حجت الله میرزایی اظهار داشت: سیلاب به ۱۴ شهرستان جنوب این خسارت جدی وارد کرده و موجب نابودی کشاورزی، دامداری و از دست رفتن برخی از کسب و کارهای خانگی شده است.
او افزود: ایجاد اشتغال برای روستائیان و افراد آسیب دیده از سیل از برنامههای اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و در این زمینه اقدامات خوبی در حال برنامهریزی است.
معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ظرفیتهای هر منطقه بایستی از سوی فرمانداران شهرستانها مطرح شود تا برای مثال با وجود ظرفیت گردشگری بتوانیم در این مکانها ظرفیتهای بومگردی ایجاد کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران سیستان وبلوچستان نیز اظهار داشت: ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع در جنوب این استان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفته بود که همین عمق فاجعه را مشخص میکند و آنچه امروز مورد نیاز است باید به ظرفیتهای اشتغالزایی این شهرستانها توجه ویژهای شود.
عباسعلی ارجمندی افزود: جبران خسارتهای سیل از درخواستهای مردم است و این امر جمع بندی و بزودی شاهد فعالیتها در مناطق مختلف خواهیم بود.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: ۲ میلیارد تومان برای خرید تانکر در مناطق سیلزده به تصویب رسیده تا بخشی از مشکلات بیآبی مرتفع شود.
رحمدل بامری افزود: چابهار در تمام سرانههای موجود مانند راه، آموزش، بهداشت، آب آشامیدنی و ورزشی در پایینترین سطح قرار دارد و با توجه به جاری شدن سیلاب در این شهرستان اوضاع کنونی بدتر هم شده است.
او بیان کرد: برای مثال سرانه جادههای روستایی و بین شهری در چابهار ۲۵ درصد بود که با جاری شدن سیل و تخریب زیرساختهای موجود به ۱۱ درصد رسیده است.
فرماندار چابهار گفت: براساس اطلاعیههای هواشناسی ۳۰ الی ۱۲۰ میلیمتر بارش باران پیشبینی شده بود، ولی بارندگیها در بالادست به ۲۳۰ و حتی در بعضی مناطق به ۲۶۰ میلیمتر رسید که بالای ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب از رودخانه کاجو قصرقند و باهوکلات و سرباز به طرف چابهار سرازیر شد.
او با اشاره به اینکه سیل بیشاز ۳۵۰ روستا را درگیر خود کرده بود، خاطرنشان کرد: تخریب زیرساختها از یک طرف ناراحتی و مشکلات را برای مردم ایجاد و از طرفی امدادرسانی و حضور به موقع مسوولان سبب رضایتمندی مردم شد.
بامری بیان کرد: با وجود این مشکلات، ظرفیتهای بیبدیل نیز داریم برای مثال چابهار ساحلهای زیبایی دارد.
او ادامه داد: از جمله مصوبات این نشست موضوعاتی از قبیل، پیگیری استمهال تسهیلات در شهرستانهای سیلزده، تخصیص سه تانکر آبرسانی سیار به قصرقند برای آبرسانی به روستاها، تسهیل برای ادامه کار کشتارگاه سرباز که در نقطه صفر مرزی قرار دارد و همچنین اختصاص ۲۰ میلیارد ریال از بودجه تبلیغات برای خرید تانکر برای مناطق سیلزده که به تصویب رسیدهاند.
فرمانداران شهرستانهای سیلزده سیستان و بلوچستان به وجود مشکلات و عدم زیرساختهای مناسب برای بهرهبرداری ظرفیتهای موجود در شهرستانهای مربوطه اشاره کردند.
انتهای پیام/ع