ها خوب به وی بزنید.

حتی برای کار‌های کوچکی که انجام می‌دهد، او را تحسینش کنید، خطا‌های بی‌اهمیت همسرتان را نادیده بگیرید و از آن‌ها نزد دیگران تعریف کنید. خلاصه هر کاری می‌توانید بکنید تا همسرتان به ارزش‌های واقعی و مثبت خودش پی ببرد و با خود بگوید: پس من دوست‌داشتنی هستم و دیگران هم این را می‌دانند.

برای گوشزد خطا‌های چنین اشخاصی دعوا راه نیندازید، چون به یک باره تمام آنچه ساختید خراب می‌شود. کافی است یک مرتبه مشکل‌تان را به زبان آورید، برای آن‌ها مهم است که درموردشان چه فکری می‌کنید و حتما متوجه خطای خود می‌شوند.

بهترین درمان برای افراد خودنما

درمان خودنمایی شوهر شما فقط از یک طریق ممکن است: تقویت اعتماد به نفس. اگر این نکته را رک به ایشان بگویید، مطمئن باشید آشفته می‌شوند و با شما دعوا می‌کنند.

پس فقط بگویید آقای مشاور می‌خواهد از نظر تو هم آگاه بشود. همین جمله گامی برای تقویت اعتماد به نفس شان است. وقتی آمدند، من وظیفه ام را می‌دانم و می‌دانم با ایشان چطور برخورد کنم. ولی خود شما هم وظیفه سنگینی بر دوش دارید. من فقط می‌توانم دیواری را پی ریزی کنم. بالا بردنش با خودتان است.

چون همیشه باید سعی کنید:

به ایشان حرف‌های خوب بزنید

برای کوچکترین کار مثبتی تحسین شان کنید

خطا‌های کوچک و بی ضررشان را نادیده بگیرید

با نگاهی مثبت به آن‌ها با ایشان حرف بزنید

از دیگران پیش ایشان تعریف نکنید

همیشه از ایشان نزد دیگران تعریف کنید

اجازه بدهید آرام آرام به ارزش‌های واقعی و مثبت خودش پی ببرد

هرگز ایشان را به خاطر ضعف‌ها سرزنش نکنید

اگر چیزی خیلی آزارتان داد، همان یک دفعه که به زبان آوردید، برای هفت پشتشان بس است.

با این رفتار‌های درمان گرانه در طول زمانی به یقین طولانی، تأکید می‌کنم طولانی، از احساس حقارت و عدم اعتماد به نفس ایشان کم می‌شود و در نتیجه می‌توانند برخورد‌های بهتری بکنند و شخصیت مثبت تری از خودشان به نمایش بگذارند.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.