او افزود: بر این اساس اگر در سال آینده صادرات فرآوردههای نفتی یا نرخ ارز افزایش پیدا کرد یا مصرف فرآوردهها کاهش یافت منابع حاصل از آن به یارانه خرید نان، خرید تضمینی گندم و پاداش والدین شهدا اختصاص مییابد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه تصریح کرد: براساس مصوبه دیگر کمیسیون اجازه داده شد از محل منابع مسکن مهر برگشتی به بانکها مربوط به اقساط مسکن مهر ۴۰۰۰ تسهیلات ساخت مسکن بدون سپردهگذاری به بازنشستگانی که حداقل ۵ سال از بازنشستگیشان میگذرد و در ۱۰ سال گذشته، خود و همسرشان فاقد مسکن بودند، اختصاص یابد.
او تاکید کرد: براساس مصوبه کمیسیون، ۵۰۰۰ میلیارد تومان به بخش آموزش اختصاص یافت که از این میزان ۳۷۵۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش برای رتبهبندی معلمان، معلمان حقالتدریس، مدارس شبانهروزی، هنرستانها، سرانه دانشآموزی و همسانسازی حقوق بازنشستگان فرهنگی اختصاص مییابد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه اظهار کرد: ۵ هزار میلیارد ریال از سپردههای بانکی برای توانمندسازی و پرداخت تسهیلات و همچنین توسعه تأسیسات خانگی و کارگشایی امور با پیشنهاد معاونت توسعه روستایی مناطق محروم ریاست جمهوری در اختیار متقاضیان روستایی قرار میگیرد این بند به تبصره ۱۸ الحاق شد.
قوامی بیان کرد: طبق مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق همه دستگاههای موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه ششم، نهادهای عمومی غیردولتی، بنیادها و آستانهای مقدسه که به هر شکلی از اقشار آسیبپذیر حمایت میکنند مکلف شدند حمایتها و کمکهای خود را به تفکیک کدملی فرد در سامانه وزارت کار ثبت کنند. اطلاعات سامانه در اختیار تمام دستگاهها قرار داده میشود تا بعد از ثبت اطلاعات وزارت رفاه امکان استعلام و استحقاقسنجی افراد دریافت کننده حمایت را در اختیار نهادهای حمایت کننده قرار دهند. اگر دستگاههای موضوع این بند که باید اطلاعاتشان را ثبت کنند هر گونه پرداختی بدون ثبت داشته باشند در حکم تصرف در اموال عمومی خواهد بود.
او ادامه داد: بانکها و مؤسسات مالی مکلف شدند این اطلاعات را در سامانه مذکور ثبت کنند، وزارت رفاه هم باید امکان استعلام اطلاعات را برای نهادهای خیریه فراهم کند. دستگاههای موجود در این ماده اگر اطلاعات را ثبت نکنند و حمایتی از آنها صورت بگیرد، عملشان در حکم تصرف اموال عمومی خواهد بود.
نماینده اسفراین در مجلس گفت: مطابق بند (الف) تبصره ۱۸ صندوق کارآفرینی امید در توزیع اعتبارات نسبت به تسهیلات به پروژههای گردشگری با عملکرد بالا نقش دارد.
قوامی بیان کرد: از محل هزینههای شرکتهای دولتی عدد یک درصد به ۲ درصد افزایش یافت و منابع به ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسید تا به آموزش و پرورش ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان پرداخت شود. همچنین برای رتبهبندی معلمان، مدارس شبانهروزی و سرانه دانش آموزی و همچنین همسان سازی بازنشستگان فرهنگی از این محل تأمین منابع صورت میگیرد.
او گفت: هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان به دانشگاهها، جهاد کشاورزی، پارک علم و فناوری و وزارت بهداشت و درمان برای بیمه سلامت اختصاص یافت که کمیسیون آموزش نحوه توزیع آن را به نمایندگان کمیسیون تلفیق خواهد داد، ۵ هزار میلیارد تومان هم از منابع به بحث آموزش اختصاص پیدا کرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: به سازمان تأمین اجتماعی اجازه داده شد که با هدف تسهیل وصول مطالباتش تمام یا بخشی از جریمههای قطعی تا پایان سال ۹۷ در قانون تأمین اجتماعی را بنا به درخواست کارفرما و با توجه به دلایل مختلف ذکر شده در قانون به تشخیص سازمان مذکور ببخشد.
او گفت: وزارت بهداشت سال آینده مکلف شده است نسبت به ساماندهی شبکه توزیع، تجهیزات، ملزومات پزشکی و مواد غذایی اقدام کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: مرحله اصلی بودجهریزی عملیاتی نظارت بر بودجه دستگاههای اجرایی است در نتیجه برای نظارت بر عملکرد مبادله تفاهم عملکردی بین دستگاههای اجرایی و رئیس آن برای تحقق صرفهجویی، لازم است. همچنین دستگاهها باید مقدار و قیمت تمام شده فعالیتها، سنجه عملکرد و عنوان را ذیل برنامههای مصوبشان مشروط به تغییر نیافتن جمع اعتبارات با پیشنهاد مشترک با بالاترین مقام دستگاه اجرایی، سیاستگذار و سازمان برنامه و بودجه در سقف اعتبار مصوب همان برنامه اصلاح کنند.
قوامی ادامه داد: با توجه به اینکه در تبصره ۴ برداشت از صندوق توسعه مطرح شده است و این موضوع نیاز به اذن رهبر انقلاب دارد نمایندگان کمیسیون به هیئت رئیسه اجازه دادند تا جدول تبصره را پس از اذن در سرجمع منابع بودجه لحاظ کنند.
او ادامه داد: از هفته بعد مصوبات کمیسیون تلفیق در اختیار نمایندگان قرار داده میشود تا پیشنهادهایشان را ارائه کنند و در اولین جلسه (۵ اسفند) صحبتهایشان بررسی شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در ادامه گفت: از همه اندیشمندان و دلسوزان کشور میخواهیم که پیشنهادهایشان را نسبت به بودجه ارائه کنند تا در صحن علنی اصلاح شود و بودجه مؤثری با حداقل مشکل به تصویب برسانیم. همچنین نمایندگان بر مسکن و خودروهای لوکس و همچنین خانههای خالی مالیات وضع کردند و امیدواریم که دولت لایحه آنها را ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد ادغام یارانه معیشتی بنزین و یارانه نقدی گفت: تکلیف مجلس به دولت این است که پردرآمدها را شناسایی و کسانی که استحقاق یارانه ندارند را حذف کند.
قوامی افزود: دولت باید با جدیت برای حذف یارانه سه دهک بالا تلاش کند تا بتوان به هفت دهک دیگر یارانه معیشتی و نقدی با کیفیت و مبلغ بیشتری پرداخت کرد، و علاوه بر پرداخت یارانه سایر بخشها به صورت کلی بهرهوری پرداخت یارانه افزایش یابد.
انتهای پیام/