به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روح الله بهرامی مدیر کل امور عشایر فارس در نشست خبری امروز از افتتاح ۱۳ پروژه عمرانی در مناطق عشایری استان به ارزش ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: هزار خانواده عشایری از این طرحها بهرهمند خواهند شد.
او با اشاره به جمعیت ۱۴۷ هزار نفری عشایر فارس در ترکیب سه قومیت ایل قشقایی، خمسه و لر با ۸ طایفه، گفت: همه عشایر استان به فعالیت دامداری مشغول هستند.
بهرامی با بیان اینکه سالانه عشایر فارس با تولید ۲۰ هزار تن گوشت قرمز، حدود یک سوم گوشت استان را تامین میکنند، افزود: عشایر نه تنها در عرصههای اقتصادی که در حوزههای فرهنگی و سیاسی همواره نقش بسزایی در قبل و پس از انقلاب اسلامی ایفا کردهاند.
مدیرکل امور عشایر فارس همچنین با اشاره به مطالعه حدود ۲۲۰ کانون توسعه در سطح استان برای اسکان عشایر، گفت: تاکنون ۷ هزار عشایر فارس در ۱۳۰ کانون پیشبینی شده، اسکان داده شدهاند.
بهرامی ادامه داد: کانونهای توسعه برای عملیات اجرایی اسکان عشایر استان پیشبینی شده تا عشایرانی که علاقمند به مناطق قشلاق یا ییلاقی باشند، علاوه بر هماهنگ کردن اقدامات آنها با کمک دستگاههای اجرایی، زمنیه عشایرانی که علاقمند به خروج از حالت کوچ روی هستند نیز فراهم شود.
او به کاهش منابع آب عشایر هم اشاره و با بیان اینکه ۵۰ دستگاه تانکر آبرسانی سیار برای جمعیت عشایری به ویژه عشایری که در نقاط صعبالعبور مشغول به امور کوچ هستند، عملیات آبرسانی را انجام میدهند، گفت: در حوزه تامین علوفه و آذوقه برای دامهای عشایر نیز، سازمان امور عشایر سالانه تامین حدود ۷۵ هزار تن علوفه جمعیت عشایر را در دستور کار قرار میدهد.
مدیرکل امور عشایر فارس همچنین با بیان اینکه اموری همانند مدیریت کوچ، خدمات رسانی، طرح مطالعات اقتصادی و اجتماعی عشایر به طور مستمر رصد میشود، عنوان کرد: از مهمترین فعالیتهای انجام شده توسط عشایران ترویج انرژی پاک به عنوان مهمترین اولویت است که تامین پنلهای خورشیدی شکل حاصل از آن شکل میگیرد.
بهرامی اعطای وامهای کم درصد برای اجرای طرحهای زنجیره تولید گوشت قرمز توسط جمعیت عشایری استان را از اقدامات شاخص ادارهکل متبوع عنوان کرد: از منابع پیشبینی شده برای اجرای این طرحها تاکنون ۲۷ میلیارد تومان آن جذب شده و در این راستا تولید ۲ هزار تن گوشت نیز افزایش یافته است.
او بیان کرد: در حوزه بهداشت و درمان نیز با سازمان بهزیستی تفاهمنامه مشترکی مبادله شده و در حال حاضر حدود یکهزار و ۲۰۰ معلول عشایر استان تحت پوشش خدمات این سازمان قرار گرفتهاند و از خدمات توانبخشی بهره مند میشوند.
مدیرکل امور عشایر فارس در بخش دیگری از سخنان خود از تهیه اطلس عشایر فارس برای عشایران در مناطق و زیست بومهای مختلف خبر داد و گفت: این مهم برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده و ۱۸ اطلاعیه را در بر میگیرد که از جمله آنها موضوع چاههای آب، مسیر ایلراهها و ... است.
بهرامی به طرح سفیران کتاب هم اشاره کرد که با همکاری کانون پرورش فکری و کتابخانههای عمومی فارس در حال اجراست و عنوان کرد: در راستای عملیاتی شدن این طرح تاکنون ۴۰ نفر از عشایران علاقمند به این مهم شناسایی شدهاند.
او راهاندازی ۱۸ کانکس بهداشتی در مناطق عشایری و سواد دار شدن ۷۸ درصد از عشایران استان را از اقدامات شاخص این اداره کل ذکر کرد و گفت: از آنجا که نیمی از جمعیت عشایری را بانوان تشکیل میدهند، ۷۵ صندوق خرد عشایری راهاندازی شده و دو هزار نفر تحت پوشش این صندوقها قرار گرفتهاند و از تسهیلات مختلف بهره مند میشوند.
مدیرکل امور عشایر فارس یادآور شد: در حال حاضرحدود ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار صندوقهای خرد برای اشتغال خانگی، صنایع دستی و گیاهان دارویی پیشبینی شده است.
بهرامی با بیان اینکه در حوزه عشایر ۲ راهبرد اصلی را دنبال میشود، تلاش برای توسعه شاخصهای زندگی و ایجاد تنوع در اشتعال و تولید عشایر را از این راهبردها نام برد و گفت: ایجاد تنوع در اشتغال و تولید مدنظر ماست و در این رابطه ۵ محور را دنبال میکنیم که کمک به اقامتگاه بوم گردی عشایر، کمک به زنجیره گوشت قرمز، گیاهان دارویی و. از جمله آنها است.
انتهای پیام/