سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لغو مصوبه تعیین حدنصاب نمره مصاحبه دکتری به کنکور ۹۹ می‌رسد

رئیس سازمان سنجش گفت: اگر مصوبه تعیین حدنصاب نمره مصاحبه دکتری به شورای سنجش تسری یابد، لغو این مصوبه به کنکور ۹۹ می‌رسد.

ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مصوبه کسب حد نصاب در آزمون دکتری توسط دانشگاه‌ها و لغو آن توسط دیوان عدالت اداری اظهار کرد: مصوبه تعیین حد نصاب نمره در مرحله دوم پذیرش دکتری که در اختیار دانشگاه‌ها است مصوبه شورای سنجش و پذیرش بوده است و دیوان عدالت اداری دو شیوه نامه دانشگاه تهران و تبریز را ابطال کرده است.

رئیس سازمان سنجش افزود: رای دیوان عدالت اداری در این باره به مصوبه شورای سنجش و پذیرش تسری نداشته است. سازمان سنجش نقش اجرا کننده مصوبات را دارد. منتهی اگر مصوبه دیوان عدالت اداری به شورای سنجش و پذیرش برگردد حتما این موضوع را اصلاح می‌کنیم؛ این مصوبه به آزمون مرحله اول دکتری ارتباطی ندارد.

خدایی ادامه داد: این مصوبه قانون سازمان سنجش نیست چرا که سازمان سنجش اصلا قانون گذار نیست.


بیشتر بخوانید:  جزئیات ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد


رئیس سازمان سنجش تصریح کرد: اگر رأی دیوان به سمت مصوبه شورای سنجش و پذیرش برود، این  سازمان حتما مصوبات دیوان عدالت اداری را اجرا می‌کند.

خدایی گفت: در صورتی که مصوبه دیوان به مصوبه شورای سنجش و پذیرش تصری یابد، لغو این مصوبه به کنکور دکتری امسال می‌رسد چرا که داوطلبان در مرحله اول فقط آزمون را می‌دهند و اگر این مصوبه اصلاح شود در پذیرش دانشجوی دکتری ۹۹ در مرحله دوم اعمال می‌شود.

چند سالی است که تعیین حدنصاب برای نمره مصاحبه دکتری از سوی دانشگاه‌ها، تبدیل به مانعی جدی برای قبولی برخی داوطلبان و ابزاری برای دانشگاه‌ها، دست‌کم، برای مردود کردن قطعی برخی داوطلبان شده است. اعمال حد نصاب نمره قبولی دکتری بدین صورت است که اگر داوطلبی نمره حدنصاب مصاحبه دکتری که مدنظر دانشگاه است را کسب نکند، حتی اگر به لحاظ میانگین نمره آزمون کتبی و مصاحبه بالاتر از همه رقبا باشد، باز هم در آن رشته‌محل پذیرش نخواهد شد. بدین صورت عملاً تأثیر نمره آزمون کتبی در قبولی دکتری برای این دسته از داوطلبان از بین می‌رود و دست دانشگاه‌ها برای رد قطعی داوطلبان باز است.

این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که براساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» مصوب ۱۸ اسفند ۹۴ مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، آزمون کتبی و مصاحبه هر یک در پذیرش نهایی دکتری تأثیر ۵۰ درصدی دارند و اعمال حدنصاب مصاحبه برای پذیرش دکتری مغایر با این قانون است.

علاوه بر این، در بند ۱۰ شیوه نامه اجرایی آیین نامه آزمون ورودی دوره دکتری در سال ۹۸ آمده است:

مؤسسات مجاز به برگزاری آزمون کتبی یا شفاهی و احتساب نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی هستند. از تمامی افراد معرفی شده باید مصاحبه به عمل آید و آزمون کتبی یا شفاهی را نمی‌توان به عنوان فیلتر جهت کاهش تعداد مصاحبه شوندگان قرار داد.

توجه مهم: براساس رأی دیوان عدالت اداری، حدنصاب نمره مرحله دوم (مرحله مصاحبه) در آزمون مذکور حذف شده است و مؤسسات مجاز به اعلام حدنصاب مرحله دوم برای آزمون نیستند.

با این وجود در کارنامه نتایج نهایی دکتری ۹۸ که توسط سازمان سنجش منتشر شده، حدنصاب نمره مرحله دوم آزمون برای قبولی در مقطع دکتری دانشگاه‌ها اعلام شده است.

گفتنی است با شکایت برخی از داوطلبان آزمون دکتری، دیوان عدالت اداری رای به ابطال دستورالعمل دانشگاه تهران و تبریز مبنی بر تعیین حدنصاب نمره قبولی در مرحله دوم آزمون دکتری داده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۸ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
نمره کتبی 2060 و نمره حد نصاب تو حقوق عمومی 1850 و 1680 و 1370 و 1200 هست . میشه کسی بگه چطور میشه اوضاع تو دانشگاه آزاد؟؟
محسن
۰۲:۰۵ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
کجاش حذف شده!؟ یه پیگیری بکنین چی میشه؟! بعد از اینکه امسالم ما رو الکی رد کردن پست میذارین که حذف نشده!
مسلم مقبلی
۱۶:۴۸ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
تعیین حد نصاب برای مربیان رسمی و آزمایشی که طبق آیین نامه جدید ملزمبه پرداخت شهریه شدند معنایی نداره من دارای نمره خیلی بالاتر از تراز تعیین شده دانشجویان شبانه یکی از دانشگاهها رو دارم اما چون کد رشته روزانه انتخاب کردم باید ۸۰ درصد حد نصاب آخرین فرد قبول شده رو در دوره روزانه بیارم تا بتونم از سهمیه مربی اونم با پرداخت شهریه استفاده کنم بنظرم کاملا نامعقول و غیر منطقی هست.
لطفا پیگیری نمایید لاقل حد نصاب برای مربیان حذف بشه
لازم به ذکر است در سهمیه رتبه ۱ رو گسب کردم
مسلم مقبلی
۱۶:۴۴ ۲۱ شهريور ۱۳۹۹
با توجه به انجام مصاحبه غیر حضوری، دانشگاهها مانند سال قبل حد نصاب رو اعلام کردند در حالیکه نوع مصاحبه سبب کاهش هزینه ها و وقت صرف شده مصاحبه می شود. توجه داشته باشین که با این شکل از مصاحبه افراد بیشتری اقدام به انتخاب کد رشته هایی کردند که شاید در حالت مصاحبه حضوری اینکار رو نمی کردند بنابر این می توان با کاهش حد نصاب شانس سایر افراد رو برای قبولی بیشر کرد.
بنظرم حداقل باید تمام دانشگاههایبا حد نصاب بالا ۲۰ تا ۳۰ درصد حد نصاب رو مجددا کاهش دهند.
خواهشمند است پیگیری نمایید
حقوق بین الملل
۱۶:۴۷ ۲۰ شهريور ۱۳۹۹
با سلام .لطفا پیگیری کنید در اطلاعیه امروز ۱۳۹۹/۶/۲۰اشاره شده که پذیرش بر اساس بند ۲ ماده ۱۲ صفحه ۹ دفترچه شماره خواهد بود .و این یعنی حد نصاب حذف نشده .خواهش میکنم پیگیری کنید .زمان زیادی به مصاحبه نمونده و دانشگاهها به روال گذشته در صدد اعمال سلیقه شخصی هستند .یعنی رتبه تک رقمی با کای رزومه بنا بر نطر شخصی اساتید غربال خواهند شد .و این طلم مضاعف خواهد بود
Tara
۱۹:۵۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۹
سلام
منم با نظرات دوستان موافقم کاش حداقل امسال با این همه استرس که برای ازمون داشتیم مصاحبه هم که مجازی شده و بیشتر استرس و وارد میکنه رو از بین ببرن
میرزا
۲۰:۳۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
به نظرم چون امکان مصاحبه حضوری وجودندارد سهم ازمون کتبی را۸۰ ومدارک را۲۰درنظربگیرید واجازه ندهید برخی اساتید بی انصاف وظالم حق داوطلبان مستعد راضایع نکند خیلی ممنونم چندساله بنده کنکور دکتری میدم ولی اساتید نمره خیلی کمترازحدنصاب میدند که رتبه ازمون کتبی حذف میشه
شجاع
۰۰:۱۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
تراخدا حدنصاب دانشگاها راحذف کنید بنده رتبه ۲۳امسال کسب کردم میترسم درمصاحبه مردود شوم لطفا رای دیوان عدالت اداری رااجراکنید خیلی ممنونم
محسن
۰۵:۰۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلام ازتون خواهش میکنم دوباره پیگیری کنین، ما کنکور دادیم و نزدیک مصاحبه هست
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۴ تير ۱۳۹۹
باید مصاحبه از کنکور دکترا حذف گردد آزمون کتبی به اندازه کافی از پایایی و روایی برای انتخاب داوطلبان برخوردار است
داوطلب دكتري
۱۵:۴۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام به نظر اكثر قريب به اتفاق دانشجويان حذف مصاحبه در مرحله دوم آزمون دكتري عين عدالت است و با همان آزمون مرحله اول و كسب نمره به دست آمده به همراه مقالات و كتابها كه آن را هم خود سازمان سنجش ارزيابي كند ، مانند كارشناسي ارشد بهتر است دانشجويان را در دكتري بدون مصاحبه قبول كرد
بر همه ثابت شده كه اكثريت دانشگاهها و اساتيد دانشجويان خود را در دكتري انتخاب مي كنند و اين عين بي عدالتي است
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
ها؟