وی با بیان اینکه طرح گفتوگوی ملی خانواده در دو فاز اجرا شده است، گفت: در مرحله اول مجریان طرح یعنی جامعهشناسان کارگاهی را با چهار گروه هدف در تمامی استانها برگزار کردند، این گروه شامل جامعهشناسان، روانشناسان، سمنها، مقامات دولتی مانند بهزیستی و شهرداری و روزنامهنگاران حوزه بودند که از آنها خواسته شد در مورد مسائل اجتماعی استان خود صحبت کنند و سپس بررسی شود که در هر استان چه مسائل و مشکلاتی بیشتر است و دولت برای کاهش آن چه گامهایی برداشته است و در نهایت حاضران کارگاه به ارائه پیشنهاداتی برای کاهش مشکلات استان پرداختند.
مجری طرح گفتوگوی ملی خانواده در پاسخ به این سوال که در کدام یک از استانها آسیبهای اجتماعی بیشتر از سایر استانهاست؟ ادامه داد: در تمامی استانها با یکسری آسیبهای اجتماعی مشترکی مواجه شدهایم که از جمله آنها میتوان به اعتیاد، حاشیهنشینی، فقر، طلاق، کودکان کار و... اشاره کرد، اما در برخی استانها آسیبهای اجتماعی خاص آن استان وجود دارد. به طور مثال حاشیهنشینی، کودکان کار و طلاق از بارزترین آسیبهای اجتماعی استان تهران است.
این جامعهشناس تاکید کرد: در نهایت تحلیلها و گزارشات به دست آمده از مشکلات هر استانی در قالب کتاب تدوین شد. مرحله دوم این طرح در سال جاری در تمامی استانها اجرا شد. در فاز دوم این طرح هفت کارگاه به صورت رایگان برای خانوادهها برگزار شد که دو کارگاه برای پدران، دو کارگاه برای مادران و دو کارگاه برای فرزندان برگزار شد؛ در این مرحله هر کدام از اعضای خانواده به بیان مشکلاتی که با دیگر اعضای خانوادهها داشتند، پرداختند و در کارگاه هفتم همه اعضای خانواده یعنی پدران، مادران و فرزندان در کارگاهها حاضر شدند و از آنها خواسته شد مسائل و مشکلات خانوادگی خود را بیان کنند. در پایان کارگاهها نحوه گفتوگوی صحیح با یکدیگر به خانوادهها آموزش داده شد.
کمالی دهقان در ادامه گفت: این طرح به صورت پایلوت به اجرا درآمده است و برای استمرار و تداوم آن نیازمند سرمایه بالایی هستیم.
مجری طرح گفتوگوی ملی خانواده ادامه داد: اغلب پدران در ابتدای امر از شرکت در این کارگاهها امتناع میکردند، اما پس از ورود به کارگاهها علاقه زیادی به شرکت در جلسات بعدی داشتند. تمامی خانوادهها علاقهمند به استمرار این طرح هستند، به طور حتم این طرح تاثیر بسیار بالایی در بهبود روابط میان اعضای خانوادهها و در نهایت جامعه خواهد دارد. از آنجایی که این طرح موجب بهتر شدن روابط اعضای خانوادهها میشود، باید این موضوع مد نظر قرار گیرد که با برگزاری کارگاههای چند جلسهای و طرحهای کوتاه مدت دو ساله چندان تاثیری در بهبود روابط میان خانوادهها برقرار نخواهد شد که برای استمرار و تداوم آن معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری باید تصمیمگیری کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/