سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کتاب پیش از تاریخ سیستان۲در زابل رونمایی شد

کتاب پیش از تاریخ سیستان۲ با حضور نماینده، ولی فقیه در دانشگاه، شماری از اعضای هیات علمی و دانشجویان در سرسرای دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، حسینعلی کاوش یکی از نویسندگان این کتاب  اظهار داشت: این کتاب به صورت مشترک با حسن فاضلی از دانشگاه تهران، ماسیمو ویداله از دانشگاه ایتالیا در رابطه با کاوش‌های تپه گرات زیانی یکی از محوطه‌های اغماری شهرسوخته به نگارش درآمده است.

او افزود: این کتاب نخستین کتاب بین المللی دانشگاه زابل در حوزه باستان شناسی است و دارای مقدمه، اولین مطالعات باستان شناسی در تپه گرات زیانی، حفاری‌های جدید، گاه نگاری، مطالعات رادیو کربن ۱۴، مطالعات استخوان شناسی و نتیجه گیری است.

این باستان شناس اظهارداشت: این کتاب زیر نظر موسسه ایزمئو ایتالیا چاپ شده است.

او با بیان اینکه محوطه‌های اغماری شهرسوخته از اهمیت خاصی برخوردار هستند تصریح کرد: هر کدام از محوطه‌های اغماری شهرسوخته تمدن منطقه سیستان را نشان می‌دهد و مطالعات این محوطه‌ها داده‌های زیادی را در اختیار باستان شناسان قرار می‌دهد.

کاوش گفت: باستان شناسان در حفاری‌های انجام شده در این محوطه‌ها دریافتند که مردمان این دیار دارای فن، تخصص صنعت بافندگی، سفالگری، حصیربافی، چوپ تراشی و هنر پیکرک سازی بوده‌اند.

تاریخ سیستان از کتاب‌های کهن به زبان فارسی است که چندین تن (احتمالاً دو نفر) در طی سده‌های پنجم تا هشتم قمری آن را به نگارش درآورده‌اند. این کتاب جدا از ارزش تاریخی، از نظر زبان و ادبیات فارسی اهمیت بسیار زیادی دارد. از این کتاب تنها یک نسخهٔ خطی به دست آمده که متعلق به قبل از سال ۸۶۴ هجری قمری که خودش از روی نسخهٔ قدیمی‌تری نوشته شده‌است.

هنوز نسخه دقیق و روشنی از این کتاب در دسترس نیست و نسخه کنونی را محمد تقی بهار از روی نسخه‌ای مغلوط و ناتمام با رنج فراوان تصحیح کرده‌است. عنوان تاریخ سیستان را هم ملک الشعراء بهار برای آن انتخاب کرده و در متن کتاب نامی از عنوان آن برده نشده‌است.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.