او از وقایع ناگواری که روی صنعت گردشگری تأثیر میگذارند، یاد و اظهار کرد: این اتفاقات بخشی از واقعیتهای صنعت گردشگری است، اما ما امروز در کنار یکدیگر قرار گرفته ایم و میخواهیم به روزهای پررونق گردشگری کشور برگردیم. اگر قرار باشد که یأس و ناامیدی بر ما مستولی شود، برگشت به روزهای پررونق سخت خواهد بود؛ بنابراین ما با برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری کشور در قالب بخشی از برنامه اقدام فوری به دنبال ترمیم صنعت گردشگری کشورمان هستیم.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برگزاری نمایشگاه گردشگری همزمان با فرارسیدن دهه فجر این پیام را میدهد که گردشگری ما نشاط و شادمانی دارد. اتحادیه اروپا نیز در روز پنجشنبه گفت آسمان ایران امن است. البته بهتر است ما از ارجاع به خبرهای تلخ گذشته اجتناب کنیم.
تیموری با اشاره به عزم دولت برای رونق گردشگری به رغم برخی انتقادها گفت: افتخار صنعت گردشگری ما این است که همراه با تلاطمها پیش میرود و ما در ۱۰ماه گذشته ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر داشته ایم. البته دغدغه دوستان به خاطر این است که میدانیم صنعت گردشگری باید بیش از آن چه امروز هست در مرکز توجه مسئولان قرار بگیرد. در صحبت با نمایندگان مجلس نیز متوجه شدیم که مالیات جدیدی برای سفرهای خروجی تعیین نشده و مصوبه اخیر همان عوارض است. در روزهای اخیر نیز بیمه راهنمایان گردشگری برای اولین بار مصوب شد. معافیت از مالیات بر ارزش افزوده تورهای ورودی نیز دیروز تصویب شد. این خبرها نشان دهنده همراهی همه مسئولان برای رونق بخشی به صنعت گردشگری است.
وی گفت: ما در کنار توجه به گردشگری ورودی به گردشگری داخلی نیز توجه داریم؛ البته سرمایه گذاران رسمی گردشگران ما آنچنان که باید و شاید درگیر گردشگری داخلی نیستند، اما این به معنای بی رونق بودن گردشگری داخلی نیست. ما باید به ارائه بسته ای برای رونق بخشیدن هرچه بیشتر به سفرهای برنامه ریزی شده داخلی بپردازیم. برنامه ملی گردشگری ما در حال انجام است و سند راهبردی گردشگری نیز در کمیسیون تخصصی دولت رای آورده است و اکنون منتظر تصویب آن در جلسه رسمی هیئت دولت هستیم.
رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، هم در برنامه رونمایی از پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی گفت: در شرایط بسیار بدی که ابر و باد و مه و خورشید و فلک در تلاش برای بازدارندگی چرخه گردشگری کشور هستند، مسئولان حوزه گردشگری تلاش میکنند چرخش چرخ گردشگری کشور را تسهیل کنند. امروز در حالی که ما تلاش میکنیم در حوزه گردشگری فعالیت کنیم، برخی از مسئولان که در پروسه قانون گذاری فعالیت میکنند، چوب لای چرخ گردشگری میگذارند.
او افزود: گردشگری همچون گوسفندی است که در عروسی و عزا ذبح می شود؛ به این معنا که هر کسی برای انتخاب خودش از گردشگری صحبت میکند. البته امروز بخش خصوصی دست در دست بخش دولتی تلاش میکند که چرخه گردشگری را بچرخاند. امروز برخی از کشورها که در کشور ما منافع دارند، به راحتی می گویند دیگر به ایران نمی آییم. البته ما منت آنها را نمیکشیم و از معاونت گردشگری می خواهیم که برای آنها ضوابطی بگذارد که بنا بر آن ضوابط اگر میخواهند به کشورمان بیایند و بر اساس خواستههای ما عمل کنند.
انتهای پیام/