سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختصاصی/

واکنش وزیر بهداشت به آزاد شدن تاسیس داروخانه در هر نقطه شهر

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مصوبه هیات مقررات زدایی درباره حذف فاصله و جمعیت برای تاسیس داروخانه‌ها واکنش نشان داد.

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  دوم بهمن ماه سی و سومین نشست هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برگزار شد و بنابر مصوبه این جلسه مقرر شد تا وزارت بهداشت محدودیت های جمعیتی و جغرافیایی برای تاسیس داروخانه را ظرف سه ماه پس از ابلاغ نامه ای به امضای دژپسند، وزیر اقتصاد لغو کند.

شرط جمعیت برای تاسیس داروخانه

پیش از این شرط جمعیت برای تاسیس داروخانه وجود داشت به عنوان مثال در شهر  تهران به ازای هر ۴۵۰۰ نفر مجوز تاسیس یک داروخانه داده می شد و  افرادی که امتیاز بالاتری داشتند، می توانستند داروخانه تاسیس کنند.

کسانی که امتیاز کمتری برای تاسیس داروخانه داشته باشند، با روش هایی مثل فعالیت در مناطق محروم می توانند زودتر امتیاز کسب کنند و داروخانه خود را در شهرهای برخوردار تاسیس کنند، چرا که فعالیت در مناطق کمتر برخوردار به مدت یکسال  ۱۴۰ امتیاز  برای داروساز به دنبال دارد اما با فعالیت در شهرهای بزرگ، تنها  ۳۰ امتیاز به داروساز تعلق می گیرد و این روش تشویقی برای حضور داروسازان در مناطق محروم است.

شرط فاصله برای تاسیس داروخانه

همچنین شرط فاصله جغرافیایی برای تاسیس داروخانه نیز طبث مصوبه سازمان غذا و دارو وجود دارد و با این شرط داروخانه ها نمی توانند کنار هم باشند و حداقل فاصله بین داروخانه وجود درد.

بنابر مصوبه ۱۳۹۳ سال در محدوده جمعیتی کمتر از ۲۵۰ هزار نفر در شهر‌های کوچک، داروخانه تازه تاسیس باید از داروخانه قبلی ۵۰ متری فاصله داشته باشد، با بزرگ شدن شهر‌ها فاصله بیشتر می‌شود، در محدود جمعیتی ۲۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار نفر فاصله به ۱۰۰ متر، در محدوده جمعیتی از ۵۰۰ هزار نفر تا یک میلیون نفر جمعیت فاصل به ۱۵۰ متر و در محدوده جمعیتی بیش از یک میلیون نفر جمعیت در کلانشهر‌ها فاصله داروخانه‌ها باید ۲۰۰ متر باشد البته درصورتی که حداقل ۱۰ مطب فعال پزشکی در فواصل ذکر شده در شعاع حریم قانونی داروخانه دایر وجود داشته باشد، تأسیس یا انتقال محل داروخانه‌های بعدی به ازاء هر ۱۰ مطب فعال با تصویب کمیسیون دانشگاه بلامانع است.

کاهش فاصله داروخانه ها با ورود شورای رقابت

این مصوبه مربوط به سال ۱۳۹۳  است اما با ورود شورای رقابت درباره اینکه باید بین داروخانه ها رقابت باشد و پس از حکم دیوان عدالت اداری درباره حذف شرط فاصله برای تاسیس داروخانه ها، این فاصله به ویژه در شهرهای بزرگ و خیابان های اصلی و پر رفت و آمد بسیار کمتر شده است.

در نهایت با مصوبه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار همه شروط تاسیس داروخانه حذف خواهد شد و سازمان غذا و دارو نمی تواند محدودیتی برای فعالیت داروسازان ایجاد کند.

علی رغم استقبال از مصوبه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در رابطه با اینکه تاسیس داروخانه، وزارت بهداشت با این مصوبه مخالف است.

نمی توان با داروخانه ها مثل سایر کسب و کارها برخورد کرد

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مصوبه هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار  به امضای وزیر اقتصاد و امور دارایی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: این بحث که مراکز ارائه دهنده خدمات پزشکی را تحت عنوان کسب و پیشه مشمول آن ضوابط تلقی کنیم، درست نیست و ما هم به آن اعتقاد نداریم که مراکز ارائه دهنده خدمات پزشکی یک محل کسب و کار است و بدون شرط و شروط می توان این مراکز را دایر یا ایجاد کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با وزیر اقتصاد نیز درباره این مصوبه صحبت کردم و ایشان گفتند که نوع تلقی درباره این بحث تاسیس داروخانه  غلط بوده است.

با مصوبه جدید مناطق محروم خالی از داروخانه می شود

نمکی تاکید کرد: ما نمی توانیم برای تاسیس داروخانه به داروساز یا به پزشکی برای تاسیس مطب بگوییم در هر نقطه وشهر می توانند مطب یا داروخانه تاسیس کنند، در صورت حدف شروط تاسیس مطب و داروخانه، این مسئله پیش می آید که نقاط محروم، کمتر برخوردار و کمتر توسعه یافته سرشان بی کلاه بماند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  تصریح کرد: ما در وزارت بهداشت مراکز درمانی، مطب ها و داروخانه ها را برحسب نیاز منطقه، جمعیت و نبود زیرساخت های نظام سلامت توزیع می کنیم و بر این مبنا هم ایستاده ایم و هر متدی به غیر از این قطعا باعث عدم برخورداری مناطق کمتر توسعه یافته و نیازمند به خدمات بهداشتی خواهد شد.

انتهای پیام/

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۶ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
سلام خدا راشکر که شاهد شکستن یک بت بزرگ یعنی برداشتن تتلسم از جلوی پای ایجاد داروخانه ها هستیم
علی
۰۹:۴۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
خرید و فروش دارو یک کار تجاری با موضوعیت درمانی است لذا حتما باید مطابق قوانین کسب و کار باشد. البته بعید بنظر میرسد سازمان غذا و دارو به راحتی قبول کند. سازمان غذا و دارو تجهیزات پزشکی رو که مجوز وزارت صمت رو داره اون رو هم میخواد برای خودش داشته باشه.
علی
۱۱:۰۶ ۰۳ دی ۱۳۹۹
من یک داروسازم و شش سال در نوبت تاسیس داروخانه اما مافیای داروخانه داری به ما نیروهای جوان اجازه فعالیت و تاسیس داروخانه نمیدهندوما باید تا سالیان سال فقط در داروخانه های این مافیاهای عزیز کارگری کنیم ظلم تا کی
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
تاسیس کنند هرجا که خواستند فقط برداروها وقیمت فروش نظارت کنند به نفع مناطق محروم است.
میثم
۲۱:۴۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
خوبه تو کاره ای نشدی! وگرنه داروخانه هم میکردی مثل بقالی!
ناشناس
۱۶:۲۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
عزیزان داروساز! با ضمن سود بالای 20 درصدی در قیمت داروها یک مبلغ گزاف هم به عنوان حق فنی ،دریافت میکنن مثلا قرص بروفن که 1600 خرید دارند با سود وفنی وخرددهای پول خرد 3 هزارتومان به فروش میرسد .
میثم
۲۱:۴۷ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
اولا ۳۰۰۰ تومان نیست و ۲۰۰۰ تومان هست. ثانیا اون اضافه اش سود پولی هست که بخاطر نسخه های شما ۶ ماه در بیمه ها میخوابه و پول داروخانه هارو نمیدهند. پس اونی که باید شاکی باشه من داروخانه دار هستم نه شما!
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
پولهای بالایی که برای دریافت مجوز تاسیس یک داروخانه رد و بدل میشود به جیب چه کسانی یا مافیایی میرود؟
و کسانی که این پولها را میدهند دوباره تلافی آنرا بر سر بیماران بدبخت میآورند ؟
ناشناس
۱۵:۵۳ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
میزان سلامت مهمه نه جمعیت هر نقطه.
میثم
۲۱:۴۴ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
میزان سلامت هم بیشتر به سطح سواد و فرهنگ و اشنایی مردم با بیماری ها ارتباط داره نه تعداد داروخانه.
بختیاری
۱۵:۵۲ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
طرح خوبی است چه اشکالی دارد که در هر خیابانی دو یا چند داروخانه باشد.
ما مردم از این طرح راضی هستیم اگر یک طرح به نفع ما باشد همین است.
میثم
۲۱:۴۰ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
همونطور که ما داروسازها در مورد کار بقیه ی اصناف نظر نمیدیم.. شما هم در مورد تاسیس داروخانه نظر ندید بهتره وقتی چیزی از طرح و امتیاز و مناطق محروم نمیدونی. داروخانه مگه بقالیه که سر هر کوچه تاسیس بشه؟!
ناشناس
۱۵:۳۸ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
والا الان خیابون ما آنچنان ترددی نداره پرت هم هست اما 3تا داروخانه توش دایره
ناشناس
۱۲:۵۵ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
نمی‌دونم واقعا چرا میخوان پزشکی ودارو سازی به سرنوشت مهندسی مبتلا کنن ،واقعا درس عبرت نشده که اینهمه مهندس تراز اول صنعتی شریف امیرکبیر وتهران به خاطر نداشتن بسترمناسب میرن ،حالا کاری کنید که پزشکان وداروسازان ما هم فرار کنند از کشور وجای خالی اونها رو با بچه های بین الملل پر کنید ،تا کی کیفیت باید فدای کمیت بشه !!!!
میثم
۲۱:۴۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
دقیقا تنها رشته های باقیمانده که میتونن از طریق حرفه ی خودشون درامد داشته باشند همین رشته های پزشکیه که اونم میخوان از بین ببرند.
ناشناس
۱۲:۳۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
متاسفانه در حوزه های مثل ازمایشگاه داروخانه ورادیولوژی معمولا مدیران وزارتخانه خودشان از سرمایه گذاران کل در این حوزه هاهستند وهر روز طرحی را علم می کنند تا نهایت تمام این واحد ها را مستقیم ویا بطور غیرمستقیم به مالکیت ویا کنترل خودشان در ا ورند
مرصاد
۱۱:۴۳ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
هرج و مرج در ؛تصمیم گیری های فی البدائه !!
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
اقای نمکی چرا مجوز نمیدین؟چه ایرادی داره داروخونه زیاد باش؟
تومشهد تویک منطقه خیلی بزرگ فقط یک داروخانه داره هرمدل داروازتاریخ گذشته گرفته تاداروی مشابه بدون اطلاع بیمار میده.
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
کلا جامعه پزشکی خودش رو تافته جدا بافته میدونه
اون ازین مافیای داروخانه
اون از مالیات
اون از اورژانس هایی که مریض رو بیمارستان خاص میبردن در قبال دریافت پول
.......
تافته جدا بافته
میثم
۲۱:۴۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۸
دقیقا تافته ی جدا بافته ایم. چون فقط ما هستیم که دوسال طرح اجباری داریم و تحت هیچ شرایطی معتفیت پزشکی در سربازی نداریم.. بخاطر همین پای همه ی حقوقمون سفت و سخت می ایستیم.