انقلاب اسلامی ایران ثمره جهاد، از خود گذشتگی و ایثار افرادی است که حکومت طاغوت را بر نتافتند و برای زندگی در عصر روشنایی، جانهای خویش را فدا نمودند. این انقلاب که بزرگترین و مردمیترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که یک چلّه پُرافتخار را بدون خیانت به آرمان هایش پشت سر نهاده و از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرد و اینک وارد دوّمین مرحله خودسازی، جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است.
این شجره طیبه در حالی چهلمین سالگرد پیروزی خود را پشت سر گذاشته و قدم به دهه پنجم حیات خود نهاده که اگرچه دشمنان مستکبرش گمانهای باطلی در سر داشتند، اما دوستانش در سراسر جهان، امیدوارانه آن را در گذر از چالشها و به دست آوردن پیشرفتهای خیرهکننده، همواره سربلند دیدهاند؛ اینک وظیفه رسانه ملی و رادیو به طور ویژه در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، بیان دستاوردها، شکوه و عظمت این حرکت عظیم مردمی و ثمرههای آن برای تمام مردم جهان از دریچههایی متفاوت و با استفاده از قالبها و ساختارهای متنوع و البته جذاب است.
بر همین اساس شبکههای رادیویی در مجموع با ۱۵۲۵ برنامه، ۱۶۳ عنوان و به مدت ۷۵۳ ساعت به موضوع دهه فجر انقلاب اسلامی میپردازند که از این میزان برنامه، ۴۶۹ برنامه در قالب ۶۰ عنوان و به مدت ۳۹۹ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.
در روز ۲۲ بهمن رادیو ایران در مجله رادیویی صبحگاهی «ساده مثل صبح» در قالب گزارش و متن به دعوت از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میپردازد. «روز خوب پیروزی» انعکاس راهپیمایی مردم در این روز است. همچنین بعد از ظهر همان روز در «جشن پیروزی» در گزارشهای مردمی، صحبتهای کارشناسی و مرور خبرگزاریها به بازتاب حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن میپردازد. برنامه «دستاورد» به دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی در سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی میپردازد.
«سپیده رهایی» ویژه برنامه برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه و انغکاس حضور پرشور مردم در راهپیمایی است که از رادیو فرهنگ پخش میشود.
رادیو ورزش در ویژه برنامه «میدان آزادی» از محل برگزاری راهپیمایی با ورزشکاران و مسئولان ورزش کشور حاضر در راهپیمایی گفتگو میکند. رادیو سلامت با ویژه برنامهای یاد و حماسه خلق آفرینان پیروزی انقلاب را گرامی میدارد. رادیو تهران نیز در ویژه برنامهای به پوشش مراسم راهپیمایی روز ۲۲ بهمن میپردازد.
رادیو گفتگو در ویژه برنامه «حماسهای دیگر» به پوشش رسانهای این روز مهم با توجه به اتفاقات روی داده در منطقه بخصوص ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی میپردازد.
رادیو قرآن نیز در مجله رادیویی «فجر نور» به پوشش راهپیمایی ۲۲ بهمن از محل پایگاه رادیو قرآن در تقاطع خیابان نواب و آزادی میپردازد.
رادیو اقتصاد در «حماسه خود باوری» راهپیمایی ۲۲ بهمن را پوشش میدهد. گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و بازتاب آن در رسانههای داخلی و خارجی، راهبردهای انقلاب اسلامی در حوزه اقتصادی، عوامل موفقیت انقلاب اسلامی، رمز ماندگاری انقلاب اسلامی، تاثیر راهبردها و اهداف انقلاب بر مردم منطقه وکشورهای آزادی خواه و تاثیر پیشرفتهای فضایی کشور به ویژه موسسات دانش بنیان بر اقتصاد، مهمترین موضوعات اشاره شده در این برنامه ست.
دو مراسم سی و هشتمین اختتامیه تئاتر و فیلم فجر به همراهی بخشی ازبرنامههای ارتش در آستانه پیروزی انقلاب با نیروهای مردمی به طور مستقیم و زنده از رادیو نمایش پخش میشود. همچنین رادیو نمایش با برنامههای «رادیو تئاتر ۱ و ۲» به پخش مستقیم اجرای نمایش بخش اول و دوم رادیو تئاتر میپردازد. مجله رادیویی «صدا در صحنه» اطلاع رسانی، نقد و بررسی سی و هشتمین تئاتر فجر است. «نمای نقرهای فیلم فجر» نقد فیلمهای اکران شده جشنواره فیلم فجر با حضور بازیگران، کارگردانها و تهیه کنندگان فیلم است.. «نت کوک موسیقی فجر» نقد موسیقیهای اجرا شده در تالار فجر و گفتگو با رهبران ار کست و سازندگان موسیقی است.«حوض نقره» رادیو ایران از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ویژه جشنواره فیلم، تئاتر فجر و انعکاس آنها است.
همچنین «برداشت ۳۸» رادیو فرهنگ بررسی فیلمهای ۱۳۹۸ ویژه جشنواره بین المللی فیلم فجر و «تماشاخانه فجر» وبررسی تئاتر ۱۳۹۸- ویژه جشنواره بین الملی تئاتر فجر است. «طوبی زرین» ویژه جشنواره هنرهای تجسمی فجر است که از ۲۳ تا ۳۰ بهمن پخش میشود. «سودای سیمرغ» رادیو گفتگو نقد و بررسی جشنواره فیلم فجر با هدف جریان شناسی سینمای کشور با حضور منتقدین و سینماگران است.
رادیو ایران برای مناسبت " دهه فجر انقلاب اسلامی" تعداد ۱۳۸ برنامه را در قالب ۲۵ عنوان و به مدت ۶۴ ساعت پیش بینی کرده است که از این میزان برنامه ۷ عنوان برنامه به مدت ۴۰ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.
مجله رادیویی «صبح انقلاب» به معرفی دستاورد های انقلاب اسلامی در قالب گفتگو با کارشناسانمیپردازد. گزارش، متن و سرود از دیگر بخشهای این برنامه است. همچنین در «خانوادهای به نام ایران» سهم شهرستانها در انقلاب مرور میشود و برنامه «دستاورد» نیز درمورد دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی است.
رادیو فرهنگ تعداد ۱۸۴ برنامه را در قالب ۲۶ عنوان و به مدت ۱۰۶ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۶ عنوان برنامه به مدت ۴۵ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.
مجله رادیویی «مجله انقلاب» که از ۱۲ تا ۲۲ بهمن پخش میشود بیان روایت تاریخی انقلاب از زبان مردم و انقلابیون است که شامل روزشمار دهه فجر، شنیدنیهای تاریخی و خاطرات انقلاب است. «شنیدنیهای انقلاب» مروری بر تاریخ شکلگیری انقلاب اسلامی و پس از آن است.
رادیو جوان تعداد ۱۳۲ برنامه را در قالب ۱۱ عنوان و به مدت ۷۵ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۷ عنوان برنامه «ویژه دهه فجر»، «نمایش»، «مسابقه ۴۱»، «هزارتو» با بیان رویدادهای مهم در دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران، برنامه گفتگو محور «ویژه دهه فجر»، ویژه برنامه گفتار محور «تونل زمان» ویژه برنامه گفتگو محور گروه سیاسی به مدت ۵۵ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.
رادیو ورزش تعداد ۶۲ برنامه را در قالب ۷ عنوان و به مدت ۵۲ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۲ عنوان برنامه به مدت ۳ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.در فواصل پخش این شبکه رادیویی در تهیه «آنونسهایی» به دستاوردهای ورزش کشور میپردازد.
رادیو نمایش تعداد ۱۰۷ برنامه را در قالب ۱۶ عنوان و به مدت ۷۷ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۱۰ عنوان برنامه به مدت ۶۳ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.نمایشهای «لباس مبدل»، «کوچه یاس»، «راز»، «یادگار سالهای رنج»، «بن بست سرهنگ افشار» از این دست است.
رادیو سلامت تعداد ۱۰۷ برنامه را در قالب ۱۶ عنوان و به مدت ۴۴ ساعت پیش بینی کرده است که از این میزان برنامه ۳ عنوان برنامه «ویژه برنامه دهه فجر» با موضوع بیان دستاوردها، سرمایه اجتماعی و امنیت و «قصههای ایران من» با موضوع قصههای انقلاب به مدت ۲۲ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.
رادیو تهران تعداد ۶۴ برنامه را در قالب ۱۱ عنوان و به مدت ۳۴ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۲ عنوان برنامه به مدت ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه به صورت ویژه خواهد بود. ویژه روز ۱۲ بهمن بیانگر یاد و خاطره بازگشت امام خمینی (ره) است. گفتگو درباره بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف، موسیقیهای خاطره ساز انقلاب، معرفی اشخاص، مکان ها، و نمادهای مهم انقلابی در شهر تهران، بازخوانی تاریخ انقلاب، استقلال، خودکفایی و مردم سالاری ثمره انقلاب از مهمترین موضوعات اشاره شده در این برنامه است.
رادیو گفتگو تعداد ۱۵۰ برنامه را در قالب ۱۳ عنوان و به مدت ۱۲۳ ساعت پیش بینی کرده که تمامی برنامهها به صورت ویژه خواهد بود.برنامه گفتگو محور «منشور تلاش»، نشست خبری با مسئولین ۱۰ نهاد موسس انقلاب مانند کمیته امام خمینی (ره)، سازمان بسیج سازندگی و با حضور پرسشگر انی از رسانههای مکتوب و غیر مکتوب با هدف تبیین عملکرد این نهادها و تأثیر آنها در رشد و پیشرفت انقلاب اسلامی است. «دستاورد» از دیگر برنامهها با همین ساختار است که به بررسی و تبیین دستاوردها و پیشرفتهای علمی کشور پس از پیروزی شکوهمند انقلاب و نگاه به آینده علمی کشور با توجه به ورود به دهه پنجم انقلاب با تأکید بر شعار ما توانستیم با هدف امید آفرینی و تحقق گام دوم انقلاب میپردازد. «تا قله راهی نیست» نیز نگاهی به تبیین دستاوردها و پیشرفتهای علمی کشور در حوزههای زیست فناوری، فناوری نانو، فناوری فضایی، سلولهای بنیادی و بازساختی در دوران انقلاب با ساختار مستند گزارشی و گفتگو محور با هدف برون رفت از اقتصاد نقتی و اتکا به اقتصاد دانش بنیان دارد.
مستند «این راه روشن است» با نگاه تاریخی به چگونگی شکل گیری و انجام ۱۲ راهپیمایی بزرگ و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷ و مستند «راه و بیراه» به بررسی دورههای مختلف مذاکرات هستهای ایران وغرب میپردازد.
«روایتی کوتاه از درون پهلوی» معرفی ۲۰ کتاب است که به قلم نزدیکان درباره پهلوی با هدف تبیین چهره واقعی رژیم پهلوی و ترویج فرهنگ کتابخوانی نوشته شده است.
جنگ صبحگاهی «خیابان انقلاب» با بخشهای مختلف و متنوع و با ضرباهنگ مناسب با هدف ترویج نشاط و امید با حضور چهرههای شاخص فرهنگی، هنری، سیاسی پخش میشود. مجله رادیویی «افقهای نو» با رویکرد تبیین و تحلیل ۷ توصیه اساسی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در آستانه سالگرد ابلاغ این بیانیه راهبردی پخش میشود، «نگاهی به آینده» تحلیل و بررسی توصیههای مهم رهبری در بیانیه گام دوم با ساختار ترکیبی، بررسی ۳ توصیه " استقلال، آزادی"، " عدالت و مبارزه با فساد " و " عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن "، «بیکرانههای آسمان» در روز فناوری فضایی با مروری بر پروژهها و انتظارات بر زمین مانده، «فاتحان آسمان» در روز نیروی هوایی با هدف بیان نقش تحریمها در خودکفایی کشور در صنعت دفاعی هوایی از رادیو گفتگو پخش میشود.
رادیو معارف تعداد ۱۱۷ برنامه را در قالب ۱۴ عنوان و به مدت ۴۶ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۵ عنوان برنامه به مدت ۳۰ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.دو برنامه مجلهای «سلام آزادی» از ۱۲ تا ۲۲ بهمن به بیان عناصر، مولفهها و راهکارهای تحقق گام دوم ویژه دهه فجر میپردازد و «شکرانه» تمسک به اهل بیت در به ثمررسیدن انقلاب اسلامی است.در برنامه گفتارمحور «سخن انقلاب» سخنان شهید بهشتی با موضوع: سیر انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، سخنان شهید باهنر با موضوع: انقلاب فرهنگی و سخنان شهید مطهری با موضوع: مفهوم آزادی پخش میشود.در برنامه «گفتگو» محور «امتداد» نقش و تأثیر بین المللی انقلاب اسلامی روایت میشود و «پرسمان انقلاب» پاسخ به پرسشها و شبهات انقلاب اسلامی است.
رادیو قرآن تعداد ۴۶ برنامه را در قالب ۷ عنوان و به مدت ۸ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۲ عنوان برنامه به مدت ۴ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.در مجله رادیویی «رویش ها» چهرههای قرآنی دستاورد انقلاب معرفی میشود. مهمترین موضوعات اشاره شده در این برنامه بیان دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه چهرههای شاخص قرآنی، اطلاع رسانی از فعالیتهای قرآنی دهه فجر است
رادیو اینترنتی ایرانصدا تعداد ۳۶۳ برنامه را در قالب ۸ عنوان و به مدت ۴۰ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۲ عنوان برنامه به مدت ۴ ساعت به صورت ویژه خواهد بود.در برنامه کتاب گونه «چغک» روایتی از اتفاقات و جریانات مرتبط با ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی پخش میشود. دو ویژه برنامه «روزنامه دیواری» بیان فعالیت بچهها برای ساخت روزنامه دیواری و «شیرینی» داستان درست کردن شیرینی توسط مادر علی کوچولو به مناسبت ۲۲ بهمن از دیگر برنامه هاست.
رادیو اقتصاد تعداد ۱۳ برنامه را در قالب ۷ عنوان و به مدت ۱۲ ساعت پیش بینی کرده که از این میزان برنامه ۱ عنوان برنامه به مدت ۴ ساعت به صورت ویژه خواهد بود. همچنین رادیو صبا نیز تعداد ۴۲ برنامه را در قالب ۲ عنوان و به مدت ۳ ساعت پیش بینی کرده است. مسابقه پیامکی با موضوع انقلاب شکوهمند اسلامی و پخش ترانههای درخواستی مردم درباره انقلاب، ایجاد فضایی شاد و نوستالژیک برای مخاطبان از آن سالها از مهمترین موضوعات اشاره شده در این برنامهها ست.
رادیو پیام نیز ۶۸ ساعت برنامه پیش بینی کرده که مهمترین موضوعات اشاره شده در این برنامهها عبارتند از: گرامی داشت دههی فجر، دهه فجر در کلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، دعوت به راهپیمایی روز پیروزی انقلاب اسلامی، نقش انقلاب اسلامی در تاریخ جهان و دیدگاه اندیشمندان در مورد انقلاب اسلامی، پخش موسیقیهای ملی میهنی و بیان دستاوردهای انقلاب در بخشهای مختلف.
انتهای پیام/