سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مقاوم سازی بیش از ۶۴ درصد واحد‌های مسکونی روستایی در کرمان

در بخش مسکن روستایی اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان قابل توجه است، یکی از مهمترین اقداماتی برای مردم کاملا محسوس است بهسازی و نوسازی مسکن روستایی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  با طلوع انقلاب اسلامی ایران در بخش‌های مختلف روند توسعه کشور سرعت گرفت و یکی از این بخش‌های موثر وضروری، مسکن است.

در این زمینه اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در بخش مسکن روستایی نیز قابل توجه است.

چرا که بهسازی، ساخت و احیاء بافت فرسوده در شهر‌ها آنقدر که در بخش مسکن در روستا‌ها مورد اهمیت است در شهر‌ها ملموس نیست و در فضای مبلمان شهری انگار پنهان است.

علی اکبر سلطانی نژاد مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: ساخت مسکن روستایی در استان کرمان، به ویژه درجنوب و حذف کپر‌ها و منازل بسیار موفق عمل کرده است به طوری که اکنون ۶۴ درصد از مسکن روستایی در استان کرمان بهسازی بازسازی و ساخت شده است.

او افزود: اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مصوب ۱۷ آذرماه ۱۳۶۶ مجلس شورای اسلامی، یکی از مهمترین وظایف بنیاد در زمینه مسکن روستایی، تعیین و تامین نیازمندی‌های مسکن روستاییان، با مشارکت و همکاری مردم و دستگاه‌های مختلف است.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان اظهار داشت: استان کرمان استانی حادثه خیز است که به ویژه در بحث زمین لرزه‌ها و مسکن روستایی بسیار حساساست و تا کنون خسارت‌های زیادی را متحمل شده ایم.

۱۲ درصد روستا‌های کشور در کرمان وجود دارد

سلطانی نژاد تصریح کرد: با توجه به استقرار اکثر نقاط روستایی استان در مناطق سانحه خیز، با خطر نسبی بالا و ضرورت و اهمیت تلاش در جهت کاهش آسیب پذیری بافت‌های فرسوده روستایی و جلو گیری از ایجاد خسارت‌های جانی و مالی ناشی از حوادث طبیعی، همواره مقاوم سازی واحد‌های بی دوام و کم دوام روستایی در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان بوده است.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان، توانسته است با مدیریت بر وام ارزان قیمت با اقساط بلند مدت به همراه کمک بلاعوض و همچنین ارائه خدمات فنی و مهندسی رایگان، بیش از ۶۴ درصد واحد‌های مسکونی روستایی را بازسازی و احیا نماید.

سلطانی نژاد افزود: تاکنون از تعداد بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی روستایی موجود در استان کرمان، طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ توانسته است ۶۴ درصد از این واحد‌ها را را مقاوم سازی نماید.

او بیان داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در قالب وظایف مشخص شده در طرح جامع مسکن روستایی و قانون برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، برای بهبود شاخص مسکن روستاییان و شهر‌های با جمعیت کمتر از ۲۵۰۰۰ نفر و ایجاد اشتغال و ارائه خدمات فنی و مهندسی از طریق جذب فارغ التحصیلان بومی، بطور متوسط سالانه، ساخت ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی را با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و بازپرداخت اقساط بلند مدت، مدیریت و نظارت نموده است که تاکنون بالغ بر ۲۴۰ هزار واحد مسکونی مقاوم سازی نموده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان مهمترین اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در حوزه مسکن روستایی تا کنون، را، مدیریت بر تسهیلات بانکی مسکن روستایی، نظارت بر ساخت و ساز‌ها و برگزاری دوره‌های آموزشی مستمر به مهندسان و ناظران فنی روستایی، بنایان و دست اندرکاران محلی در زمینه ساخت و ساز‌های فنی، تهیه نقشه‌های ساختمانی توسط دفاتر طراحی روستایی، آموزش و ارتقای سطح آگاهی مردم در امر مقاوم سازی و استفاده از مصالح بادوام، ارتقای سلامت و بهبود وضعیت بهداشت در واحد‌های مسکونی روستایی با اعطای تسهیلات بانکی و کمک بلاعوض تشویقی بدلیل پایین بودن کیفیت فضا‌های بهداشتی روستایی برشمرد.

اما استان کرمان در زمین لرزه‌های اخیر در بخش مسکن روستایی آسیب‌های زیادی دیده است

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان همچنین در خصوص آخرین وضعیت مناطق زلزله زده استان کرمان اظهار کرد: تمام واحد‌هایی که در زلزله سال ۹۶ استان کرمان دچار آسیب جدی شده بودند در بازه زمانی شش ماهه احداث و تکمیل شد و اکنون دراختیار مردم است.

سلطانی نژاد بیان داشت: برای مصوبه زلزله توانستیم توسعه‌ای نگاه کنیم و عدد و ارقام بیشتری به لحاظ تسهیلات و کمک‌های بلاعوض و اعتبارات از دولت بگیریم. خوشبختانه آن بخش هم که در سایر نقاط حادثه خیز بوده به نتایج بسیار خوبی رسیده است.

اوبا اشاره به اینکه با اقدامات انجام شده هیچ دغدغه‌ای در مناطق زلزله زده استان کرمان وجود ندارد، افزود: اقدامات لازم در شهر و روستا‌های کوهبنان و هجدک که کانون زلزله اصلی بود انجام شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان گفت: بنیاد به عنوان دستگاه حاکمیتی در بخش روستایی مکلف به مقاوم سازی واحد‌های مسکونی است و این تکلیف یکی از فعالیت‌های پیش‌ران ماست که خوشبختانه در سال‌ها اخیر در این خصوص به حوزه شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر هم ورود کرده ایم.

او با اشاره به این که استان کرمان داری پنج هزار و ۸۰۰ نقطه روستا و ۶۰ شهر زیر ۲۵ هزار نفر است، افزود: تمامی خدمات گفته شده در استان در دسترس مردم است به گونه‌ای که در رمشک که از مناطق دور افتاده استان کرمان بوده همین ضریب نفوذ مقاوم سازی انجام شده است.

۱۰ هزار واحد مسکونی در جنوب کرمان در دستور کار مقاوم سازی قرار گرفت

سلطانی نژاد با اشاره به طرح ویژه مسکن روستایی و طرح‌هایی که در حوادث اجرا می‌شود عنوان کرد: انعقاد تفاهم نامه ها، مطالبه جدی مردم در استان و البته تجربه تلخ در زمینه زمین لرزه ما را بر این می‌دارد که مساله مسکن را به صورت بسیار جدی پی گیری کنیم.

اوبا اشاره به اینکه زنجیره تولید مسکن و مقاوم سازی به صورت جدی در دستور کار بنیاد مسکن استان کرمان است، عنوان کرد: به دلیل حادثه خیز بودن استان کرمان باید کار با شتاب بیشتری انجام شود؛ و حالا استان کرمان در بعد از انقلاب اسلامی ایران و با نعمات و برکات این نظام مقدس مسیر توسعه را در بخش‌های مسکن روستایی به خوبی پیموده به طوری که اکنون کمتر منطقه‌ای در جنوب استان میتوان دید کعه منازل مرم روستا‌ها در کپر زندگی کنند.

اکنون در جای جای استان کرمان که سفر کنی منازلی را می توان دید که در کنار کپر‌ها ساخته شده است و منظره‌ای زیبا از مقاوم سازی و زیباسازی روستا‌ها میتوان شاهد بود؛ و حالا در برهه فعلی و ۴۱ سال بعد از انقلاب و در کنار همه تحولات و خدمات میشود گفت: استان کرمان که در روستا‌ها تا قبل از انقلاب اسلامی هیچ منزل آجری و محکمی در روستا‌ها وجود نداشت و مردم از کمترین امکانات بهره‌مند بود اکنون علاوه بر تمامی تحولات، اکنون در کنار همه این خدمات، احداث واحد‌های مسکونی جوانان در دستور کار قرار گرفته است و کرمان در حال حاضر بیشترین سهمیه جذب و صرف این اعتبارات از کشور را به خود اختصاص داده است.

در استان کرمان ۵ هزار و ۶۳۷ روستا وجود دارد که از این تعداد دو هزار و ۷۹۷ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت را در خود جای داده‌اند.

طبق آمار ۴۲ درصد جمعیت استان کرمان را روستاییان تشکیل می‌دهند و اجرای طرح‌های هادی روستایی در جلوگیری از مهاجرت به شهر‌ها بسیار مؤثر بوده است.

گزارش از کلثوم نجفی کلیانی

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.