سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار کارشناسان کشاورزی کرمان؛

احتمال حمله دوباره ملخ‌های آفریقایی وجود دارد

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: احتمال می‌رود ملخ‌ها از اواخر اسفندماه و نهایت تا اردیبهشت با توجه به شرایط دمایی موجود به شمال استان کرمان وارد شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ناصر طاهری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: با توجه به اینکه هجوم ملخ امسال در آفریقا بیشتر از سال گذشته است احتمال می‌رود شدت هجوم این آفت به استان کرمان نیز بیش از سال قبل باشد.

اوبا بیان اینکه این استان امسال بر اساس هشدار سازمان‌های فائو و حفظ نباتات از سه جبهه با ملخ‌های صحرایی درگیر می‌شود افزود: گروه نخست ملخ‌های حمله کننده به استان کرمان، همان ملخ‌هایی هستند که سال گذشته از ایران عبور کرده و به سمت کشور‌های هند و پاکستان رفته اند و اکنون در حال بازگشت به استان‌های حاشیه خلیج فارس و شهر‌های جنوبی کرمان مانند رمشک، کهنوج و همچنین بندرعباس هستند.

طاهری تصریح کرد: دسته دوم ملخ‌های تهدید کننده استان کرمان، ملخ‌هایی هستند که از شبه جزیره عربستان، یمن و آفریقا به سمت کشور ما می‌آیند و بعد از گذر از استان‌های همجوار به کرمان می‌رسند.

او بیان داشت: دسته سوم ملخ‌هایی که ممکن است طبق پیش بینی‌ها به استان کرمان حمله‌ور شوند همان ملخ‌هایی هستند که سال قبل در این استان حضور داشته و تخم‌گذاری کرده اند و اکنون با توجه به گذر زمان، تخم‌ها تبدیل به نوزاد ملخ می‌شود و به اراضی و مراتع حمله می‌کنند.

طاهری با بیان اینکه مبارزه با ملخ‌های صحرایی در استان‌های همجوار کرمان آغاز شده است گفت: شرایط موجود و سبز نبودن مزارع با توجه به فصل سرما، مبارزه با ملخ را به دلیل پرواز‌های طولانی مدت، دشوار کرده به طوری که ملخ‌ها طی یک پرواز طولانی مدت می‌توانند از یک آبادی به آبادی دیگر برسند.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال ۹۷ در اراضی کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی بندر نخیلو استان هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال ۹۸ در بیش از ۹ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.

زاد و ولد این آفت ملخ صحرایی به گونه‌ای است که در طول سه تا پنج ماهه، ۳۰۰ تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره ۹۰ تا ۱۲۰ عدد تخم در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک می‌گذارد.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.