افشین پیروانی، سرپرست پرسپولیس که به عنوان نفر نزدیک به انصاریفر شناخته میشود، امروز در گفتگویی صحبتهای جالبی در قالب برخی اتهامات نیز وارد کرده است:" بازیکنان مشکل مالی و کمترین دریافتی دارند و اکثریت از سال گذشته طلب دارند و این به تیم آسیب میزند. حتی بودجه امسال پیشخور شده و میشد بهتر باشگاه را مدیریت کرد. اتفاقی که برای پرسپولیس افتاد قشنگ نیست. "
موضع صریح سرپرست تیم پرسپولیس نسبت به موضوع پرداختی مطالبات بازیکنان در فصل گذشته این مساله که ایرج عرب را نوک پیکان انتقادات قرار دهد بار دیگر افزایش داده است؛ اما این موضوع درست است؟
پرسپولیس فصل گذشته درآمد مناسبی از اسپانسر باشگاه و همچنین جایزه فینال آسیا داشت که همچنان مورد بحث هواداران است و اینکه بازیکنان از این محل دریافتی نداشتهاند و هنوز مطالباتی دارند، به ابهام بزرگی تبدیل شده است.
در این گزارش به بحث منابع و مصارف این باشگاه طی بازه ۶ ماهه که درآمد ۵۱ میلیاردی برای تیم داشته خواهیم پرداخت که مستندات آن نیز موجود است.
درآمد ۵۱ میلیاردی پرسپولیس طی شش ماه
پرسپولیس در این بازه زمانی (۹۷.۱۰.۱ تا ۹۸.۴.۱۱) دریافتیهایی از ایرانسل (۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان)، فیفا (۱۸ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان)، موسسه ریحان فیلم (۷ میلیارد تومان)، موسسه کوثر (۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان)، مبنا توسعه مبین (۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان)، قرض الحسنه (۱ میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان)، اجاره اماکن ورزشی (۱ میلیارد و ۱۱۸ میلیون تومان)، دانشگاه (۳۱۲ میلیون تومان) و سایر درآمدها (۱۴۶ میلیون تومان) داشته است. مجموع این درآمدها طی این بازه عدد ۵۰ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان را نشان میدهد.
این درآمد کجا هزینه شده است؟
طبق مصوبه مدیرعامل قبلی (حمیدرضا گرشاسبی) از مبلغ پاداش آسیایی سرخپوشان ۳۵ درصد به بازیکنان، کادرفنی و سایر اعضا پرداخت شده است.
برخلاف اعلام اینکه گفته شده بازیکنان طی فصل گذشته دریافتی نداشتهاند؛ طی دو مرحله بازیکنان و کادرفنی ۳۹ میلیارد و اندی دریافت داشتهاند که ریز این پرداختیها نشان میدهد که بازیکنان طی توافق صورت گرفته مطالبات خود از فصول ۹۵-۹۶ و همچنین ۹۶-۹۷ را هم دریافت کردهاند. توضیح جزیی آن به این شکل میشود که تمامی مدیران طی زمان حضور خود در باشگاه مکلف بودهاند بخشی از بدهی و مطالبات بازیکنان و کادرفنی طی سالیان قبلی و پیش از مدیریت خود را نیز پرداخت کنند که مدیریت قبلی نیز از این موضوع مبرا نبوده است.
پاداش آسیایی ۲ میلیون دلاری صرف چه شد؟
پرسپولیس در شرایطی که موفق به حضور در فینال لیگ قهرمانان در فصل ۲۰۱۸ شد که در پایان ۲ میلیون دلار پاداش دومی در این رقابتها نصیب سرخپوشان شد. از این ۲ میلیون دلار، AFC ۱۰۰ هزار دلار را به عنوان خیریه و طی پروتکل توافق شده خود کسر کرد. ۱۸۰ هزار دلار صرف هزینهها باشگاه در طول این فصل از لیگ قهرمانان (شامل بلیت، اسکان، پاداشها و میزبانی فینال و ...) شد. مبلغی نیز به عنوان جرایم این باشگاه طی همان فصل در لیگ قهرمانان از سوی AFC کسر شده بود. در نهایت در شرایطی که از زمان اعلام پرداخت این مبلغ با دلار ۱۵ هزار تومانی تا زمان تحویل که قیمت ارز ۱۱ هزار تومان طی تاریخ ثبت شده موجود است، مبلغ ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تحویل باشگاه شد. طی تصویب مدیرعامل اسبق ۳۵ درصد باید با نظر برانکو ایوانکوویچ و سیدجلال حسینی که امضای آن ذیل نامه آمده بود، به بازیکنان به عنوان پاداش اهدا میشد.
سکوت بازیکنان تا قبل از شروع لیگ و طغیان کنونی
در شرایطی که بازیکنان فصل را در سکوت بابت جدایی برانکو ایوانکوویچ و تمدید قرارداد بی سر و صدا آغاز کرده بودند، اکنون با توجه به تعویق مطالبات بار دیگر صدای اعتراضی آنها به گوش میرسد. جایی که آنها به واسطه پرداختیهای مناسب مطالبات از فصول گذشته تا پایان لیگ هجدهم به همراه پاداشهای مربوط به آسیا و قهرمانی در لیگ و ... دریافتی مناسبی داشتند و فصل را نیز با پیش پرداختهایی آغاز کرده بودند. در ادامه، اما با توجه به شرایط کنونی و بحران مالی شکل گرفته، آنها مدتهاست که از دریافتی مناسب سابق فاصله گرفته و این مساله به بابی برای اعتراض آنها تبدیل شده است. بازیکنان پرسپولیس که به واسطه درخشش و قهرمانیهای پیاپی خود به خوبی ساپورت مالی میشدند، تصور شرایط بحرانی کنونی را نداشتند و همین مساله باعث شده تا اکنون نسبت به وعده و وعیدها واکنش نشان دهند. جایی که عمده دریافتی آنها طی فصل مربوط به پاداش ۲۰۰ هزار دلاری از فصل گذشته لیگ قهرمانان بوده که به باشگاه در دوران مدیریت انصاریفر رسیده و از سوی دیگر نیز دو دریافتی ۹ درصدی و ۵ درصدی نیز نتوانسته آنها را راضی نگه دارد.
امیدها به کارگزار جدید باشگاه
باشگاه پرسپولیس در شرایطی که دست به تغییرات وسیعی در دو مجموعه مالی و مدیریتی خود زده، امیدوار است هرچه زودتر طرحهای مربوط به درآمدزاییاش به نتیجه برسد. جایی که حتی تقویت تیم با جذب استوکس و اوساگوآنا نیز به محلی برای اعتراض بازیکنان شده و آنها اعتقاد دارند باشگاه در چنین شرایط مالی نباید دست به خرید خارجی میزد و بیش از این تحت فشار قرار میگرفت، خصوصا اینکه آنها در نیم فصل بدون بازیکنان خارجی خود نیز با فاصله سه امتیازی و صدرنشینی کار را پایان داده بودند. باید دید اکنون مدیران باشگاه که وعده درآمدزایی سالیانه ۱۵۰ میلیاردی دادهاند، قادر به عبور از این بحران در این مقطع تا به سرانجام رساندن هدف اصلی خود خواهند بود یا خیر.
منبع: ورزش سه
انتهای پیام/