سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جایگاه ایران در فناوری فضایی دنیا/ وقتی تحریم‌های ۴۰ ساله هم مانع پیشرفت دانش فضایی نمی‌شود

محققان ایرانی پس از انقلاب اسلامی در علوم مختلف پیشرفت‌های بسیاری داشته اند که از آن جمله می‌توان به دانش فضایی اشاره کرد که در حال حاضر ایران در منطقه جایگاه خوبی در این حوزه دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیشرفت علمی ایران در حوزه‌های مختلف علم و فناوری بر کسی پوشیده نیست، بخصوص در حوزه‌های فناوری پیشرفته که محققان ایرانی جایگاه بسیار خوبی در منطقه و حتی در دنیا دارند؛ از جمله فناوری‌هایی که می‌توان به پیشرفت چشمگیر ایران در این فناوری اشاره کرد فناوری فضایی است که جایگاه کشورمان در رتبه‌های جهانی نشان دهنده این پیشرفت است.

ساخت ماهواره‌هایی با کاربرد‌های مختلف و خلق ثروت و تولید محصول در این حوزه سبب کسب جایگاه‌های مناسب علمی در فناوری فضایی شده است.

* از فناوری فضایی و کاربرد‌های آن بیشتر بدانیم

فناوری فضایی مجموعه‌ای از دانش‌ها و فناوری‌هایی است که بشر برای بررسی فضای اطراف کره زمین و سایر اجرام آسمانی، اقدام به سفر، اقامت در آن، تحقیق و داده‌برداری رباتیک و غیر رباتیک می‌کند.

توسعه اقتصاد فضایی با استفاده از توسعه کاربرد فضایی نیز در جوامع علمی جهانی مورد تأکید است، کارشناسان این حوزه معتقدند حوزه فضایی فرصتی برای خلق ثروت است و در بخش اشتغال زایی و کارآفرینی هم میتواند موثر باشد.

بر این اساس، کشور‌های مختلف تلاش کرده‌اند برای پیشرفت در حوزه فضایی فعالیت کنند و ایران نیز با تلاش محققانش به جایگاه خوبی در کشور رسیده است.

* جایگاه ایران در فناوری فضایی دنیا

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران ماهواره‌های مختلفی را به فضا پرتاب کرده و جایگاه ایران در عرصه فناوری فضایی دنیا ارتقا یافته است.

توسعه فناوری فضایی از ۲۵ سال گذشته در ایران آغاز شده و محققان ایرانی به دانش ساخت ماهواره‌های کوچک و دانشجویی، سنجش از راه دور و نیز ماهواره‌بر‌های داخلی دست یافتند به طوریکه کشور ما در منطقه با اقتدار رتبه اول و در دنیا رتبه ۱۱ را به خود اختصاص داده و به چرخه کامل فناوری فضایی دست یافته ایم.

* تحریم‌ها و محدودیت‌های ۴۰ ساله هم مانع پیشرفت محققان ایرانی نشد

در رابطه با پیشرفت‌های ایران در حوزه فناوری فضایی با مسوولان این حوزه گفتگو‌هایی داشته ایم.

مرتضی براری رئیس سازمان فضایی کشور و معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه می‌گوید: در حال حاضر ایران دارای جایگاه خوب جهانی در حوزه فضایی قرار دارد و به چرخه کامل فضایی دست یافتیم که این پیشرفت در حالی بوده که در تمام سال‌های پس از انقلاب اسلامی این حوزه با تحریم مواجه بوده است، اما تحریم‌ها تاثیری بر پیشرفت و تلاش محققان کشورمان نداشت و با بهره‌گیری از خودباوری جوانان کشورمان توانستیم فناوری فضایی ایران را توسعه دهیم.

منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با بیان اینکه ما رتبه اول منطقه هستیم، می‌گوید: در سال ۲۰۱۶ در مهندسی فضا رتبه ۱۴ دنیا بودیم که در سال ۲۰۱۷ جایگاه ایران سه پله ارتقا یافت و به رتبه ۱۱ در دنیا رسیدیم.

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز از ارتباط متقابل وزارت علوم و وزارت ارتباطات برای توسعه دانش فضایی و پیشرفت در این حوزه خبر دادوه و می‌گوید: در زمینه ساخت ماهواره‌ها توانسته ایم توسط دانشگاه‌ها با وزارت ارتباطات همکاری کنیم به طوریکه دانشگاه‌های علم و صنعت و امیرکبیر تاکنون ماهواره‌هایی را ساخته و به پژوهشگاه و سازمان فضایی تحویل داده اند.

محققان کشورمان بار‌ها از آمادگی برای طراحی و ساخت ماهواره با کاربرد‌های مختلف خبر داده اند و با این روند مردم ایران می‌توانند به پیشرفت بیشتر ایران در صنعت فضایی در سال‌های آینده امید داشته باشند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
سلام
آقا پرهام عزیز!
اگر هم ایران تا آن موقع ارتش فضایی نداشت، شما باید سعی کنی که به پیشرفت ایران کمک کنی، نه اینکه بری یه کشور دیگه!(اون هم آمریکا!)
اگر همه اینجوری بودن، که ایران پیشرفت نمی کرد! (نه تنها ایران، بلکه هیچ کشوری پیشرفت نمی کرد)
پرهام
۲۳:۰۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
من آرزو دارم تو ارتش های فضایی خدمت کنم . من ۱۴سالمه دوست دارم ایران ارتش فضایی داشته باشه اگه هم نداشته باشه میرم آمریکا یا ژاپن یا غرانسه
ناشناس
۱۹:۲۳ ۱۱ بهمن ۱۳۹۸
ما میتوانیم اگر بخواهیم