سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان دامپزشکی کشور خبر داد؛

اعلام نتیجه اولیه عامل مرگ دسته جمعی پرندگان مهاجر/ پای بوتولیسم در میان است

رفیعی پور گفت:به احتمال زیاد علت مرگ دسته جمعی پرندگان مهاجر تالاب بین المللی میانکاله ، میکروب بوتولیسم است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور صبح امروز در بازدید از تالاب  میانکاله با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸ هزار قطعه پرنده مهاجر در تالاب بین المللی میانکاله تلف شدند.گفت: کارشناسان دامپزشکی و محیط زیست استان مازندران در همان روز ابتدای گزارش تلفات پرندگان از پرنده‌های تلف شده در تالاب میانکاله و خلیج گرگان نمونه برداری و به تهران ارسال کردند.

او با بیان اینکه تلاش شد آزمایش‌ها با دقت بسیار بالا و با سرعت انجام شود، افزود: در آزمایش‌های اولیه مشخص شد علت تلف شدن پرندگان آنفلوانزا فوق حاد پرندگان، بیماری‌های مشترک میان انسان و پرندگان یا بیمای نیوکاسل نیست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: پس از این آزمایش‌ها ، پرندگان مهاجر نیمه تلف شده و آب تالاب نیز مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت که مسمومیت پرندگان با آلاینده‌ها، فلزات سنگین و یا مسمومیت عمدی پرندگان نیز تایید نشد.

رفیعی‌پور گفت: احتمال می‌رود راکد بودن آب این بخش از میانکاله و وجود درختان پوسیده زمینه فعالیت بوتولیسم که میکروب کشنده بی هوازی و فلج کننده‌ است را فراهم کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: تاکنون ۲۹ مورد از تلفات این میکروب در دنیا ۲۰ گزارش شده که جان حدود یک میلیون قطعه پرنده را گرفته است.

او با بیان اینکه پیش بینی می‌شود تلفات پرندگان مهاجر در این منطقه به ۱۰ هزار قطعه افزایش یابد، افزود: نتیجه نهایی آزمایش‌ها و علت تلفات پرندگان مهاجر زمستان گذر در شبه جزیره میانکاله تا دو روز آینده اعلام می‌شود.

بوتولیسم بیماری فلج کننده‌ای است که با بلع سم ناشی از باکتری کلاستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود این باکتری به طور وسیع در خاک وجود دارد و برای فعالیت و تولید سم به گرما، منبع پروتئین و محیط بی هوازی نیازمند است.

انواع مختلفی از سموم توسط سویه‌های مختلف این باکتری تولید می‌شوند که پرندگان اغلب با تیپ C مبتلا می‌شوند و گاهی هم تیپ E آن‌ها را مبتلا می‌سازد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
امیر
۲۲:۲۴ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
خانم ابتکار ... در هر دولتی جا داری ولی خاصیتی نداری .... طبیعت مملکت به باد رفت
هادی
۱۸:۲۴ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
مسعولین محیط زیست عامل کشتار پرندگان هستند ( بیسواد) فقط زورشون به شکارچیان میرسه تمام شکارچیان با هم در طول ده سال هم نمیتونن چنین کشتاری بکنن
ناشناس
۲۲:۲۵ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
چیزی به نابودی این طبیعت زیبا نمونده
ناشناس
۲۱:۴۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
دل آدم کباب میشه خدا کنه دیگه هیچ وقت از این اتفاق ها نیفته باید جلوگیری بشه از این نوع مسائل
اکبر
۱۶:۵۵ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
اخی
ناشناس
۱۶:۰۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
خیلی خبر تاسف بار وغم انگیزی بود واقعا این زبون بسته ها چقدر با خطرات زیاد مواجه میشوند
بختیاری
۱۵:۴۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
قویترین سم جهان که صد برابر قویتر از سم مار کبرا است.
ناشناس
۱۵:۲۴ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
چه خوب شد که مسمومیت پرندگان با آلاینده‌ها، فلزات سنگین و یا مسمومیت عمدی پرندگان تایید نشد!!
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
واقعا؟