سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت مطرح کرد؛

رشد جمعیت در ایران کاهش یافته است

برکاتی، گفت: براساس آمار امسال میزان تولد در کشور نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حامد برکاتی مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت صبح امروز در نشست هم‌افزایی بین وزارت بهداشت با سازمان بسیج جامعه پزشکی در خصوص جمعیت که در مجتمع فرهنگی ولیعصر (عج) برگزار شد، اظهار کرد: امروزه یکی از مسائل مهم بحث کاهش نرخ رشد جمعیت است به طوری که در سال ۹۴ یک میلیون و ۵۷۶ هزار تولد داشتیم که متأسفانه امسال این میزان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.

مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت ادامه داد: متأسفانه کاهش رشد تولد و افزایش میزان سالمندی در کشور به یکی از مسائل و چالش‌های جدی در کشور تبدیل شده است و رشد جمعیت از ۳ و نیم درصد در سال‌های گذشته به حدود یک درصد در سال جاری رسیده است.

برکاتی گفت: شاخص TSR حدود ۱.۸۸ بود که امسال به زیر ۱.۸۵ رسیده است و این موضوع نشان دهنده کاهش نرخ تولد در کشور است.

او افزود: تنها ۱۰ درصد جمعیت صد میلیونی کشور عراق را سالمندان تشکیل می‌دهند و میزان سالمندان ایران بیشتر از عراق است.

افزایش ساعات آموزش‌های هنگام ازدواج

مدیر دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فاصله ایمن بین دو فرزند بین ۳ تا ۵ سال است، افزود: یکی از اقدامات وزارت بهداشت افزایش ساعات آموزش‌های هنگام ازدواج به ۶ ساعت است و این کار تا ۵ سال تداوم پیدا می‌کند.

او گفت: ۲۳ میلیون خانم در سن بارداری قرار دارند، اما متأسفانه میزان تولد‌ها در کشور حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

کاهش ازدواج و فرزندآوری در کشور

در ادامه مراسم محمد اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت در امور کاهش خطر و بلایا، گفت: کاهش نرخ رشد جمعیت به خصوص افراد جوان در کشور یک چالش جدی محسوب می‌شود و ۶۸ دانشگاه علوم پزشکی کشور را موظف کردیم تا در زمینه افزایش میزان باروری طرح‌ها و اقدامات خود را اعلام کنند.

مشاور معاون بهداشت در امور کاهش خطر و بلایا ادامه داد: بر اساس بند سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری که توسط معاون اول رئیس جمهور به وزارت بهداشت ابلاغ شد موضوعاتی مانند تعداد تولد، ازدواج و طلاق مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

مطلق اضافه کرد: به غیر از یاسوج و سیستان و بلوچستان تعداد تولد و ازدواج‌ها کاهش پیدا کرده و در برخی از مناطق میزان طلاق به خصوص در شهر‌ها رشد داشته است.

لزوم حمایت ویژه از زوجین جهت فرزندآوری

در ادامه مراسم اسماعیل اکبری مشاور وزیر بهداشت، گفت: یکی از موضوعات مهم بحث جمعیت است به طوری که رهبری تأکید جدی در خصوص اجرای سیاست‌های جمعیتی و افزایش نرخ رشد جمعیت در کشور دارند.

او تأکید کرد: بسیج جامعه پزشکی باید نظرات خود را در زمینه سیاست‌های جمعیتی اعلام کند که این کار می‌تواند با گفتمان عمومی در محافل اجتماعی انجام شود.

مشاور وزیر بهداشت تأکید کرد: درمان ناباروری در حدود ۱۰ درصد بازدهی دارد، به طوری که بر روی ۵ هزار زوج نابارور هزینه شده است که نتیجه آن تولد تنها ۶۰۰ بچه بوده است.

اکبری ادامه داد: باید حمایت‌های ویژه‌ای در زمینه فرزندآوری و افزایش میزان تولد در کشور انجام شود و با فراهم کردن شرایط مناسب زمینه‌ساز تشویق زوجین به فرزندآوری شویم.

او گفت: مرخصی زایمان بحث مهمی است که باید از وزارت رفاه پیگیری شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
سحر
۰۳:۳۶ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
اگر دوست دارید، خانه هایی درست کنید که نسل جوونتون برن توش و بدون ازدواج فقط براتون نوزاد تولید کنن. و تحویلتون بدن که از نگرانی در بیایید. چون با این شرایط اقتصادی نمیدونم چطوری روتون میشه راجع به کاهش جمعیت صحبت هم میکنید، اصلا میتونیم ازدواج کنیم که حالا بچه هم بیاریم!!!! بچه بیاریم با کدوم هزینه و امکانات و منابع به رشد و آموزشش بپردازیم،
مصلح
۰۶:۵۵ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
خدا رو شکر. خوشحال شدم که بر خلاف مسولان رده بالا که بر خلاف بدیهی ترین یافته های علمی قصد نابود کردن کل زیر ساخت های زیست محیطی کشور را دارند. مردم از درک بالاتری برخوردارند. کشوری که در تامین نیازهای اولیه مردم مانند مسکن و شغل دچار مشکلات اساسی است به تنها چیزی که نباید فکر کند؛ افزودن به جمعیت است.
سیروس
۱۵:۰۲ ۰۶ تير ۱۳۹۹
با این وضعیت از مردم چه انتظاری هست ما برای همین جمعیت فعلی کار نداریم نمیتونیم شغل مناسب ایجاد کنیم ضمنا مسائل خیلی مهمتر از رشد جمعیت وجود داره ما همه رو ول کردیم چسبیدیم به این موضوع
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۴ خرداد ۱۳۹۹
باید مشکل گرانی و تورم حل شود
ناشناس
۱۴:۱۶ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
جمعیت مطلوب ایران بین 20 تا 40 میلیون نفر
ناشناس
۱۶:۱۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
برای ایران 20 میلیون جمعیت کافی است
بهتر که داریم منقرض میشیم
۲۳:۰۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
بهترین راه برای نجات نسل بعدی کشور منقرض شدنمون هست.نسلی از خودمون به جا نزاریم ثوابش بیشتره
ناشناس
۱۵:۳۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
خداروشکر مردم به سطح شعور و آگاهی رسیدن که تولید مثل خوشبختی نمیره خوشبختی به کیفیت زندگیه الانم که با این وضعیت فوق خراب اقتصادی اشتباه محض ک بخوای بچه بیاری
جمعیت مناسب ایران با این سطح امکانات ۳۰ تا ۴۰ میلیون هست
طاهره
۱۶:۱۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
کیفیت زندگی مهم هست بنابراین هر قدر جمعیت کمتر زندگی بهتر، بچه یعنی چه؟ بچه درایران یعنی یک درد سر بزرگ چه پسر باشه چه دختر. قدرت در تعداد بچه زیاد داشتن نیست بلکه در داشتن ثروت است.
ناشناس
۰۷:۴۸ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
با روند فعلی جمعیت ایران تا ده سال دیگه حدود ۷۰ میلیون میشه که اکثرا یعنی بیش از ۵۰ درصد سالمند هستند و تا بیست سال دیگه جمعیت با روند رشد کاهشی به حدود ۵۰ میلیون میرسه. چون شرایط اقتصادی روز به روز بدتر میشه احتمال این هم هست که مردم از کشور فرار کنند.
بهنام
۰۰:۱۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
والا ۱۰ میلیون نفر هم زیاده برای ایران با این امکانات
آرش مرتضایی
۰۱:۲۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
جمعیت عراق ۳۸ میلیون نفر است نه ۱۰۰ میلیون نفر
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
باید مشکل تورم و اشتغال جوانان و هم چنین گران فروشی حل شود
علی
۲۰:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
جمعیت ایران باید ۴۰ میلیون باشه نه ۸۰ میلیون
ناشناس
۲۳:۵۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
جمعیت ایده آل برای ایران ۴۰ میلیون نفره بقیه .....
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
کشور های پیش رفته دنیا مثل روسیه امریکا المان ایتالیا فرانسه و... همه نرخ رشد جمعیت زیر یک وحتی منفی دارند پیش رفت یک کشور به جمعیت ان ربطی ندارد کشوری مثل ایران که توانایی فراهم کردن رفاه برای جمعیت خود ندارد همون بهتر که جمعیتش کم شود
ناشناس
۱۸:۲۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
جمعیت صد میلیونی عراق؟
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
تا اون جایی که ما میدونیم عراق20 ملیون جمعیت داره
ناشناس
۰۸:۴۳ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
خانه ها را بیش از این گران کنید دو سال اینده جمعیت ایران می ردس به 40 میلیون ..........این گرانی دشمن ایران است
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
مگه دولت میذاره کسی ازدواج کنه که بعدش بچه دار بشه؟
نه کار. نه خونه. نه ثبات قیمت ها.