ندا گلیجانی مقدم معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از معضلات بزرگ جامعه ما بها ندادن به مباحث فرهنگی و اجتماعی است که این امر در سطوح مختلف قابل شناسایی و بررسی خواهد بود. عدم درک درست از بنیادهای فرهنگی جوامع که بی تردید تاثیر مستقیمی بر نیازهای اولیه هر جامعه انسانی دارد، مسئولان را به سوی تصمیم گیریهای فارغ از ابعاد فرهنگی سوق می دهد و این امر در دراز مدت منجر به آسیبهای جدی در حوزه فرهنگ و هویتیابی جامعه خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا در ادامه گفت: بی تردید عدم سرمایه گذاری در این حوزه چه از بعد منابع انسانی و اقتصادی افول فرهنگی جامعه را در پی خواهد داشت. با علم به مشکلات اقتصادی در کشور و تعهدی که همه ما در کمک به حاکمیت برای عبور از این دوره داریم باید برمبنای اقتصاد مقاومتی برنامه هایمان را سامان دهیم. اما سختگیری مالی بر حوزه فرهنگی بیش از حوزه های دیگر اعمال می شود که مصرانه تقاضای بازنگری داریم.
گلیجانی مقدم افزود: دانشگاه نیز به تبع سایر مراکز دولتی از سهم بودجه مشخصی برخوردار است و در این میان سهم معاونتهای فرهنگی نیز متاسفانه در اولویت بودجه ریزی قرار ندارد. مبلغ سرانه فرهنگی دانشجویان در سالهای اخیر کاهش چشمگیری داشته است، با این حال معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا با اتخاذ تداییری تلاش کرد تا از رشد فعالیتها نسبت به سالهای گذشته کاسته نشود.
او در ادامه گفت: در این جهت برگزاری نشست های متعدد در حوزه مدیریت مالی و مدیریت زمان برای دانشجویان فعال در انجمن های علمی، کانون های فرهنگی، اجتماعی، هنری و مذهبی، و همین طور بخش نشریات کمک قابل توجهی برای تغییر نگاه در برنامهریزیهای دانشجویی ایجاد کرد و در سال جاری نه تنها کاهش برنامه نداشته ایم. با این شیوه نوع برنامهها متناسب با شرایط جدید ساماندهی شد و ضمن مدیریت بودجه از فعالیتهای داوطلبانه و خودگردان استفاده بهینه صورت گرفت. در مواردی نیز با مشارکت مراکز بیرونی برنامهها با وجود حامیان انجام شد. البته کاهش فعالیتهایی نظیر برپایی اردوها که نیازمند بودجه هستند در سال جاری قابل توجه است.
بیشتر بخوانید: بودجه دانشگاه پاسخگوی فعالیتهای فرهنگی دانشجویان نیست
معاون فرهنگی دانشگاه الزهرا بیان کرد: حمایتهای جدی ریاست و معاونت اداری و مالی دانشگاه الزهرا موجب شد تا بودجه به تناسب آنچه به مجموعه دانشگاه تعلق گرفته است، تخصیص متناسب یابد و مشکل اصلی عدم تخصیص کامل بودجه مصوب است.
گیلجانی مقدم در ادامه افزود: برنامه ریزی برای مناسبتهای آتی مانند: میلاد فرخنده حضرت علی(ع) و روز پدر، استقبال از بهار و روز درختکاری از برنامههای پیش روی معاونت است که با تشکیل ستاد برنامه های متنوعی در دست اقدام است.
او در پایان یادآوری کرد: برگزاری مسابقات قرآن و عترت نیز از برنامه های مهم پیش روی معاونت در اسفند ماه سال جاری است.
انتهای پیام /