دبیر همایش بینالمللی گام دوم انقلاب با بیان اینکه انقلاب اسلامی، حکومتداری و سیاست را به شریعت، بندگی و اطاعت خدا پیوند داد، افزود: انقلاب اسلامی ایران با مطرح کردن یک گفتمان جدید، فضای فکری و گفتمانی جهان را با افق جدیدی مواجه ساخت و گفتمانهای سیاسی شرق و غرب آن زمان را به چالش کشید. از آن همان زمان دشمنیهای نظام سلطه و استکبار جهانی به خاطر تضاد هویتی با انقلاب اسلامی آغاز شد و طی ۴۰ سال گذشته انواع توطئهها و دشمنیها را علیه انقلاب، نظام و میهمن اسلامی شاهد بودهایم.
کریمزاده با اشاره به فراز و فرودهای انقلاب اسلامی طی ۴۰ سال گذشته خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری با نگاهی آسیبشناسانه، عالمانه و حکیمانه نسبت به چهل سال گذشته و جریان تحولات منطقهای و بینالمللی، بیانیه راهبردی گام دوم را صادر فرمودند. بیانیه گام دوم نسخه جهانی شدن انقلاب اسلامی است که افق آینده را در چهلسال و هشتاد سال بعدی روشن میکند و هرآنچه که در عرصههای مختلف حیات اجتماعی این انقلاب نیاز دارد، الگوی عملیاتی آن در بیانیه گام دوم موجود است.
او خاطرنشان کرد: برای تحقق این بیانیه نیازمند نقشه راه هستیم. برای تعیین نقشه راه، سه روند نظریهپردازی، گفتمانسازی، مطالبهگری باید طی شود. این بیانیه مانند پازلی است که بعضی از خانههای آن پُر شده و برخی از مسائل و مباحثی که رهبری در این بیانیه عنوان فرمودهاند، مسائل بدیعی است که نیاز به نظریهپردازی و تبیین مفهومی دارد.
رئیس دانشکده و پژوهشکده پیامبراعظم دانشگاه جامع امام حسین(ع) در تشریح مرحله گفتمانسازی برای بیانیه گام دوم گفت: این بیانیه مانند بسیاری از مفاهیم و راهبردهایی که مقام معظم رهبری مطرح کردند از قبیل اقتصاد مقاومتی، ناتوی فرهنگی، تهاجم فرهنگی و...، باید در سطح نخبگان و مردم رواج پیدا کند که امر با گفتمانسازی محقق میشود. برای این کار نیاز به تولید ادبیات و تبیین مفهومی داریم که از طریق کانال های علمی و حوزههای دانشگاهی میتواند انجام شود.
کریمزاده با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی گام دوم انقلاب، الگوی نظام انقلابی تمدنساز اظهار داشت: دانشگاه جامع امام حسین(ع) شأنیت ورود و پرداختن به جریان و ریلگذاری برای تحقق سه روند گفته شده را دارد، به همین دلیل این همایش بینالمللی را در دستور کار خود قرار داده است. البته ما مدعی نیستیم با این برگزاری همایش، تمام الگوهای عملیاتی حوزههای سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ... ارائه خواهد شد، ولی به طور قطع این عرصه را برای کار و همت بیشتر باز خواهیم کرد.
او اضافه کرد: اگر بیانیه گام دوم را به مثابه یک سند بالادستی برای انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی درنظر بگیریم که افقهای آینده ما را تعیین و مشخص میکند، آنگاه اهمیت تلاش برای ایجاد بسترسازی و زمینهسازی لازم جهت اجرایی شدن آن از خود بیانیه نهتنها کمتر نبوده بلکه بیشتر نیز خواهد بود.
دبیر همایش بینالمللی گام دوم انقلاب ادامه داد: از نظر ما تلاشهایی که در راستای اجرایی کردن بیانیه لازم هست شکل بگیرد، باید درسطح مهم نظریهپردازی، گفتمانسازی اجتماعی و مطالبهگری عمومی حول این بیانیه متمرکز شوند. در بحث نظریهپردازی موضوع این است که بیانیه گام دوم، همانند پازلی است که بعضی از خانههای آن قبلاً با نظریهپردازیهای مقام معظم رهبری پر شده و در این بیانیه نیز مجدداً مطرح شده است و یا به اصطلاح بعضی از خانههای این پازل قبلا پُر شده، اما برخی از مسائل و مباحثی که رهبری معظم در این بیانیه عنوان فرمودهاند، مسائل بدیعی است که نیاز به نظریهپردازی و تبیین و شفافیت نظری و مفهومی دارد.
رئیس دانشکده و پژوهشکده پیامبر اعظم دانشگاه جامع امام حسین(ع) در تشریح سطح گفتمانسازی بیانیه گام دوم خاطرنشان کرد: در این سطح همه آن مفاهیم و راهبردهایی که مقام معظم رهبری در این بیانیه مطرح کردهاند باید هم در سطح نخبگان و هم در سطح عموم جامعه رواج پیدا کند تا بتواند به گفتمان رایج در جامعه تبدیل شود، این کار نیاز به یک تبیینسازی درست و صحیح و اصیل در سطح جامعه دارد که از آن به گفتمانسازی اجتماعی یاد میشود که برای ایجاد زمینه لازم برای تحقق مفاد اصلی بیانیه بسیار مهم و حیاتی است.
کریمزاده با اشاره به الگوی نظام انقلابی تمدنساز تأکید کرد: تا زمانی که این بیانیه گفتمان رایج جامعه نشود و در حول و حوش آن مطالبه عمومی برای اجرایی شدن آن در جامعه به وجود نیاید، تحقق این بیانه فقط بر روی کاغذ و بر منابر و کرسیهای نظریهپردازی خواهد ماند و جلوتر نخواهد رفت و برگزاری این همایش توسط دانشگاه سازمانی سپاه پاسداران با این هدف انجام میشود.
همایش بینالمللی گام دوم انقلاب اسلامی، الگوی نظام انقلابی تمدنساز شانزدهم بهمن ماه سال جاری در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/