سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان خصوصی سازی:

شرایط واگذاری پرسپولیس استقلال مهیا نیست

صالح گفت: با روش‌های جدید در واگذاری قصد فروش سهم دولتی بنگاه‌ها را تنها به افراد متخصص در حوزه مربوطه داریم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا صالح معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس کل سازمان خصوصی سازی در نشستی که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۸۰ تا کنون چیزی حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به قیمت روز واگذاری انجام گرفته که از این رقم چیزی حدود ۵ هزار میلیارد تومان، یعنی حدود ۴ درصد با چالش مواجه شده است؛ اما تصویری که در جامعه به وجود آمده عکس این اعداد و ارقام است. افکار عمومی ما دامنگیر افکاری متفاوت با عملکرد ما روبه‌رو شده است.

او گفت: در خصوصی سازی‌های ما محل‌هایی مثل هلدینگ خلیج فارس وجود دارد که عملکرد بسیار مناسبی داشته، وجود ۵ درصد فوق را انکار نمی‌‌کنیم. هدف ما از خصوصی سازی ارتقاع کارایی است.

صالحدبیان کرد: در بند‌های اصل ۴۴ می‌توان دید که هدف اجرای این طرح ارتقاع کارایی، ورود مردم به بازار سرمایه و عدالت اجتماعی و سپردن اقتصاد به دست مردم است؛ ارزیابی‌های ما نشان داده است که خصوصی سازی بخش‌های مختلف می‌تواند حداقل ۱۵ درصد بهبود کارایی را به همراه داشته باشد.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی بیان کرد: اولین برنامه ما شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی عمومی است، به این معنا که هر شرکتی که بنا باشد به بخش خصوصی سپرده شود به صورت‌های مختلف از جمله پانویس‌های تلوزیونی اطلاع رسانی شود. کسی نباید اطلاعات بیشتری داشته باشد چرا که رانت اطلاعاتی ما را از اهدافمان دور می‌کند. ما اطلاعات محرمانه‌ای در این سازمان نداریم و باید تمام اطلاعات به صورت شفاف در اختیار تمام مردم قرار بگیرد.

او ادامه داد: تمام اطلاعات مربوط به نحوه اطلاع رسانی، قیمت گذاری و واگذاری شرکت‌های خصوصی سازی شده روی سایت قرار گرفته و مث‌توانید هر سوالی درباره این موضوع وجود دارد، برطرف کنید همچنین خلاصه‌ای از بنگاه‌هایی که بنا داریم تا پایان امسال و سال آینده واگذار کنیم، روی سایت قرار گرفته و هر بنگاهی که در استان‌ها واگذار شود از طریق روزنامه‌ها و شبکه‌های محلی اطلاع رسانی خواهد شد.

صالح درباره فرایند واگذاری تصریح کرد: ما ۳ روش برای کشف قیمت بنگاه داریم، بازار سرمایه یکی از بحث‌های اصلی ماست که تا به امروز کم‌ترین مشکل را به همراه داشته است. اهلیت سنجی هم یکی از اولویت‌های ما است که آیین نامه ان در هیئت واگذاری تصویب شده و به عنوان یخشی جدانشدنی در موضوع فراخوان وجود دارد؛ اگر به جای سهام خورد اقدام به بلوک فروشی کنیم اهلیت سنجی باید مورد بررسی قرار بگیرد.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی بیان کرد: از ابتدای سال ۹۸ هرگونه واگذاری با انجام اهلیت سنجی انجام خواهد شد پس نیاز به تشکیل چهارچوب و شاکله مناسب دارد؛ نمی‌توان بخشی از یک بنگاه اقتصادی را به کسی که هیچ تجربه‌ای در این حوزه ندارد واگذار کنیم.

او با اشاره به توسعه بازار سرمایه از طریق فعالان این حوزه گفت: هر چه کد بیشتری برای فعالیت در بورس در اختیار مردم قرار بگیرد و سرمایه‌های اندک را وارد بازار بورس کنیم، کمک بزرگی به اقتصاد کشور انجام شده است. ما در نظر داریم تا سهام‌های خوب و با سود مناسب را از طریق ثبت سفارش و صندوق‌های ویژه در اختیار مردم قرار دهیم تا حقی از کسی ضایع نشود.

تخفیف ۱۵ درصدی برای خرید سهام زیر ۲ میلیون تومان

صالح با اشاره هماهنگی‌های انجام شده برای در نظر گرفتن کد ملی به عنوان کد بورسی، گفت: تمامی افراد خواهند توانست از طریق ثبت سفارش اقدام به خرید از طریق این صندوق‌ها کنند و حتی تخفیف ۱۵ درصدی برای خرید زیر ۲ میلیون تومان در نطر گرفته‌ایم. پیش‌بینی ما این است که با این اقدام ۴ تا ۵ میلیون نفر با سرمایه‌های اندک وارد بازار بورس شده و سودآوری خوبی داشته باشند. اجرای این طرح اختلالاتی در حوزه قانونی به همراه دارد که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

رئیس سازمان خصوصی سازی اظهار کرد: بسیاری از فعالان حوزه‌هایی مثل فولاد نسبت به واگذاری بخش‌های مختلف شرکت‌های مادر معترض بودند؛ چرا که واگذاری جداگانه بخش‌‌های مختلف یک شرکت مادر تخصصی زنجیره کلی را به هم می‌ریزد بنابراین ما به سمت پذیرش مجموعه یک شرکت مادر تخصصی در بورس می‌تواند از چنین مشکلاتی جلوگیری کند.

او درباره ارزیابی شرکت‌ها گفت: متوسط ۳ عملکرد زمانی که شرکت دولتی بوده با متوسط ۳ ساله بعد از خصوصی سازی مقایسه خواهد شد.

شرایط واگذاری پرسپولیس استقلال مهیا نیست

صالح درباره واگذاری باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: یکی از آسیب‌هایی که تا امروز با آن مواجه بودیم، انجام نشدن آماده‌سازی برای واگداری به بخش خصوصی بود؛ باشگاه‌های نام برده زمین و بخش‌های اولیه برای واگداری را نداشتند بنابراین امکان انجام این کار وجود نداشت. واگذاری دو تیم با مجموعه‌ای از مشکلات و ابهامات هنر نیست؛ باید تمام ارزیابی‌ها انجام شده و حساب شده عمل کنیم. هر شرکتی برای ورود به بورس باید برنامه کسب و کار ۳ ساله ارائه کند بنابر این قرار پرسپولیس با اسپانسر ۳ ساله تنظیم شد تا از بروز مشکل در آینده جلوگیری شود.

۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند

رئیس سازمان خصوصی سازی بیان کرد: بیش از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت داریم؛ سهام‌های عدالت متفاوت است و از ۵۰۰ هزار تومان تا ۵۰ هزار تومان ارزش دارند؛ آزاد سازی این سهام‌ها نباید بازار بورس را به هم بریزد پس باید چهارچوب لازم برای آزاد شدن آن در نظر گرفته شود.

او بیان کرد: پالایشگاه تهران، تبریز، شیراز، لاوان و بندر عباس بنا بود تا به بخش خصوصی واگذار شود؛ اقدامات لازم برای ارائه سهم‌های خرد و زیر یک درصد به زودی آغاز خواهد شد؛ در شرایط فعلی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آگهی کردیم؛ پالایشگاه نفت شیراز و لاوان هر یک با ارزش بیش از هزار میلیارد تومان آگهی شده و بعد از آن پالایشگاه تبریز وارد عرضه خواهد شد.

صالح با اشاره به این که حدود ۷۴ درصد سهام‌ها از طریق بازار سرمایه واگذار شده است، اظهار کرد: جمع بندی‌ها انجام صده و تا پایان هفتا اینده تعیین خواهد شد؛ از ۳ اسفند این مبلغ با اولویت افراد تحت موشش بهزیستی و کمیته امام خمینی آغاز خواهد شد و تا پایان اسفند این مبلغ برای کلیه افرادی که شماره شبای بانکی ارائه شده واریز خواهد شد؛ این مبلغ از سال ۹۶ بیشتر خواهد بود و پیش بینی می‌کنیم که برای دارندگان سهام یک میلیون تومانی بیش از ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود.

رئیس کل سازمات خصوصی سازی ادامه داد: حدود ۳۰۰ بنگاه باقی مانده و ما در تلاشیم که این شرکت‌ها را به صورت کلی و نه به صورت جزء جزء واگذار کنیم.

او درباره سرانجام آذرآب و هپکو گفت: هپکو با دلیل برخی مشکلات به بدنه دودت بازگشت تا وارد دوره بازسازی ساختاری شدا و مجددا به جایگاه خود بازگردد که دوره دوساله برای انجام این کار در نطر گرفته‌ایم؛ سهام اکثریتی آذرآب در اختیار بانک کشاورزی است و باید پاسخگوی موضوع باشند.
او با تاکید بر ذخیره سازی سود‌های سهام عدالت برای افرادی که شماره شبا برای دریافت سود سهام عدالت ارائه نکرده اند گفت: سامانه نظارتی انلاینی طراحی شده تا تمام شرکت‌ها را موظف به ارائه گزارش ماهانه کند. این سامانه طراحی شده و در حال امنیت سنجی است حتی از هکرها تقاضای نفوز داریم تا بتوانیم مشکلات احتمالی را ارزیابی کنیم. حتی حقوق دریافتی با لیست بیمه‌ای متصل شده تا اطمنان کافی از صحت عملکرد را دریافت کنیم.

علیرضا صالح رئیس سازمان خصوصی سازی در حاشیه نشست خبری درباره زمان آزاد شدن سهام عدالت اظهار کرد: برای آزاد شدن سهام عدالت باید در انتطار دریافت دستور نهایی باشیم. آزاد شدن سهام عدالت نباید منجر به متشنج شدن بازار سرمایه شود پس چهارچوب بندی و قانونگداری برای این کار انجام خواهد شد. سهام‌های ارایه شده از طریق طرح سهام عدالت به ۳۶ شرکت سود ده مربوط است که در اختیار مردم کشورمان قرار گرفته است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۰۲ ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
شرایط ورود به بورس چیست؟