سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با خوردن این دانه‌، خطر مرگ در کمین شماست!

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بخش‌هایی از سیب، عوارض خطرناکی برای سلامتی بدن دارد.

خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛درباره عوارض دانه سیب و میوه های دیگر اظهار کرد: سیب علاوه بر آنکه مزایای بسیاری برای سلامتی بدن دارد، اما مصرف بخش‌هایی از این میوه عوارض خطرناکی را برای افراد به همراه دارد.

او در ادامه افزود: نباید سیب را همراه دانه‌های آن مصرف کنید،  زیرا آمیگدالین ماده شیمیایی موجود در آن عوارض خطرناکی را به همراه دارد.  ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانه‌های سایر میوه‌ها مانند سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد. هنگام مصرف هسته این میوه‌ها، جویدن یا قورت دادن آن‌ها آمیگدالین  به سیانید هیدرو‍ژن تبدیل شده و موجب آسیب شدید در بدن خواهد شد. 

این متخصص تغذیه گفت: سیانید یا همان سیانور یک ماده سمی بسیارخطرناک است که مصرف دوز‌های پایینی از آن می‌تواند باعث مرگ افراد شود. از جمله عوارض جانبی مصرف دوز پایین سیانید می‌توان سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، سرگیجه، فلج اعضای بدن، نارسایی قلبی و ریوی، ضعف و سردرگمی را نام برد، هنگام  مصرف دوز بالای این ماده شیمیایی و تاخیر در درمان  امکان مسمومیت شدید و مرگ فرد وجود دارد.


بیشتر بخوانید: فواید علمی خوراکی‌های شب یلدا + نکات سلامتى سیب


او بیان کرد: گروه‌هایی که نباید هسته سیب مصرف کنند کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان هستند. تنها حدود ۰.۲ گرم الی ۱.۶ گرم برای هر کیلوگرم از وزن یک فرد سیانید کافی است تا دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود. به جز دانه سیب، پوست و گوشت این میوه کاملا بی ضرر و برای سلامت بدن  بسیار مفید خواهند بود.

رحمانی گفت: برخی افراد گمان می‌کنند که مصرف مقدار کم سیانید موجود در سیب برای سلامت بدن مفید بوده که این تصور کاملا اشتباه است و می‌تواند موجب مرگ فرد شود. اگر افراد به اشتباه یک الی چند عدد دانه سیب را مصرف کردند نگران نباشند، اما حتما هنگام خوردن سیب، دانه‌های آن را جدا کرده و با آرامش از طعم و خواص درمانی این میوه پرخاصیت لذت ببرند.

او بیان کرد: هسته‌های سیب حاوی سیانور هستند، اما لازم نیست افراد بترسند و وحشت کنند. حتما می‌دانید که سیانور اجازه نمی‌دهد اکسیژن به خون برسد، همین باعث می شود فرد دچار خفگی حاد شود. واقعیت این است که بدن ما می‌تواند میزان اندک سیانور را تحمل کند و هیچ مشکلی برای آن پیش نیاید اما در صورت مصرف های مکرر، موجب مرگ فرد خواهد شد. علاوه بر سیب باید بدانید که هسته هلو، زردآلو یا گیلاس نیز حاوی میزان اندکی سیانور هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
سید نعیم شکیب
۰۴:۰۴ ۲۴ آذر ۱۴۰۲
بنده دچار تکلیف یک تومور نا شناخته شده در مثانه میباشم ، که در پاکستان عملیات هم نمودم ، چندان فایده نکرد ، ولی طبق راهنمایی یکی از دوستانم که از مدت دو ماه به این طرف هستهء یکی یا دو دانه سیب را باهستهء سیب میخورم ، از تکرر ادرار من جلو گیری نموده ، در کنترل آمده است و در عین زمان درجهء شکر بنده که ۳۵۰ بود به ۱۱۰ کاهش یافته است .
قابل یاد آوری است که هستهء سیب های وطن ما عین مزهء خود سیب را دارا میباشد ، یعنی شیرین است .
امیدوارم در مورد بیشتر تحقیقات صورت گیرد ، تا مبتلایان به امراض تومور های متنوع در مثانه ، پروستات بزرگ شده و دیابت از آن استفادهء موءثر نمایند ، البته مصرف نمودن هسته های شیرین سیب و مقدار کم
محمدی
۱۸:۱۰ ۰۷ شهريور ۱۳۹۹
منتظرتون از هسته بادام چیه ؟!
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام دکتر جون این میوه خیییییلی مفیده وما هر روز ۴/۵ سیب با هسته ش میخوریم خوشبختانه هیچی اتفاقی نیفتاده و سالمه سالم هستم
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام علیکم
باتوجه به نظریه دکترهای جوان و طب جدید میخواستم بگویم که در مورد دانه های میوه جات دانه زردالو چه از نوع شیرین و نوع تلخ ان الان در بیشتر روستاهای که تولید میشود مورد استفاده قرار میگیرد و حاوی ویتامین B17 میباشد ضد سرطان مردم استفاده میکنند و هیچ اتفاقی نیافتاده
زهرا
۱۱:۲۵ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
دانه ی سیب و به فوق العاده مقوی و دارای ویتامین ب 17 میباشد ک ضد سرطانه
مرضیه
۰۸:۰۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
پس من الان لابد مردم بدنم گرمه متوجه نشدم خخخ بابا خانم دکتر این حرفاچیه من فقط براکلاس چوب سیب و نمیخورم اگه میشد چوبشم خواص داره میخوردیم خخ
Sara Nesari
۰۴:۴۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
وا دیگه چی بخوریم که سمی نباشه حتی میترسیم نفس بکشیم
ناشناس
۰۳:۵۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اتفاقا به همه مواردی که اشاره کردن درمان سرطان در همین هسته ها ست ،
ناشناس
۰۱:۳۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام من خیلی وقتهاهم سیب بادانه هاش خوردم ولی هنوزم سالمم خداشاهدهرروزدو یاسه تاسیب میخورم ولی هنوزم سالمم ۴۲ سال دارم ؟
ناشناس
۰۰:۲۶ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ولی بادام که ضرری نداره چطوری میشه نخورد
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
ما هسته زردآلو رو هميشه میخوریم دونه سیب هم همینطور
زهرل
۲۳:۴۱ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
جالب بود نمیدونستم
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
از زمان قدیم میگفتن تنها جایه میوه سیب که خوردنی نیست چوب سرشه.. من که همیشه خوردم و میخورم.. چه حرفا
حسن
۲۳:۲۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
همه دکتر یا متخصصین تغذیه تو ایران همینجوری هستن یکی میگه بخورید یکی میگه نخورید...
ناشناس
۲۳:۰۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
سرکار خانم رحمانی از مدرس دانشگاهی در مورد رشته تخصصی خودش اظهار نظر غیر علمی خوب نیست لطفاً هسته هایی که فرمودین حاوی سیانور هستند بغیر از بادام تلخ که اسمی ازش نبردین بقیه دانه ها را با دقت در آزمایشگاه مجهز آنالیز فرمایید
ناشناس
۲۱:۴۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
الکییه دکترجان جدی نگیر
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من یکی رو میشناسم همیشه سیب رو با هسته اش میخوره اگه این حرفا درست بود الان بنده خدا چندین هزار بار مرده احتمالا....
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
تکراری بود
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
مگر نمی گویند هسته سیب و زردآلو ویتامین ب هفده داره و حتما بخورید پس خانم دکتر شما چی میگویند ،بالاخره بخوریم یا نه
kami nami
۲۰:۲۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
اولا که بادام هسته نداره بلکه مغز داره
ما الان مغز بادام رو نخوریم چیشو بخوریم؟ پوستشو؟؟؟
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
به حق چیزای نشنیده توقع داره پوست بادام بخوریم
عباس
۱۹:۲۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
با سلام من الان یکساعته دوتا سیب رو باهستش خوردم چیزی نشده که
محمد
۱۹:۱۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من همیشه سیبو باهسته می خورم هیچیم نشده ایناهمش حرفه
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من که هرروز دوتا سیب با هسته میخورم بعدش اگه هسته اش موند دوباره زیر دندان لهش میکنم و مغزشو میخورم ندیدم بمیرم
محمود
۲۳:۱۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
هسته سیب وقتی جویده بشه سم داخلش ازاد میشه.بداموزی نکن داداش شوخی نیست
کوهمره جروق
۱۸:۵۹ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
فکر نکنم ضرر داشته باشه.من همیشه سیب را با همه چیزش میخورم.دور ریز نداره.هسته زرد آلو هم خیلی خوشمزه هست و از خانواده بادام هست.
بادام هم اصلش هسته اش هست بدون هسته که نمیشه خورد
رضا
۱۸:۰۱ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
باسلام ما نمیدونیم حرف کدام کارشناس یا دکتر قبول کنیم در باره هسته زرد اهو ما هرجا مطالعه کردیم در این مورد خیلی تعریف کردن حتی میگن زد سرطان حالا این خانوم میگه حاوی سیانول است به نظر شما حرف کدام درسته
هژیر
۱۷:۱۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من هر سال فصل زرد آلو که باشد هم زردآلو دوست دارم بخورم و هم هسته این میوه رو هیچوقت ازش نگذاشتم مزه دلچسب دارد نمیدونستم جاوی سم و سیانور و خطرناک !!! پس چرا تا بحال مشکلی برای من پیش نیامده ؟ !!!
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
هسته زرد آلو مصرف خوراکی داره
و مثل بادام خورده میشه چطوری میگین سیانور داره
محمود
۲۳:۱۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
منظور هسته های تلخ بادام وزردالو دقیقا مثل هسته سیب که ذاتا تلخه
ناشناس
۰۰:۱۱ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
اگه تعداد زیاد رو یکجا بخوریم
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
جالب و تامل برانگیز
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من پنج شش ماه در سال و هر روز حداقل ۵ سیب با هسته می خورم و تاکنون هم مشکلی نداشتم و از خواندن عوارض نامبرده در متن فوق تعجب کردم چون هیچکدام را نداشته ام در این سالها
هوشنگ
۱۴:۰۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من همیشه سیب را با هسته میخورم هیچ گونه مشکلی پیش نیومده تا بحال،حتی بعضی وقتها دونه های سیب را زیر دندان له میکنم ولی عوارضی نداشته
سعید
۱۳:۳۲ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
من خیلی از سیب خوشم میاد و گاهی اوقات شده پنج تا سیب با دانه اش خودره ام ولی عارضه ای نداشته.
چون از بچگی اینجوری خوردم شاید بدنم بهش عادت کرده.
هانا
۱۲:۴۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
خب الان بادام هم که نوشتید یعنی نخوریم؟
رادین
۱۵:۵۳ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
واقعا من نخورم نمیشه هیچیمم نشده
ناشناس
۱۰:۰۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
یه عده میگن بخورید کمش خوبه و فلان. یه عده میگن نه نخورید.
احمد
۰۹:۴۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
خوردن هسته های تلخ زردآلو حاوی سیانید است هسته شیرین فاقد ضرر است
حسن
۰۹:۳۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
بادام؟ این که همه دانه هارو نوشته ماور ترسوندید بابا
ناشناس
۲۳:۵۳ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
منم تجربه مصمومیت با هسته سیبو داشتم خیلی کوچیک بودم و ضعیف
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
همه اینها که میگن مسخره بازیه فقط میخوان بگن منم هستم
دکتر روازاده میگه بخورید تا کرم معده نداشته باشید این میگه نخورید
با این کارا که این ها پیشنهاد میدن عمر ما تا ۵۰ هم نخواهد رسید
به خدا موندیم چیکار کنیم به فرمایش امام علی (ع):عالمان بی عمل هستند که کمر ما رو شکستن
ابراهیم قنبری
۲۲:۰۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۸
اینا همش الکیه..من پارسال پنج هزار هسته زرد آلو را به مدت دو روز خوردم.....چون عاشق هسته زرد آلو هستم ..البته هرسال این کارو انجام میدم...چجوره سیانور منو نکشته
دریا
۰۸:۱۵ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
موفق باشید ما که دو سه دونه می خوریم دل درد و معده درد صد تا دردمیگیرم خدا توان بده به شما از طرف ما هم بخورید
برزو
۰۹:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
سلام
ولک پنج هزار تا !!!
ما کاری به حرف دکتر نداریم، وجدانا پنج هزار تا؟
Reza
۱۹:۰۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
پنج هزاااااار تا ماشالله
سعیده
۱۹:۲۸ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
ما که باغ داریم سالانه پنج هزار دونه گیرمون نمیا ...بابا ایول داره معدت پسر
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
دروغه آخه تو دو روز؟؟؟؟بعد اون وقت دونه به دونه شمردی شون که چن تا خوردی؟؟
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
خدا رحم کنه آخرالزمانه
محمود
۲۳:۱۹ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
فقط هسته های تلخ ضرر داره.بادام وزردالو.سیب والوزرد و هلو ذاتا تلخ و سمی هستن
شیرمرد
۲۳:۳۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
فکنم خودت سیانوری آخه 5000 اکجا میاری.
رضا
۰۰:۴۹ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ما هم تا دلتون بخواد عاشق بادام و هسته ی زردآلو هستیم اما چیزیمون نشده
وحید
۰۳:۱۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
ایول داداش. از حرفت فهمیدم بچه جنوبی. دمتم گرم ک اهل حساب کتابی اول شمردی دقیق باشه بعد خوردی. فکرکنم از اون ادمایی ک پولم از ووزمین پیدامیکنه اول میشمره بعد میزاره جیبش