سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک شاعر پیشکسوت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

شاعر باید به فکر اندوختن تجربه و اضافه کردن دانسته‌هایش باشد

حسین اسرافیلی گفت: شاعران ما نباید فکر کنند حافظ روزگار خود شده‌اند؛ باید برای بیشتر شدن داشته‌هایشان تلاش کنند.

حسین اسرافیلی شاعر، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شعر انقلاب در عصر حاضر گفت: ‌نمی‌توان در دوره کنونی به دنبال رشد و شکوفایی شعر انقلاب بود؛ البته که انسان همیشه در حال رشد در همه زمینه‌هاست. انسان در طول روزگار تجربه‌هایی به دست می‌آورد که گاه دیگر به دست نمی‌آیند. اما این آیندگان هستند که باید دوران مختلف را بررسی کنند و بگویند فلان دوران، دوره شکوفایی فلان هنر بوده و یا فلان هنر در دورانی خاص درجا زده است.

او افزود: شاعران ما نباید فکر کنند که دیگر حافظ روزگار شده اند و همه چیز را کنار بگذارند. شاعر باید به فکر اندوختن تجربه و اضافه کردن دانسته‌هایش باشد. شعر انقلاب نسبت به هنر‌های دیگر موفق‌تر پیش رفته است و پدیده‌هایی در شعر انقلاب ظهور کرده اند.

این شاعر با اشاره به موضوعات مختلفی که در شعر به آن اشاره می‌شود، بیان کرد: حتی شعر‌های عاشقانه، اجتماعی، سیاسی و اعتراضی هم شعر انقلاب هستند. همه این‌ها در مجموعه شعر انقلاب تعریف می‌شوند. دل مشغولی یک شاعر مسائل سیاسی است و با زبان شعر مسائل سیاسی را مطرح می‌کند. شاعر دیگری دوست دارد، شعر عاشقانه بگوید و شعر برایش عاشقانه تعریف شده است. یکی در حوزه انقلاب کار می‌کند و درباره انقلاب و اتفاقات دوران دفاع مقدس می‌سراید. نمی‌توان بین شاعران مرزبندی کرد.

اسرافیلی در پایان تصریح کرد: معمولاً کسی که درباره دفاع مقدس و انقلاب شعر می‌گوید، در دفتر شعرش شعر‌های عاشقانه و طنز هم دارد؛ انتقادی و اجتماعی هم می‌سراید. برای مثال خود من که در زمینه شعر دفاع مقدس کار کرده‌ام، قرار نیست تا آخر عمر در همان موضوع شعر بگویم.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.