رضایت از اینکه هم علیرضا بعد سالها درخشش در ترکیب پرسپولیس به آرزوی خودش خواهد رسید هم اینکه باشگاه میتواند درآمدزایی نسبتا خوبی از انتقال دروازه بان خودش به اروپا و لیگ بلژیک داشته باشد.
داستان حضور دروازه بانهای ایرانی در فوتبال اروپا همیشه، اما و اگرهای زیادی داشته. همین علیرضا بیرانوند بعد از سالها لینک شدن به تیمهای اروپایی در نهایت به آرزوی خودش رسید و انتقال او میتواند اتفاق مهمی باشد. پیش از بیرانوند فوتبال ایران هیچوقت دروازه بانی در سطح اول فوتبال اروپا نداشته. فوتبال ایران هنوز هم در لیگهای اروپایی لژیونر دارد، اما بدون شک حضور بیرو در بلژیک و آنتورپ میتواند هیجان بیشتری داشته باشد.
اگر به عقب برگردیم، به نیما نکیسا میرسیم که یکی از اولین دروازه بانهای ایرانی بود که راهی یک باشگاه اروپایی شد. نکیسا بعد چند دوره حضور در باشگاه پرسپولیس، سال ۱۳۷۷ تصمیم گرفت که به تیم فلاماتوری آلبانی برود، اما نتوانست فرصت چندانی برای حضور در این تیم پیدا کند. کاوالا یونان باشگاه اروپایی بعدی نکیسا در دوران بازیگریاش بود که در آن مدت هم موفق نشد عملکرد موفقی از خودش بر جای بگذارد. بعد از نکیسا نوبت به دانیال داوری و علیرضا حقیقی میرسد که هر دوی این بازیکنها مثل نکیسا سابق بازی در تیم ملی را دارند.
هرچند مدت زمان حضور داوری در تیم ملی زیاد نبود. دانیال بعد از اینکه حضور در چند تیم اروپایی را تجربه کرد، تبدیل به یکی از دورگههایی شد که توسط کی روش به تیم ملی دعوت شده. داوری در آن مقطع از زمان برای تیمهای ماینتس و آینتراخت برانشوایگ بازی میکرد. داوری، اما هیچوقت در هیچکدام از تیمهای خودش دوام زیادی نداشت. آرمینیا بیلهفلد، دویسبورگ و روت وایس هم دیگر تیمهایی هستند که از حضور داوری بهره بردند. دروازه بان دورگهای که در تیم کی روش زیاد فرصت بازی پیدا نکرد حتی یک سال در سوئیس هم بازی کرد، اما بدون شک باید گفت در هیچکدام از تیمها به موفقیت و درخشش زیادی نرسید.
درباره علیرضا حقیقی هم باید گفت که دروازه بان ایران در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل و جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵ قبل از اینکه بازگشت به ایران و حضور در نساجی را تجربه کند برای تیمهای مختلفی در اروپا بازی کرد. تیمهایی که هیچوقت در سطح اول فوتبال اروپا نبودند. حقیقی در تیمهای اسپورتینگ کوویلیا پرتغال، روبین کازان روسیه، پنافیل پرتغال، ماریتیمو پرتغال، اسکیلستونا و سوندسوال سوئد حضور پیدا کند. حقیقی در ۵۸ بازی در مجموع این تیمها ۱۰۳ گل دریافت کرد و موفق شد ۱۰ کلین شیت به ثبت برساند.
در بین اسامی این دروازه بانها باید به عقیل اعتمادی هم اشارهای داشته باشیم. اعتمادی که سابقه حضور در تراکتور و صنعت نفت آبادان را هم دارد، مقطعی حضور در لیگ دسته پایینتر فوتبال هلند را تجربه کرده. تیمهای هیرنفین و خرونینگن هلند از سرشناسترین تیمهایی هستند که این دروازهبان در آنها حضور داشته است. او ۱۳۵ بار حضور در تیمهای اروپایی را تجربه کرده. سوشا مکانی هم بعد پشت سر گذاشتن کلی حاشیه حضور در فوتبال اروپا را تجربه کرد و لژیونر شد. میوندالن و استرومسگودست نروژ، تیمهایی بودند که مکانی موفق شد در آن حضور پیدا کند و در ۴۰ بازی که مکانی در لیگ نروژ بود، ۳۸ گل دریافت کرد و ۲۰ کیلین شیت به ثبت رساند. سوشا بعد پشت سر گذاشتن این دوران در ابتدای لیگ نوزدهم به نفت مسجدسلیمان پیوست و بعد پشت سر گذاشتن یک نیم فصل موفق قصد ترک دوباره فوتبال ایران را گرفت.
در بین همه این دروازه بانها امیر عابدزاده تنها دروازه بانی است که در حال حاضر در فوتبال اروپا مشغول فعالیت است و عملکرد نسبتا خوبی هم داشته. امیر در حال حاضر برای تیم ماریتیمو پرتغال بازی میکند و هر هفته تصاویر مربوط به عکس العملهای خوب او به شدت در فضای رسانهای پخش میشود. این روزها که همه امیدوار به ادامه دار بودن درخشش عابدزاده کوچک هستند، امیدواری دیگر هم در دل طرفداران ایرانی ایجاد شده که بیرانوند بتواند بالاخره طلسم موفق نشدن دروازه بانهای ایرانی در اروپا را بشکند.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/