به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حلوا کاسه شیرازی یا به قول خود شیرازی «حلوا زرد» همانطور که از اسمش پیداست ریشه شیرازی دارد. این حلوا با بافت بسیار نرم و لطیف به چند روش طبخ میشود. در برخی دستورها به جز آرد برنج که آرد پایه این حلوا است آرد نشاسته هم اضافه میکنند و در بیشتر دستورهای پخت تخم مرغ هم هست. یک نوع دیگر این حلوا بدون تخم مرغ است که به حلوای قنادی مشهور است و فقط با آرد برنج یا ترکیبی از دو آرد مختلف درست میشود.
مواد لازم:
آرد برنج مرغوب و تازه: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
آرد سفید: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۲ و ½ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۱ و ¼ لیوان فرانسوی دستهدار
گلاب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن مایع: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
زعفران دم کرده غلیظ: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهیه:
ابتدا شهد حلوا را درست کنید. شکر و آب را روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا شکر در آب حل شود. این مخلوط نباید به حالت جوش برسد. سپس نیمی از زعفران دم کرده غلیظ و نصف گلاب را اضافه کنید و کمی هم بزنید. شعله گاز را خاموش کنید.
۲ عدد تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس نیم دیگر زعفران دم کرده غلیظ، نصف دیگر گلاب و ¼ پیمانه شهد که سرد شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. این ترکیب را هم کنار بگذارید.
آردها را جداگانه دو یا سه بار الک کنید تا تمام ناخالصیها گرفته شده و آرد گوله نشود. آردها را با هم مخلوط کنید و روی حرارت خیلی ملایم به مدت ۴۵ دقیقه هم بزنید. رنگ آرد نهایتا باید کمی کِرم رنگ شود و اصلا نباید رنگ آرد زیاد تغییر کند. یک بار دیگر آرد تفت داده شده که طعم خامی آن گرفته شده را الک کنید. آرد را دوباره در ماهیتابه بریزید و روغن اضافه کنید. آرد را حالا با روغن به مدت ۵ دقیقه دیگر هم بزنید تا کمی دیگر تفت بخورد. شعله گاز باید خیلی ملایم باشد. حالا کم کم و در چند مرحله ترکیب تخم مرغ را اضافه کنید و مدام و خیلی سریع مواد را هم بزنید. در این مرحله سرعت عمل شما خیلی مهم است. ۳ یا چهار دقیقه در این حالت مدام هم بزنید و سپس دوباره به تدریج و کم کم شهد را اضافه کنید تا شهد کاملا به خورد حلوا برود. آنقدر حلوا را روی شعله ملایم گاز هم بزنید تا خودش را کاملا جمع کند و از ظرف جدا شود.
اگر میخواهید حلوا کاسه را بدون تخم مرغ درست کنید به این ترتیب عمل کنید:
مواد لازم:
آرد برنج تازه و مرغوب: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
گلاب: ۱ و ½ لیوان فرانسوی دستهدار
زعفران دم کرده غلیظ: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
روغن: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
طرز تهیه:
آرد برنج را چند بار الک کنید. آرد باید کاملا نرم و لطیف باشد چون حلوا کاسه یک حلوای نرم و لطیف و ابریشمی است. حالا آرد برنج را روی شعله ملایم گاز به مدت ۴۵ دقیقه تفت بدهید. همانطور که گفتیم باید شعله گاز آنقدر ملایم باشد که رنگ آرد تغییر نکند. عطر آرد که بلند شد شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید آرد سرد شود. حالا گلاب را به آرد برنج اضافه کنید. و به سرعت هم بزنید سپس شعله را خاموش کرده و این ترکیب را کنار بگذارید. شهد حلوا را درست کنید. به همان ترتیب اجازه ندهید به دمای جوش برسد. همین که گرم شد و شکر حل شد شعله گاز را خاموش کنید. زعفران را هم اضافه کنید و کمی هم بزنید. حالا شهد را روی ترکیب آرد و گلاب بریزید. این کار را باید کم کم انجام دهید و در حین اضافه کردن مدام ترکیب را هم بزنید.
شعله گاز باید ملایم باشد. حلوا را مدام و بدون توقف هم بزنید تا مواد روی شعله ملایم گاز با هم بپزند و حلوا به غلظت مناسب برسد. این هم زدن حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد تا حلوا به غلظت برسد پس حتما از یک نفر دیگر برای هم زدن کمک بگیرید. بعد از ۴۵ دقیقه روغن را اضافه کنید و باز هم بزنید تا روغن کاملا به خورد حلوا برود. در این مرحله حلوا شروع به حباب انداختن میکند. به محض مشاهده حبابها شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مناسب سرو یا با ماسوره تزیین کنید.
منبع: کوروش
انتهای پیام/