با توجه به محبوبیت این نوشیدنی و قیمت بالای آن درکافی شاپها بد نیست طرز تهیه آن را در منزل بدانیم. به ازای هر ۱۸۰ میلی لیتر آب، یک یا دو قاشق غذاخوری قهوه کافی است. البته برای داشتن قهوهای غلیظ از دو قاشق غذاخوری قهوه استفاده میکنیم. قهوه ساز شما باید دمای آب را بین ۹۰ تا ۹۵ درجه سانتی گراد حفظ کند تا عصاره گیری، از قهوه به بهترین شکل انجام شود. دمایی پایینتر از این میزان با کاهش عصاره گیری باعث میشود قهوه شما بسیار بی مزه شود، همچنین دمای بالاتر باعث کاهش کیفیت طعم قهوه میشود. مراحل تهیه قهوه اسپرسو به قرار زیر است:
مرحله اول
برای تهیه قهوه اسپرسو باید دانههای قهوه کاملا آسیاب شود و زبری کمی داشته باشد.
مرحله دوم
دستگاه اسپرسوی خانگی روگازی از سه قسمت تشکیل شده است. قسمت زیری مخزن آب است. قسمت میانی فیلتر قهوه و بخش رویی جایی است که قهوه اسپرسو جمع میشود. اول از همه مخزن آب را تا محل مشخص شده با آب سرد پر کنید.
مرحله سوم
قهوه آسیاب شده را داخل فیلتر بریزید. قهوه باید کاملا فیلتر را پر کند، اما آن را فشرده نکنید، چون ممکن است راه ورود آب را ببندد. اگر روی پیچ دستگاه پودر قهوه ریخته است، آن را پاک کنید.
مرحله چهارم
بخش قوری اسپرسوساز را روی فیلتر پراز قهوه پیچ کنید. آن را روی شعله بالاتر از حد متوسط قرار دهید. بگذارید آب جوش بیاید و اسپرسو در مخزن بالایی جمع شود.
سپس آن را در فنجان بریزید و میل کنید.
قهوه اسپرسو را معمولا در فنجانهای کوچک سرو میکنند. البته میتوانید قهوه اسپرسو را با شیر هم مخلوط کنید.
نکته ها:
۱-فنجان اسپرسو را قبل از ریختن قهوه در آن با آب گرم بشویید تا در تماس با قهوه اسپرسو آن را سرد نکند.
۲- قبل از تهیه، از تمیز و خشک بودن فیلتر (صافی اسپرسو) اطمینان حاصل کنید. دانههای قهوه از قبل مانده، طعم اسپرسو را خراب میکند. خیس بودن فیلتر هم ممکن است باعث فشرده شدن دانهها شود.
۳- اگر مایل هستید تلخی اسپرسو کمتر باشد، دانههای قهوه را کمی درشتتر آسیاب کنید.
۴-کیفیت آب مصرفی در طعم قهوه موثر است.
منبع: خراسان
انتهای پیام/