وی افزود: میزان دام تولید شده در دامداریها به حدی زیاد است که باید سریع گوشت مفید از دامداریها خارج شود و پس از آن دامدارها پرواری دام جدید را آغاز کنند.
دبیر شورای تامین دام کشور با بیان اینکه خرید تضمینی دام تنها راه برای فروش دامهای سنگین نیست گفت: مگر دولت تا چه میزان میتواند خرید تضمینی دام سنگین را انجام دهد که در این میان باید به دنبال راهکارهای دیگر باشد.
پوریان در ادامه تاکید کرد: خرید تضمینی دام سنگین در صورتی موثر است که صادرات دامهای با وزن بالا همزمان انجام شود.
وی افزود: دامهای بالای ۶۰۰ کیلوگرم به سختی در بازار داخلی فروخته میشود و شرایط برای فروش دامهای فوق سنگین با اوزان ۷۵۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم سختتر است.
دبیر شورای تامین دام کشور با اشاره به اینکه دامهای سنگین با وزن کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم خرید تضمینی میشود گفت: در دامداریهای کشور در حال حاضر حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار راس دام با وزن ۵۰۰ کیلوگرم به بالا وجود دارد.
پوریان گفت: یکی از اهداف ما خروج دامهای سنگین وزنی است که مربوط به تولید ابتدای امسال میشود و برخی از این دامها به وزن یک تُن نیز رسیده است.
وی افزود: تنها راه خروج این دامهای سنگین وزن از چرخه تولید صادرات است، چون میزان مفید بودن گوشت دامهای با اوزان بالا با گوشت دامهای کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم متفاوت است و خریدار داخلی رغبتی برای خرید دامهای با وزن بالا ندارد.
دبیر شورای تامین دام کشور تصریح کرد: یکی از مشکلات بازار گوشت ما این است که عرضه کننده به دنبال دام سبک وزن است در صورتی که برای دامدار عرضه دام با وزن پایین صرفه اقتصادی ندارد و به دنبال حجیم کردن دام خود است.
پوریان در خصوص قیمت خرید تضمینی دام سنگین گفت: قیمت ۲۷ هزار تومان برای خرید تضمیمنی گوشت دام از دامداران در نظر گرفته شده است.
منبع: میزان
انتهای پیام/