سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار سیستان و بلوچستان:

تقویت هویت ایرانی اسلامی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است

موهبتی گفت: برای تقویت هویت ایرانی اسلامی باید اقدامات بسیار مهمی در این رابطه انجام دهیم که اگر این استان به عنوان پایلوت انتخاب شود تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان در نشست شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد اظهار داشت: در این منطقه حساس که سازمان‌های اطلاعاتی زیادی در اطراف مرز کار می‌کنند و به گفته رهبر معظم انقلاب شبیخون فرهنگی می‌زنند، خسارت‌ها در این استان بیشتر است که باید بیش از پیش در ناکام ماندن دشمنان تلاش کنیم.

او  گفت: ۳۰ درصد مکشوفات موادمخدر در سیستان و بلوچستان است که این امر هوشیاری بیشتری را می‌طلبد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: سرقت و ناامن جلوه دادن استان، عدم ثبت ازدواج و طلاق، فرهنگ غلط رانندگی که از هر ۱۷ هزار کشته کشور هزار نفر مربوط به این منطقه است و ورود اتباع بیگانه موضوعات جدی دیگری هستند که خسارت‌های زیادی را به این نقطه از ایران اسلامی وارد کرده است.

او  بیان کرد: حاشیه‌نشینی نیز معضل جدی سیستان و بلوچستان است زیرا این استان در شرایط درآمدی خوبی قرار ندارد و درآمد روستاییان آن پایین تر از هزینه آنهاست.

موهبتی ادامه داد: حتما باید سند مهندسی فرهنگی کشور و استان‌ها متناسب با آسیب‌ها و ظرفیت‌های آنان تدوین شود.

او گفت: سیستان و بلوچستان ظرفیت ویژه‌ای است و نباید اجازه دهیم دشمنان خللی در اتحاد و اعتماد مردم این منطقه وارد کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: باید برخی از مشکلات موجود در حوزه فرهنگی را قبل از اینکه افرادی قصد خراب کردن آن را داشته باشند درست کنیم و در این زمینه نیازمند یک الگو هستیم که همگان از آن تبعیت کنند.

او  اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دروازه ورود زائران پاکستانی، هندی و افغانستانی و همچنین مقصد راهیان نور شد که اگر بخوبی همه‌ی موارد انجام شود می‌توانیم از همین افراد به عنوان سفیرانی برای معرفی ایران و این منطقه به سایر کشورها استفاده کنیم.

موهبتی افزود: در این دولت توجه خوبی به سیستان و بلوچستان صورت گرفته اما کافی نیست و باید بیش از پیش تلاش شود.

فرماندار زاهدان نیز در این نشست گفت: انقلاب ما کاملا فرهنگی و سیستان و بلوچستان یک رنگین کمان کاملی است که با استعدادهای نهفته و وجود مفاخر زیاد این استان را از سایر استان‌های کشور متمایز کرده است.

ابوذر مهدی نخعی بیان کرد: باید یک اتاق فکر فرهنگی قوی در سیستان و بلوچستان تاسیس و سند فرهنگی همه جانبه با حفظ فرهنگ بومی تنظیم شود.

او افزود: در این زمینه شناسایی چالش‌ها و راهکارها، رمزگشایی از اقتصاد مقاومتی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه بانوان، نخبگان و علما مورد توجه قرار گیرد.

فرماندار زاهدان ادامه داد: وزارتخانه‌ها در طرح‌های ملی پیوست‌های فرهنگی را اجرا کنند و در حوزه سینما توجه ویژه‌ای به سیستان و بلوچستان صورت گیرد زیرا تاکنون تصویر خوبی از این استان ارائه‌ نشده است.

او  گفت: مشترکات فرهنگی و مذهبی با سه کشور افغانستان، پاکستان و هندوستان ضرورت همکاری بیشتری را به خصوص در این استان می‌طلبد.

نخعی افزود: در زمینه حاشیه نشینی نیز باید به صورت ویژه و فوری اقدامات لازم در سیستان و بلوچستان انجام شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: از اول سالجاری تاکنون ۲۷ نشست شورای فرهنگ عمومی در استان برگزار و تصمیمات مهمی اتخاذ شده است.

حسین مسگرانی در این نشست گزارشی از شاخص‌های فرهنگی و هنری سیستان و بلوچستان ارائه کرد و گفت: با تمام کارها و زحمات انجام شده اما همچنان با شاخص‌های کشوری فاصله داریم.

در این نشست تعدادی از اعضای شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان گزارشی از حوزه فعالیت خود ارائه کردند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.